В момента чета... 94

• 44 789
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
  • SF
В момента чета "Затворисърце" на Папи Ханс и много ми харесва, но аз си го разбирам него като творец.
#BGMammaЧете

# 691
Някой взе ли новата на Валери Перен?
Започнах я вчера, но не съм прочела достатъчно, за да споделя впечатления. Започва интересно и веднага се разпознава Валери Перен. Имах отстъпка 25% в Ориндж за рожден ден иреших да се поглезя с подарък.
"Време за жени" и "Стъклената градина" също ги помня и двете са ми харесали.

# 692
  • София
"Мизъри" е много добър роман! Има доста хард моменти, затова не бих го препоръчала на всеки. Аз съм фен на Кинг. Не съм прочела всичките му книги, но и това ще стане някой ден...
Прочетох "Книгата на вратите" на Гарет Браун. Очаквах повече, честно казано. Не е лоша, чете се леко и бързо. Има интересни злодеи. Финалът беше отворен, вероятно ще има продължение. Очаквах повече приключения, може би някакви паралелни светове...
Започнах "Карта от кости" на Джеймс Ролинс. Харесва ми. Чела съм няколко книги от автора и ми допадат историите му.

# 693
В момента чета “Емоционалната интелигентност” на Даниъл Голман. Изглежда обещаваща.

#BGMammaЧете

# 694
Тъкмо завърших “Чай от хортензии” от Светлана Любомирска.
Трябва да призная, че не очаквах много, защото съм леко предубедена към съвременните български автори.
Въпреки това тв ме изненада изключително приятно. Много професионален стил на писане и разгръщане на историята. Грамотна и интересно написана книга. За скромните си страници е изпълнена с доста съдържание. Някой от вас чел ли в нещо от авторката?

Много съм хвърлила око на “Книга за другаде” на Киану Рийвс и Чайна Миевил. Някой престраши ли се за нея и има ли отзив?

#BGMammaЧете

# 695
Изглежда ми и на мен интересна като замисъл “Книга за другаде” на Киану Рийвс и Чайна Миевил, но при толкова много други непрочетени, които ме чакат, повече съм склонна след време да я търся в библиотека, тъкмо ще има и малко повече отзиви вече за нея.

# 696
  • Пловдив

Прочетох "Искрици в мрака" - Шарън Камерън
История лежаща на реални събития и хора, коята е представена страхотно, може би главната героиня е родена с късмет или мисия, но се разминава на косъм с всяка безизходица. Тя е искрицата за оцелелите 13 човека през едни от най-мрачните години през последните 100 години.
#BGMammaЧете

# 697
  • на последния етаж
В последните няколко дни попадам на интервюта с Людмила Филипова по повод новата ѝ книга "Елиминирай Европа" и се замислих, че не съм чела нищо от тази авторка, но и аз по принцип почти не чета съвременна българска проза. Отворих произволен сайт и видях колко много романи има всъщност. Та чели ли сте нещо от нея? Какво мислите? Коя от книгите ѝ бихте препоръчали за първа среща?

# 698
Чела съм една книга преди доста време - Аномалия, но не бих я препоръчала сега като автор. Ако харесвате Дан Браун - ок е като български вариант на подобни книги.

# 699
Не мога да кажа, че съм ѝ голям фен. Опитах се - не ми допадна. Има голяма претенция, но не толкова голяма покритие на тази претенция. Опитва се да пише в стил Дан Браун - да. Но лично за мен е на светлинни години от него.
Често информацията, която споделя носи самочувствие за някаква изконна истина. А когато говорим за история, знаете - всичко е относително.

Леля ми и нейните колежки обаче са луди по нея. Четат я като “Библия” и поглъщат всяка дума Joy

Така че предполагам зависи от вкуса.

# 700
От Людмила Филипова съм чела "Червено злато" и "Стъклени съдби". Погледнах и се оказа,че това са първите ѝ две книги. Интересни са. Четат се. Не са  в стил Дан Браун. След това се опитах още една, дори не ѝ помня заглавието, и се отказах.

# 701
  • Пловдив
Людмила Филипова е сред любимите ми български автори... Книга номер 1 в моя живот е "Тютюн" ,така че не беше учудващо че ми допадна  "Анатомия на илюзиите", но определено и другите и книги са завладяващи и увлекателни.

# 702
Отидох до една книжарница наблизо до работа, бременна съм и си взех книжка за мен и за новородено ( с картинки). Жената от книжарницата ми даде това 🥹 и ми каза като се роди бебето, да отида да го заведа и да стане приятел на книжарницата 🥰 много мило ми стана. А тя е една мъничка книжарница, но много добре заредена, доста интересни книги видях.
За мен взех на Агата Кристи - десет малки негърчета 😄 тепърва ще се запознавам с творчеството й.

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 13:29 от Азара.

# 703
  • София
Разбира се е въпрос на вкус (дадено мнение), но ето и моето: не препоръчвам Л.Филипова. Минал съм 3 нейни (една от по-старите и 2 от "Данбрауновия" период, който май си продължава). Претенциозни, подражателски, не особено оригинални. Тези и сюжети (от книги или интернет), пренесени в други географски ширини.

В момента: чака ме "Проектът Матусал" на Егеланд (хартиен). И "Краля..." на де ла Моте (на екран).
В читалището няколко дена си стоеше невзимана Ларшкеплеровия "Ловеца на зайци", та (понеже съм го чел преди не повече от 3 г.) си го взех за "страничен вкус". Довършвам Юнасоновия "сто и една годишния старец", 2-та книга (единствено продължение на някой от романите му; на екран). Бяха празници, но се случи тъй, че имах малко време за четене.
А 2 часа преди да пиша, ми трябваше нещо, застанах пред един рафт на шкафа и... изведнъж реших, че тия 2 "енциклопедии" ги имам от поне 3-4-5 г. и бяха купувани, понеже исках да ги имам..., а така и не ги отворих изобщо. Е, снимах ги, за да ви пиша тук за това шашаво намерение, и си ги преместих на нощното шкафче. (Simple Smile В СБ няма как да се иде пак, но поне за КДЗ в понеделник ще съм още по-подготвен!)
Скрит текст:

Извинявам се на първите 4-ма прочели, бях забравил да сложа самата снимка... Поправих грешката.

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 13:38 от EmBrother

# 704
Опитвал съм се да чета Людмила Филипова -ами горе долу според мен. Иначе  е внучка на бивше величие през социализма Гриша Филипов, после си хваща богаташ за съпруг и след това се разделя. Затова - реклама голяма, филмиране и т.н. #BGMammaЧете

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 15:03 от pirin2019

Общи условия

Активация на акаунт