Математически турнири 1-4 клас. Тема № 64

• 53 588
  • 741
  •   2
Отговори
# 630
Зравейте, може ли някой да публикува задачи за 4. клас от общинските кръгове на НОМ за последните две години. Намирам само варианти от София и Пловдив. Защо РУО в съответната област не публикуват задачите за този кръг, след като са различни за отделните общини.

# 631
  • София
А за Черноризец Храбър кога ще излязат резултатите?
Някои от локалните организатори са бързи, но други доста се бавят с проверката и изкарването на резултатите, така че зависи къде се е явило детето. Към момента на сайта си Дидева е качила протоколите с резултатите от Благоевград, Бургас, Добрич, Пловдив, Сливен и Смолян, за останалите градове още чакаме: https://dideva.alle.bg/p/34-%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0 … D1%87%D1%85-2025/ .

# 632
  • Бургас
За Черноризец Храбър има ли някъде качени задачите от тази година ?

# 633
Може би няма и да ги качат - организаторът искал да съставя сборник, който съответно да продава ...

# 634
И като вземат да искат да печелят от сборници, пък им намаляват приходите от такси за състезания. Защо всички искат по този път да тръгват, и те не знаят. Отделно, че една година като мине, и сборникът е вече остаряла книжка. Ако беше напр. Олимпиадата, разбирам напъна за извиване на ръце на родителите. Ама с ЧХ - не го разбирам, честно.

# 635
  • София
Вероятно за олимпиадата нямат право да правят такъв бизнес, защото е от МОН и именно защото е за кандидатстване и трябва да е общодостъпно. Както няма такса за балообразуващите състезания, а за всички останали си плащаме такса явяване.

# 636
И Кенгуруто май нямаше такса, което винаги ми се е струвало странно.
Да не отваряме дума за състезанията за кандидатстване, където всяко училище прави квот' самО си прецени 😀

# 637
  • София
Здравейте,
искам детето ми да се включи в НОМ общински кръг. Намерих информация, че се провежда само в определени училища. Някой има ли повече инрофмация - кога ще е, само в чулищата за провеждане ли се записват децата? Мерси предваително!

# 638
По спомен олимпиадата се провежда във всички училища. Говорете с учителите, попълваше се една декларация, че детето иска да участва.

# 639
  • Варна, Пловдив
Здравейте, имам малко странен въпрос. Тази година училището не проведе МБГ и се наложи да го запиша чрез школа. Избрах Материка Варна, най-вече заради мястото на провеждане на състезанието, беше ми по-удобно. Ясно ми е, че заради регламента на МБГ трябва да продължим да сме в същата школа и за другите кръгове, но ми направи впечатление, че двойно повече деца са записани в Ребус. Не мислех, че има голяма разлика къде избираме. Стана ми интересно защо така се получава? Не съм се интересувала от двете школи преди това и сега ми е любопитно. Нещо в начина на провеждане ли е по - добре да е в Ребус, нещо друго...? Да знам за другата година. Благодаря!
П. П. Може и на лично да ми пишете. 🙂

# 640
  • София
Здравейте,
искам детето ми да се включи в НОМ общински кръг. Намерих информация, че се провежда само в определени училища. Някой има ли повече инрофмация - кога ще е, само в чулищата за провеждане ли се записват децата? Мерси предваително!
Първи кръг се провежда във всички училища, но сами трябва да и следите срока за подаване на заявление, защото на доста места не им се занимава и не "подканят" учениците да се записват. Мисля, че около средата на ноември трябва да подадете декларацията. Самата олимпиада в София вероятно ще е на 6.12 (в графика е посочено провеждане ДО 7.12).

# 641
Да, до 14 Ноември се подава, ако не греша датата. Просто подайте преди това, за да е спокойно.

Здравейте,
Първи кръг се провежда във всички училища, но сами трябва да и следите срока за подаване на заявление, защото на доста места не им се занимава и не "подканят" учениците да се записват. Мисля, че около средата на ноември трябва да подадете декларацията. Самата олимпиада в София вероятно ще е на 6.12 (в графика е посочено провеждане ДО 7.12).

# 642
  • Варна
Здравейте, имам малко странен въпрос. Тази година училището не проведе МБГ и се наложи да го запиша чрез школа. Избрах Материка Варна, най-вече заради мястото на провеждане на състезанието, беше ми по-удобно. Ясно ми е, че заради регламента на МБГ трябва да продължим да сме в същата школа и за другите кръгове, но ми направи впечатление, че двойно повече деца са записани в Ребус. Не мислех, че има голяма разлика къде избираме. Стана ми интересно защо така се получава? Не съм се интересувала от двете школи преди това и сега ми е любопитно. Нещо в начина на провеждане ли е по - добре да е в Ребус, нещо друго...? Да знам за другата година. Благодаря!
П. П. Може и на лично да ми пишете. 🙂
Не мисля,че има някаква разлика.Просто ние ходим на школа в Ребус и децата съответно се явяват там.Преди сме се явявали и в Материка, когато не бяха записани на школа.Даже там има два обявени часа на провеждане и е по-удобно.

# 643
Няма разлика. И двете школи провеждат състезанието добре. За София мога да кажа - в х.Хемус е, в много голяма зала, всичко осигурено. За огромно съжаление, МБГ се провежда в нашето училище и не можем да ползваме Материка.

# 644
  • Варна, Пловдив
Благодаря Ви много за отговорите! Успокоихте ме, във Варна беше в х. Димят провеждането, помислих да не би заради мястото и да има проблеми с него.

Общи условия

Активация на акаунт