С какво ви дразнят свекървите? – 162

• 34 434
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
И моята свекърва имаше изцепка, умишлена, коментирайки новороденото ми дете, че не прилича на нея🤣🤣🤣, ама хич не ѝ хареса отговора ми, почервеня цялата. Това преди почти 16г.
Но, аз не мога да замълча.

Е, трябва да знаем какъв е бил този отговор
Аз лично бих ѝ казала " И Слава Богу"

# 106
Аз, отговарям според отсрещния коментар.

# 107
Book _79  - не ти завиждам за "прекрасната" свекърва. Още една като моята.. обаче разбрах ,че проблем си е в мен. Аз не мога да си защитавам личните граници. Сега работя върху себе си,за да приемам нещата по-спокойно ,за да ми е на мен добре. Има такива хора,които ти се качват на главата,защото ние им позволяваме. Заради това,че искаш да си добър,да не се обиди някой,да сте в добри отношения,но те нито го разбират,нито го оценяват. И за това,че са прости и ограничени си мислят,че тяхното мнение е най-правилно.  Аз като човек на 40 години реших да започна да си защитавам личните граници и да не се пренебрегвам повече,защото натрупването на такива емоций вреди изцяло на мен. Трудно ми е малко,понеже и аз онемявам на момента,а после се сещам хиляди неща ,които е могло да кажа. Приех,че свекървата си е такава,каквато е и не ме интересува дали ме одобрява,дали ме харесва и така нататък. Има право каквото иска да мисли за мен,но аз живея със сина и не с нея и не съм длъжна да оправдавам нейните очаквания. Намалих до минимум нашите контакти и това много ми помогна.
 Та съветват ми към теб,всъщност към всички е да се опитаме да ги поставяме на мястото им,точно когато трябва,ако ще да си развалим отношенията. Пък и то какви отношения -да се оставяш някой да те тъпче а ти да се усмихваш. Не е нужно с лошо,да има обиди и крясъци. С усмивка,когато някой ти каже,нещо,което не ти харесва,ти се усмихваш и го поставяш на мястото му. Дано се справим...

# 108
Моите сега са нещастни, че не кърмя от гърда, а се цедя и яде от шише. 😀 А даже дохранваме с АМ. Свекървата също никога не е кърмила от гърда по различни причини за ММ и сестра му, ама нали. 😀 Но пък забравиха кучето напълно.

# 109
Гугъл, а те защо изобщо знаят как кърмиш? Няма нужда да се изпада в чак такива подробности.

# 110
Не може все да сме щастливи, как ще оценим иначе щастието?

# 111
Гугъл, а те защо изобщо знаят как кърмиш? Няма нужда да се изпада в чак такива подробности.
А, питаха. Както всички останали. Аз не знаех, че кърменето в такава гореща тема докато не родих. Хората масово питат точно това, понякога само това. Не знаят името на бебето още, но двата основни въпроса са: "Естествено ли роди?" И "А кърмиш ли?" По първата точка съм отличник, по втората стигам около 4ка. 😅 Народа почва да раздава телефони, контакти на консултанти по кърмене, почват се съвети, само още врачка лечител не съм получила като предложение. Та не е изненадващо, че и те питат. Мен съседката ме пита. И колегата. И далечен познат в парка. 😀 Край няма с това кърмене.

# 112
Аз другия път съвсем невинно бих казала, че се изненадвам, че ми задават толкова лични въпроси.

# 113
Добре де, кърмиш ли? Кърмиш. Точка по въпроса.
Пък как точно – седнала, легнала или на челна стойка, дали цедиш, или не, си е лично твоя работа. Няма нужда да се обясняваш.

# 114
Точно. Казваш кърмя/храня с шише и приключват темата. Колкото по-малко лична информация, толкова по-малко поводи за коментари, по въпроси които не ги касаят.

# 115
  • София
Book _79 , твоята свекърва щях да изгоня на първия час. Защо следващ път не я посреща синът и? Да дойде и да си гукат, и да му говори глупости на него, пък ти излез с приятелки. Няма какво да си тровиш нервите с това селско парче.

Гугъл
, почти година кърмих с помпа, че моят недоносен първо, после вече свикнал на лесното. Това си е геройство от твоя страна и само, който не си го е причинявал може изобщо да повдига въпроса. Отделно вече, който иска и може кърми, който не иска и не може не кърми. То голяма борба всяка майка от началото да излезе лоша...

# 116
Добре де, кърмиш ли? Кърмиш. Точка по въпроса.
Пък как точно – седнала, легнала или на челна стойка, дали цедиш, или не, си е лично твоя работа. Няма нужда да се обясняваш.
Подкрепям на 100%.
Сами влизате в подробности, големи хора сте, отговаряйте спокойно и казнайте каквото и колкото прецените. Това не са ви приятелки, пък и с тях вие решавате дари да споделите.

# 117
Разбирам призивите да не се дават прекалено много подробности, но съм попадала в ситуация, в която питащият е толкова прост, невъзпитан и нагъл, че изобщо не се спира, освен ако не отговориш много рязко и категорично, след което обаче излизаш лошият, а наглецът се прави на жертва. И в допълнение към наглостта и неудобството, трябва да се занимаваш и с нечие ореваване на орталъка.

# 118
И аз  - има хора ,като следователи с автомат, натискат ,докато не кажеш.
 Колкото опит да имам в живота ,пак се поддавам, е  поне не е за кърмене.
 Другото е  конфликт,  не съм по тях. Смутолевя ,но ме напрягат такива.

# 119
Добре де, каква е целта? Кому е нужно, не разбирам. Да каже на детето, на сина си, че е тъпо.

Не на детето, а на майка му. Явно цели да я уязви, защото всеки знае как се приемат такива неща от една майка за децата и. Другият вариант е да си плещи каквото и скимне, но защо не и скимна , примерно , ох на баба хубавицата, ами тъпичко било.

Лоша жена. Има такива.

Общи условия

Активация на акаунт