Математически турнири 1-4 клас. Тема № 64

• 53 575
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Има ли накъде задачите от софийски математически турнир за трети клас, който се проведе днес?

# 646
Децата ги вземат със себе си

# 647
  • Варна
Благодаря Ви много за отговорите! Успокоихте ме, във Варна беше в х. Димят провеждането, помислих да не би заради мястото и да има проблеми с него.
Да Материка провеждат в Димят.Ребус във Военноморско училище.И на двете места сме нямали проблеми.Всичко е точно.

# 648
Здравейте, имам си един любознателен математик - първокласник. Тепърва навлизам в темата за състезанията. Засега взе участие в математика без граници - чакаме резултатите. Чудех се за предстоящия турнир "Иван Салабашев" до колко е подходящ ? Видях, че има 2-3 задачи с текст. Сами ли трябва да го прочетат или на първокласниците им се чете?

# 649
Чудесно е детето да проявява интерес към математиката и към явяване на състезания още в тази ранна възраст. Първокласниците самИ се справят с разчитането на условията на задачите, съответно те са съобразени с тях и обикновено липсва текст. За мен това е по-скоро объркващо, но децата са ОК.

# 650
Точно на "Иван Салабашев" задачите за първи клас преди 2 години бяха с много текст, което всъщност беше огромното предизвикателство за повечето деца. Но пък , ако няма прекалени амбиции и очаквания, бих казала, че всяко състезание само обогатява, защото са с различни формати и типове задачи.
Иначе бих препоръчала Коледното състезание, което е много приятно за по - малките.

# 651
  • София
За коледното все още няма нищо обявено, само за стари години намирам.

# 652
И аз бих препоръчала Коледното пред Салабашев за малките състезатели. Къде - зависи в кой град сте.

# 653
Коледното беше пълна бъркотия за нас миналата година 1 клас, но ЕК много се хареса, след това и Еврика

# 654
Според мен, "Иван Салабашев", "Черноризец Харабър" СМТ и Кенгурото не са подходящи, освен ако детето не се е занимавало интензивно преди това.  Аз бих заложил на Математика без граници и Коледното. МБГ за 1клас, есен и зима са много добри и сравнително лесни, без текст.

UPDATE: Публикувани са резултатите от есенният кръг на МБГ на страницата им.

Последна редакция: вт, 11 ное 2025, 09:00 от Сепия

# 655
  • София
Излязоха медалите от МБГ Есен: https://www.mathematicalmail.com/category.php?id=374

# 656
Моят първокласник е изкарал 22 точки на МБГ (от 40 възможни). Доволна съм, защото това му беше първото състезание и подготовката ни включваше решаване на миналогодишни задачи седмицата преди това. Определено смятам да развивам уменията му по математика. Стига и той да иска. Само да не се превърна в лоша и свръхамбициозна майка Simple Smile

# 657
  • София
Любителска скала за МБГ Есен 2025:
1-ви клас: злато 40-32 точки; сребро 30-26 точки; бронз 24-20 точки
2-ри клас: злато 40-25 точки; сребро 24-20 точки; бронз 19-16 точки
3-ти клас: злато 40-28 точки; сребро 27-21 точки; бронз 20-15 точки
4-ти клас: злато 40-30 точки; сребро 28-24 точки; бронз 23-20 точки

# 658
  • София
Здравейте!
Къде могат да се видят задачите, които са били на есен 25 - МБГ? Или може би по-късно ще се публикуват Simple Smile

# 659
Здравейте,

За Математическия турнир „Черноризец Храбър“ раздават ли се медали или сертификати?

Общи условия

Активация на акаунт