Математически турнири 1-4 клас. Тема № 64

• 53 588
  • 741
  •   2
Отговори
# 600
Ние също сме от Пловдив и за първа година не са дали чернови на МБГ в училището на сина ми. Бах изненадана. Преди следващото състезание ще повдигна въпроса.

Значи не е изолиран случай, а си е практика. Само не мога да разбера от нехайство ли е, или просто им се свидят 100-200 листа ... при всички случаи е крайно некоректно към децата.

Интересно дали утре на "Черноризец храбър" ще е така.

# 601
На нас днес класната неофициално ни каза точките от МБГ. Струва ми се, че са по-ниски резултатите като цяло от кръговете миналата година. Сега сме втори клас. Дали е било по-трудно или децата още не са загрели? При вас има ли такива наблюдения?

# 602
Ние не си знаем точките, нито официално, нито неофициална:) дебна всеки ден в сайта на Материка, ама няма ни-щич-ко Simple Smile

# 603
  • Русе
На нас днес класната неофициално ни каза точките от МБГ. Струва ми се, че са по-ниски резултатите като цяло от кръговете миналата година. Сега сме втори клас. Дали е било по-трудно или децата още не са загрели? При вас има ли такива наблюдения?

Може да сравните с тези резултати.
https://avigea.net/rezultati-matematika-bez-granici-esen-2025/

# 604
  • София
Моливия също много се забавиха с резултатите от този кръг - обикновено  в рамките на 1-2 дни след състезанието са изпратили резултатите по мейлите на родителите (заради тази експедитивност много ги харесвам), сега обаче са обявили срок до 3 ноември да изпратят информация за точките, което е повече от седмица след провеждането на състезанието. Тръпна и аз да видя как са се справили децата, особено по-малкото, за което това е първото състезание.

# 605
И ние във Варна (по школите) нямаме резултати и аз рефрешвам цяла седмица. Гледах тези в Авигея и ми се видяха сякаш не особено високи (и аз за 2-ри клас гледам).

# 606
От Кюстендил са още по-ниски.

# 607
  • Варна, Пловдив
На нас в Материка-Варна ни казаха, че след 11.11 ще има резултати. Аз се надявам по-рано да излязат. Тази година училището не провежда МБГ и затова го записах в тази школа. Също 2ри клас гледам.

# 608
Честит празник!
Синът ми участва в МБГ в училище. Трети клас е. Давали са им листи за чернова, но са ги прибрали накрая. Резултатите му са ниски този кръг, няма да се класира и за медал. Даже и в класа не е пръв, както обикновено, а втори. Вкъщи решава тестове да се подготвя.
Не знам какво е писал там. Уж една задача само не беше решил.
Тъкмо го изпратих на Черноризец Храбър. За него един тест реши само, нямаше време за подготовка.

# 609
Салабашев в София къде се явяват за 2 клас?

# 610
Честит празник! И третокласникът се върна от ЧХ, този път беше стоял до края, 2 задачи не успял да реши, оставил ги непопълнени, нали е по-специфичен регламентът.

# 611

Тази година МБГ за втори клас е била доста трудна. Сина ми твърди, че на "Черноризец Храбър" днес, задачите са били доста по-лесни. Знам със сигурност за една конкретна задача на МБГ , която наистина беше много трудна. Решава се с пет неизвестни!, което не знам колко деца могат да я решат. Учителката от школата беше ядосана и твърдеше, че не е честно към децата да им дават задача за 4 клас (по нейни думи).

# 612
На Черноризец Храбър 4 задачи не бил решил, а излезе на 50-тата минута. Едната задача е много лесна, не знам какво го е затруднило или вече му е омръзнало да мисли. А една е сгрешил, защото напечатаното на листа не се чете хубаво и съответно е объркал отговора. Казах му, че в такъв случай е трябвало да пита квестора, щом има проблем с разчитането. Много глупаво, че заради такава грешка няма да получи точки.

# 613
Верните отговори на ЧХ вече са публикувани. Третокласникът е с 97 т., не е супер зле.

# 614
Моливия са изпратили резултати по мейлите. Ако някой се е явявал, и е получил, дали има общ файл (или е само индивидуално)? За 4 клас ми е любопитно нивото какво е. Мерси.

Общи условия

Активация на акаунт