В момента чета... 94

• 46 030
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
  • София
В "Оставих те да си отидеш" също е засегната тази тема, но основната е за домашното насилие.

# 406
  • София
Писали сте за Клеър Макинтош. Тя е излючително тежък автор. Личната й история е дълбоко трагична, тъй като губи детето си. И в нейните книги това е основна тема. Дълбоко потънала е в мъката. За по-силно емпатичните хора, досегът до нейния свят е изключително тежко преживяване. Имайте го предвид, ако не сте я чели досега...

Не знаех за тези трагични обстоятелства от личния живот на Клеър Макинтош, но това обяснява искреността и неподправената болка в "След края"... За мен тази книга е може би най-искрената, която съм чела някога.
Изстрадана искреност.. Sad

# 407
На който му е интересно, ето статия по случая:
https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2019/jul/20/my-new-nove … osing-my-baby-boy

Миналата година авторката е публикувала мемоар за загубата си, озаглавен "Обещавам ти, че няма да боли все така".

# 408
Заради книжния клуб чета Моментът на Дъглас Кенеди. Много ми допада и сюжетът, и стилът на писане на автора. Понеже това е първа моя среща с този писател, със сигурност ще повторя.

# 409
И аз съм на нея в момента, отделно електронно започнах "Дългият път към една ядосана планета" на Беки Чеймбърс.

# 410
По роман на Ишигуро е направен филмът "Остатъкът от деня" с Антъни Хопкинс и Ема Томпсън.

# 411
  • някъде другаде
Започнах "Прислужницата вижда всичко". Хареса ми в началото , че започва по-различно от първите две.

# 412
Погубени на Карин Слотър. 500 страници средна хубост. Всъщност, нека съм честна, над средната хубост за този жанр - героите й са доста неубедителни засега, но има някакви проблясъци тук-там, които ме държат все още с книгата в ръка. След последната прочетена глупава книга, в която двама убийци сееха трупове от Русия до Франция, средно по два трупа на всяка страница образно казано, тази е по-реалистична - дотук има само една жертва.

# 413
Пуснали са на пре-ордър "Лабиринти" на Франк Тилие, третата книга след "Недовършеният ръкопис" и "Имало едно време...два пъти". Веднага я поръчах. Горя от нетърпение, дори бях писала на издателство Ентусиаст с въпрос, кога имат намерение да я издадат. Разбира се, не ми отговориха. Simple Smile
За да не е само тя, поръчах и Карин Слотър "Погубени"(нищо не съм чела от авторката) и една нова книга на неизвестен за мен автор: "Командировката" Джеси Гарсия.

# 414
Като сте на вълна трилъри, да споделя, че по препоръки тук в темата започнах да слушам "Съвършени останки" на Хелън Фийлдс. Засега върви интересно и дори взех продължението. Беше ми поомръзнало от новия тип трилър, но не трилър.

И чета "Богатство" на Диаз, но това е много странен роман, награден или не. Не ми допада структурно. Четирите обособени, макар и свързани части, не позволяват за развитие на характерите. Всичко е фрагментирано. Самите теми за Wall Street не са ми интересни.

Последна редакция: пт, 18 апр 2025, 22:41 от Cool_Cat

# 415
Погубени на Карин Слотър. 500 страници средна хубост. Всъщност, нека съм честна, над средната хубост за този жанр - героите й са доста неубедителни засега, но има някакви проблясъци тук-там, които ме държат все още с книгата в ръка.
Поредицата на Карин Слотър с един от любимите ми литературни герои Уил Трент, трябва да се чете последователно. "Погубени" е третата книга, ако не сте чели предишните, нишката се губи. Героите се развиват, историята им също, наслагват се нещата и е доста приятна за четене, но трябва да се започне от първата книга.
Слушам "Любимо дете" на Роми Хаусман - интересна е, хваща ухото, мн добре са омотани нещата. Ако финалът издържи напрежението, ще бъде супер...

# 416
  • Пловдив

Прочетох "Виждам те" на Клеър Макинтош - 10/10
Жесток трилър, държи те в напрежение, до последната страница...преспокойно може да се измисли книга 2. Много ми хареса. И сега умувам дали съм чела "Оставих те да си отидеш", нямам я в купчините, почти не задържам книги, след прочит, а и забравям съдържание на някои 🤦🏽‍♀️ но пък е странно да съм накупила всичките на авторката, а тази не.

# 417
Започнах "Прислужницата вижда всичко". Хареса ми в началото , че започва по-различно от първите две.

На мен началото в книгите на Фрида не ме дразни, но финалите са тотал щета! Все едно са писани от третокласник...
Стигнах до "Затворника" и повече няма да си губя времето с тази пишман писателка. Начало и фабула обаче ме грабват, та може и да се изкуша с "Приятелят" Simple Smile

# 418
  • София
Тъкмо чета "Приятелят" в момента. 😃

# 419
Вейда, благодаря за информацията за Карин Слотър! Усетих, че има нещо не както трябва, но не знаех причината.

Общи условия

Активация на акаунт