Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 46

• 19 977
  • 751
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Хамела. Не знам дали беше правописна грешка, дано.

# 301
Преди години в този форум беше написано името Хамела Ехинацея - на млада жена, стажант фармацевт. Има растения „хамелациум" и „ехинация".

# 302
# 303
  • София
Енна

# 304
  • Sofia
Маврудий,от тв
Теодория

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 12:27 от Doli

# 305
Писах аз за един ДИсислав. Днес се срещнахме на живо и го питам така ли се пише наистина. И той ми вика ама то не е от Десислав, а от This is love...Шок

# 306
Значииии, все пак има отговор на Is this love?

# 307
  • Пловдив
Извинявам се, ако греша, но не я вярвам тая история. Много хора разказват вицове като случки с тях.
Майтапът с Издислав и Дисислав се появи около 2011-2012 г. и ММ твърди, че проследимо го е измислил и пуснал негов колега, който тогава чакаше дете. И да не е той, това е времето.
Може и да се е пошегувал Дисислав, разбира се. Има поне един такъв човек в Бг, излизат трите му имена, но според мен по-скоро е кръстен на Димитър и Слави примерно, отколкото на английски израз.

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 10:28 от Магдена

# 308
Представа нямам дали е истина, но каквато и да е за мен ДИдислав си е с правописна грешка.

# 309
Писах аз за един ДИсислав. Днес се срещнахме на живо и го питам така ли се пише наистина. И той ми вика ама то не е от Десислав, а от This is love...Шок
Имах съученичка ДИсислава (сега е 50+ години). Нямам спомен дали е казвала за произхода на това И.
Но всеки път, в който се запознаваше с някого протичаше горе-долу следния диалог.
Тя казваше "аз съм ДИИсислава" (натъртено дълго И). Отговорите бяха: О, "Дис ис Слава", това е игра на думи с This is Slava (в превод: това е Слава) или направо Ис дис Слава (Is this Slava) и се смеехме, без лоши чувства. И естествено на галено е Деси.

# 310
На мястото на Дисислава бих завела дело за промяна на името, и по-точно на правописната грешка, като навърша 18.

# 311
  • Пловдив
То това е интересно, произходът на името - дали е грешка, или баба Диди и баба Славче, или оригиналност, или трето.
Не вярвам да е от "this is...".

----

Жена от квартала ми като дете, впрочем съседка от етажа на моя съученичка ДЕсислава, се казваше Данчи, с И. Но и там не знам произхода.

# 312
На мястото на Дисислава бих завела дело за промяна на името, и по-точно на правописната грешка, като навърша 18.
Може и да е правописна грешка на някоя неука чиновничка от източна България - баща й беше военен и детсвото й е минало в обикаляне на гарнизони.
Дисислава си харесваше името. И е много свестен човек.

# 313
Дисислава си харесваше името. И е много свестен човек.
Като се замисля, сигурно по същия начин са се появили Вилислава, Виляна, Делян или Дилян, не знам кое е първото, и други.

# 314
  • Пловдив
Меглена и Миглена също, но техните корени все пак се губят назад в миналото. Wink

Общи условия

Активация на акаунт