🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"СЪНЯТ НА ЕШРЕФ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-25

• 23 042
  • 735
  •   1
Отговори
# 135
Добро утро!

Честит празник, дами!

Бъдете здрави, щастливи, красиви, пъстри и цветни, смели, щури, уникални- приятелки, любими, майки и всичко друго, което искате да бъдете! Защото жените променят светове!
Не забравяйте, докато раздавате любов да обичате и себе си!

Предлагам ви точно на днешния ден да прочетете една интересна история за велика жена.
Скрит текст:
Красивата и умна създателка на WiFi
Чували ли сте името на Хеди Ламар? Тази красива жена е една от най-големите звезди на Холивуд през 30-те и 40-те години на миналия век. Първата брюнетка със статут на суперзвезда, първата жена, имитирала оргазъм на големия екран ("режисьорът ме убоде с карфица по задника", признава тя по-късно), с шест брака зад гърба си и живот, по-интересен от всичките й филми.
Нито един от тези факти не обяснява защо нейният рожден ден е обявен за Ден на изобретателя в САЩ, защо в родната й Виена ще се открива неин паметник и защо на преклонна възраст Хеди Ламар получава най-големите награди за технически изобретения на Австрия и САЩ.Хеди Ламар измислила така наречения "фрикуенси хопинг" – защита, коята е в основата на модерната телевизионна техника, на безжичните телефони, локалното разпространение на телевизионни програми, на  сателитната отбранителна техника. Без специално образование и насмешливо подценявана от съвременниците си, Хеди Ламар се оказала една от най-умните жени на своето време.
Хеди Ламар е родена през 1914 година във Виена с името Хеди Ева Мария Кизлер. Баща й бил богат еврейски банкер, майка й – талантлива пианистка. Хеди също имала артистични дарби и завършила актьорско училище. Славата й в Австрия обаче се дължала не на актьорска дарба, а на филма "Екстаз", в който 18-годишната Хеди излязла гола от едно езеро. Това била първата гола сцена в киното изобщо и скандалът бил толкова голям, че родителите на Хеди набързо я омъжили за своя приятел, богатият производител на оръжия Фриц Мандл. Първата работа на Фриц била да се опита да изкупи всички копия на филма, но с това само разпалил интереса на публиката. За Фриц Мандл младата му жена била истински трофей и той не се разделял с нея. Водел я дори на работните си срещи, където се обсъждали проблемите с радио насочването на торпеда под водата – Хеди слушала, разбирала всичко, запомняла и наум си правела планове.
Зад ежедневните удобства като мобилните комуникации или WiFi стои красивият ум на една жена, изпреварила времето си.
В началото на 30-те години Хеди Ламар бяга в Холивуд, зарязвайки австрийския си съпруг. През годините тя се омъжва още пет пъти, но иронично казва, че най-щастливото време е това между браковете й. В Холивуд Хеди Ламар се снима в 55 филма, спечелвайки над 30 милиона долара – огромна за времето си сума. За съжаление изборът й на роли не бил особено добър и никой от филмите й не останал в историята. Известно е, че тя отказала например ролята в "Казабланка".
Започнала Втората световна война и Хеди Ламар се явила в Националния съвет на изобретателите на САЩ, за да разкаже за идеите си за защита на радиочестотите. Естествено никой не пожелал да я изслуша, казали й да ходи да продава бонове от военновременния заем – от тях Ламар събрала 7 милиона. Условието било всеки, който купи бонове за над 25 хиляди, да получи целувка от актрисата.
Първият, който се заинтересувал от идеите на Хеди Ламар, бил композиторът и изобретател Джордж Ентейл. На него тя разказала простичката си идея честотите на излъчване да прескачат произволно в определен диапазон, като се синхронизират приемащото и предаващо устройство. През 1940 година Ентейл и Ламар патентоват откритието си. Две години по-късно то влиза в употреба с името "Сикрет комуникейшън систъм".
Едва през 90-те години на миналия век списание Forbes публикува статия, в която разказва за изобретението на Хеди Ламар, която е все още жива и в старчески дом. Статията поражда голям медиен интерес и на Хеди Ламар са присъдени много отличия и награди. Тя отказва да получи която и да е от тях, като иронично коментира: "Аз все още изглеждам много добре, просто не искам да виждам никого."
Хеди Ламар умира през 2000 година, на 86-годишна възраст. Името й остава все така малко познато, но за всяко момиче е интересно да знае, че зад ежедневните удобства като мобилните комуникации или WiFi стои красивият ум на една жена, изпреварила времето си.
Желая ви прекрасен ден!
Този камион с цветя пътува към вас от мен!

Позитивно утвърждение за деня

# 136
Честит празник, момичета!

Бъдете здрави, красиви, силни, борбени и обичани!

Хубав празник!

# 137
Поздрав от Kanal D, по случай денят на жената

Жаки, за този сериал, какво друго да кажа, освен да продължават да го гледат през Youtube. Wink

# 138
Честит празник, скъпи дами!
Бъдете живи и здрави и продължавайте да носите със себе си чувството ни за красота и изящество, пламъка ни за нов живот и необятната ни загриженост, защото точно те ни правят добри майки, съпруги и приятелки! И въпреки големите ни отговорности в забързаното ни ежедневие нека не забравяме да си припомняме по-често, че все пак заслужаваме нашите специални женски моменти за хубави книги, мода и т.н.
Хубав празник!

Каквото и да е времето, не скривайте усмивката!

# 139
Честит 8 март, мили момичета! Честит празник!

Подарявам ви тези лаленца, вчера ги купих с тази цел. Искам да ги споделя с всички дами, с които ме среща живота и без които този свят няма да е същия.

А този ретро младеж и друг път съм ви го подарявала, но винаги ме е усмихвал.

Датата на новата ни среща е толкова близо, че не мога да повярвам.

Обичам ви!

# 140
Гери, това с добрата жена ми хареса! Grinning
Поздрав за всички дами от "Eşref Rüya"

# 141
Трейлър на Eşref Rüya в TikTok! 🤩Вече има 1,9 милиона гледания!   #DemetOzdemir и #CagatayUlusoy 19 март трябва да побързат и да стигнат тук! Някой друг брои дните? Толкова се вълнувам да видя нашата най-добра международна актриса!

# 142
Мили момичета,
Честит 8-ми Март!

Бъдете винаги усмихнати и обичани.
Бъдете винаги вдъхновение и подкрепа.
Бъдете най-голямото щастие за всички, които ви обичат.

# 143
Днес все пак е ден на мама, така че да отбележим и  майката на Чаатай.

Той е добър син, личи си.
А аз, както знаете, обичам да го гледам и с екраните му майки. Blush
Единствено с майката от "Yeşilçam" имаха по-сложни отношения, но и там беше добър син.
Скрит текст:
И една лоша новина- починала е 55 годишната съпруга на Меджит Копер(Якуп баба)Confused

# 144
Oт Габи:
Cagatay Ulusoy in role Esref Tek, in 19 03 2025 Kanal D Turkey

# 145
От групата на Only Çağatay Ulusoy

Как мислите, ще има ли отговор?

# 146
Мисля че не, защото епизодите зависят от рейтинга. На тв сериали, досега не съм чувала за гала. Иначе снимки и интервюта са възможни, даже задължителни за популяризиране на сериала.
Ако не са им скъпи епизодите, ще си избутат сезона докрай, но ако са скъпи, както изглежда отстрани, ще трябва да разчитат на висок рейтинг при рекламодателите. Айде дано имат рейтинг, достатъчен за да си завършат историята, защото всички помним Градината как я спряха рано, рано. Там също направиха яка реклама, ама не се получи. Не винаги имената събират аудитория. Мурат е един от най-обичаните им актьори, но не помогна. 

# 147
Момичета, нося ви подарък за 8-ми март!

https://www.instagram.com/p/DG8g4TIvEle/?hl=bg

# 148
Ехаааа. Благодаря!

Като гледам как се смеят май ще има химия.

# 149
Честит 8 ми март, момичета

”- Къде намери сили?
- Ние сме жени! Нас силата ни намира!”

Прекрасен празник Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт