В момента чета... 94

• 45 958
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
  • София
И до нея ще стигна някой ден. Satisfied

# 151
  • Бургас
Благодаря ви за прекрасните отзиви за книгите!
Записах си заглавия като ,,Кралят на планината,, , Трилогията на Бастан, Дъжд, Килия 437, Слънчогледови деца.
Гледам, че Бастан е с изчерпан тираж. Питането ми е - къде може да се гледат филмите на БГ или да се слушат свободно? Търсих, но не откривам нищо подходящо.
Някои книги вече са в кошницата и ще ги поръчам!

# 152
  • София
Съвсем накратко, като дуплики:
@W, @fenix, @LieToMe - за Дикер (конкретно една и е от първите му - дето аз я изчетох): не казвам, че е книгата на книгите. По-скоро се чудя как изобщо да я определя и какво е това. Но (за мен) беше удоволствие и още по-точно - някак смахнато удоволствие. И пак не, книгата не е смахната. Допълвам се: на моменти я виждах като скечовете с Кийнстоунските полицаи, цветно и съвременно. А оня с пиесата (бивш шеф на полицията хем) си ми беше като филм на Мистър Бийн с наложена кафкианска философИя.
Та, не е речено на всеки да му допадне. Последно: хм, не я четете като трилър, а като дневник-кримка с елементи на ситуационна комедия. Макар да се съмнявам за автора да е това.

@BBeLLa - третата (според мен) е най-хубавата; но пък като имаш всичко натрупано от първите две, става още по-гот.

@karzz - беглите ми търсения из замунди и зелки (и арената) показаха, че ги няма - но вероятно трябва да се прояви конструктивност около превода на заглавията им. Не съм пробвал, но в Залива има всичко - само дано има бг-субтитри за тях. Подпомагам ви с един от филмите тук:
... и 3-те Бастана в е-вариант на български:
Скрит текст:
Дано съм бил полезен!

# 153
Като стана въпрос за филми по книги, "Силоз" е върхът. Страшно ми хареса, а не обичам много фантастика. Книгата още не съм я чела.

# 154
По темата за филмирането - въпреки че доста се различава от книгите, сериалът “Вещерът” ми харесва, но го възприемам като алтернативна история със същите (и някои добавени, разбира се) герои; ще следя и за предстоящите два нови сезона. Книгите с разказите също ми допадат, не съм прочела още цялата поредица, но сюжетно някои въпроси, които имах покрай филма, си изясних и като цялостна картина имам вече изградена по-обща представа за този фантастичен свят, изпълнен с политически интриги и борба за надмощие.

# 155
  • Бургас
Много ти благодаря EmBrother.
Започвам ,,Невидимият пазител,,

# 156
  • София
Аз още не мога да преглътна, че Бастан свърши и няма други части. 😃 И филмите изгледах във vsi4kifilmi.com.
Като ми мине мъката, ще продължа с трилогията за Белият град. 😃

# 157
Зарязвам недоразумението "Вълчи разкази" от Васил Попов още след първия разказ. Отдавна не ми се е случвало да чета толкова лош текст - този човек не може да пише! Хрумват му разни идеи, но има нужда от сериозна работа върху стила - къси, насечени и зле звучащи изречения без плавен преход между тях, а в по-сложните пък има повторения и прекалена употреба на "който, които, която". Освен това речникът му е беден и ако говори така, както пише, си представям, че или заеква, или постоянно вмята паразитни думи, за да си върже мисълта. Усещането ми е, че не чета художествен текст, а ученически опит на слаб ученик за повишаване на оценката. Не знам как е възможно човек да хареса подобно неубедително писане, освен ако не е крайно безкритичен или роднина на писателя. А за сюжета авторът явно се е вдъхновил от перверзните си въжделения за групово изнасилване, понапудрено като ритуал с маски. Безобразна книга, от този човек няма да прочета нито ред повече. Мислех да видя "Мамник" в някакъв момент, но напълно се разубедих.

# 158
  • Mediterraneo
Говорейки за Жоел Дикер. Тъкмо привърших Случаят "Аляска Сандърс". Ами абсолютно превъзходна! За разлика от Истината за случая "Хари Куебърт", където останах потресена от диалозите, не, те направо ми влошиха здравето, тук всичко беше на ниво. Не ме дразнеха нито постоянните препратки към стария случай, нито непрестанните подскоци напред- назад във времето, нищо не успя да помрачи удовоствието от прочита. Всяка улика, всяко доказателство, всяка следа биваха добре обяснени, логично свързани с действието и в същото време обречени веднага на провал. Калейдоскоп от емоции, труден за редене пъзел с постоянно липсващо парченце, плътност на образите, действие без никакъв спад. Абе, както казах- абсолютно превъзходна книга. Точно тук открих майсторството на Дикер. Нито в Загадката, нито в Хари К успях да го доловя, тук ме удари в челото.

# 159
Започнах "Дамски гамбит" на Уолтър Тевис. Не съм гледала сериала и не съм чела анотация. Засега мнението ми е малко противоречиво, но има време да си го променя. Дано да не е към лошо.

# 160
  • Чукарландия
И аз съм запланувала Жоел Дикер, ама да видим кога?!? Смятам да започна да чета книгите му по реда на тяхното издаване.

# 161
Снощи започнах да чета “Пиранези” на Сузана Кларк, много особена, за мен - приятно странна книга. Нямах време за дълго четене (че да я прочета цялата, кратка книжка е), започна малко като фантастичен сън, поне такова усещане в мен остави, не съжалявам че я чета, но не съм сигурна, че на всеки би допаднала.

# 162
Аз я четох няколко пъти, откакто я имам. Жалко е, че авторката не е продуктивна.

# 163
  • София
"Пиранези” е от малкото книги, на които съм давала 1 звезда в Гудрийдс. Помня, че много ме беше яд, че съм я купила.
Започнах една от доста харесваните тук книги - "Невидимият пазител" на Долорес Редондо. В началото съм още, но ми се струва, че няма да се разберем. Очаквах трилър, а за момента е митове и легенди, с малко лична драма и две убийства за цвят.

# 164
Книгата е наистина особена и читателят трябва да има настроение и нагласа за приемане на философски идеи, представени по такъв отвлечен начин, възможно е и аз да я препрочитам след време,  или поне определени пасажи, на някои странички си сложих отметки (с картончета, не обичам да драскам по книги, които са художествена литература).
Iveto_11, разбирам и твоята гледна точка, за мен самата има книги, които някога нямах желание да чета, а сега представляват интерес за мен, както и обратното - други, които съм чела с голямо нетърпение до финала, а сега не са ми в полезрението. Намирам за напълно нормално с годините да се променяме като читатели, както и една и съща книга да възприемаме по различен начин, когато сме прочели в различна възраст.

Общи условия

Активация на акаунт