Математически турнири 1-4 клас. Тема № 64

• 40 453
  • 545
  •   2
Отговори
# 30
Март ли имаш предвид?
Да, във  Варна записването е до 14-ти.

# 31
За ПМС записват вече. То и крайния срок тече.

# 32
а в самото училище ли се провежда? За догодина питам Simple Smile

# 33
"Началникът на РУО определя със заповед училище координатор на състезанието, училища домакини, областна комисия за засекретяване и разсекретяване и областна комисия за проверка и оценка на писмените работи на учениците. Допуска се училището координатор да е и училище домакин."
Обикновено се провежда в математическа гимназия в съответния град.

# 34
Здравейте. От чисто любопитство, във вашите училища сроковете и условията за записване в някое състезание обявяват ли се чрез съобщение в Школо или само на сайта на училището?
По-конкретно питам за Кенгуру.
Миналата година имаше съобщение в Школо, тази не. Съответно миналата година записани 80 деца, тази 20... защото уви не всички следим сайта, а разчитаме на Школо...

При нас класните информират, и то няколко дни преди крайния срок за събиране на заявленията. И това само за кенгуруто, понеже явно е неизбежно Simple Smile
С други родители сами си следим тези неща.

# 35
  • София
Успях да запиша първокласника за Кенгуруто, благодаря за съветите!
 Те вече сами си четът условията на текстовите задачи, нали ?

# 36
Те вече сами си четът условията на текстовите задачи, нали ?
Да.

# 37
Как им обяснихте тази задача за 1 клас Кенгуру?

# 38
  • В Страната на чудесата
Задача за четене с разбиране, нищо сложно.
Отзад напред - отрязъкът от време между обед (12ч.) и 2 часа преди това (10ч.) е точно 2 часа.
Отрязъкът от време между обед и сега трябва да е с 2 ч. повече, т.е. 4 часа.
Щом вече са обядвали и почиват, значи не е сутрин и няма да връщаме стрелките 4 часа назад, а отброяваме напред, започвайки от 12 ч.
Онагледете с часовник.

# 39
Да кажем, че съм доволна. Моите имат много глупави грешки, което им смъква резултата на всяка с по 2.5т., но времето назад не се връща. Понеже сравнявах доста състезания, НОМ тази година ми се стори едно от най-трудните, които намерих, в сравнение с миналата пък  е направо ... друго състезание. За нашето МГ формулата я смениха и намалиха тежестта на олимпиадата.
Ще може ли да кажете каква е формулата за смятане на бала за прием в МГ в момента? Нали за Варна става въпрос?

# 40
  • Пловдив

Не знам кой ги мисли тези излишно дълги задачи. Не знам и защо в България, в тест по математика за деца от 1-ви клас, които все още сричат от буквара трябва да има такава задача.
Повечето деца може изобщо да не учат английски, пък времето даже дадено и със съкращение на английски.

# 41
  • София

Не знам кой ги мисли тези излишно дълги задачи. Не знам и защо в България, в тест по математика за деца от 1-ви клас, които все още сричат от буквара трябва да има такава задача.
Повечето деца може изобщо да не учат английски, пък времето даже дадено и със съкращение на английски.
Европейско кенгуру е международно състезание - решава се от децата в много държави, задачите не се пишат от български екип, т.е. не е изцяло съобразено със знанията на нашите деца. Но конкретната задача е основно за четене с разбиране, не е абсолютно непосилна за децата, а и целта на това състезание не е всички деца да решат всички задачи.
Ще може ли да кажете каква е формулата за смятане на бала за прием в МГ в момента? Нали за Варна става въпрос?
Това е регламентът за приема в МГ Варна след 5-ти клас в момента, формулата за бала е в чл. 10: https://mgberon.com/content/uploads/2017/01/reglament_Priem_Vklas_-9.01.2025.pdf

# 42
  • София
Някой има ли скалата за определяне на медалистите от "Математика без граници"зима 2025?

# 43
  • София
Някой има ли скалата за определяне на медалистите от "Математика без граници"зима 2025?
Математика без граница - ЗИМА 2025 - любителска скала:
1 клас: злато 40-35, сребро 34-30, бронз 29-24
2 клас: злато 40-26, сребро 24-20, бронз 18-16
3 клас: злато 40-28, сребро 27-21, бронз 20-17
4 клас: злато 40-30, сребро 29-23, бронз 22-18

# 44
Успех на децата днес!

Общи условия

Активация на акаунт