С какво ви дразнят свекървите? – 162

• 34 449
  • 751
  •   2
Отговори
# 120
Сигурна съм, че целта е да я уязви, то чрез детето най-много боли. И какво - ще я намразят и ще спрат да я канят. Голямо постижение. Все пак такава баба е вредна за децата и няма причина да има достъп до тях.

# 121
  • София
Не мисля, че има цел, проста жена, плещи всички глупости, които и хрумнат, и не осъзнава, че не са ок коментарите и. Глупавия и прост човек е така.

# 122
Едно момиче в темата за вицове припомни стихотворение, вслушайте се в един мъж, аз ги изтървах мъжете вече, съжалявам ,че по времето, когато трябваше, нямаше интернет да ме образова.
 Но и сега е от полза.

НАПРАВО СИ ЖЕСТОКА
Не готвиш, не подреждаш, не переш –
не ми е нужна тиха домакиня!
Надявам се за днес да избереш
онази рокля във небесно синьо,
обувките на белите цветя
и сребърните гривни от Мароко…
Сложи червило. Идва пролетта.
Прекрасна си! Направо си жестока!
Аз искам да се перча като лъв
със своята излъскана лъвица!
За другите мъже да бъдеш стръв,
но да си само моя!
Хубавица!
Такава те желая. Не с парцал.
Мъжете нямат нужда от слугиня.
Бъди красива! Всичко бих ти дал!
Но, моля те, не ставай домакиня!
Добромир Банев

# 123
Google76, честито. Да ви е здраво детето и да сте много щастливи. А, сладкото кученце как е? Много ли е стресирано?

# 124
Гугъл, кърмиш ли Stuck Out Tongue Winking Eye
Моята свекърва е гледала внучката си точно 45 минути. Не ми се разказва, но беше много опасно, ужасно и синът й забрани всякакъв достъп до детето ни без негово присъствие.
Майка ми пък е крайно обсебваща баба и там се налагаше аз да я озаптявам, когато забравеше, че не тя е майка на децата ни.

# 125
Book _79 стопирай тези изказвания още от сега, малки са децата и не разбират, но след време ще ти е тежко да оправдаваш това разделение.
Преди време трябваше да гледам племенницата си за ден, но не можах, гледа я баба и'(свекърва).
И да вземе да и' каже, че аз не искам да я гледам, със сълзи на очи ме пита малката "Вярно ли е?".
Добра жена е, но с какъв акъл го е казала, не знам.

# 126
Моите сега са нещастни, че не кърмя от гърда, а се цедя и яде от шише. 😀 А даже дохранваме с АМ. Свекървата също никога не е кърмила от гърда по различни причини за ММ и сестра му, ама нали. 😀 Но пък забравиха кучето напълно.
и това не го разбирам,ама хич.Има много ядове да събираш още!! Честито за бебчето,да ви е здраво и да се радвате взаимно.

# 127
И да вземе да и' каже, че аз не искам да я гледам, със сълзи на очи ме пита малката "Вярно ли е?".
Добра жена е, но с какъв акъл го е казала, не знам.
Сигурно не е слушала нещо и затова го е казала, нещо от рода на "Трябва да слушаш, виждаш ли като си непослушна, че и леля ти не иска да те вземе."
Много често виждам, че така се казва на децата, естествено без наистина да се мисли нито че детето е лошо, нито че никой не го иска.
Нещо като - ако не слушаш, ще те дам на торбалан, полицая или някоя друга страшка.
Улавям се, че и аз тръгвам да говоря такива глупости.
За нас нищо не значат, рядко се замисляме колко буквално детето възприема всичко и колко надълбоко.
Та точно при тази свекърва, най-вероятно са просто изпуснати думи, без и да подозира какво впечатление е оставила в детето.

# 128
Липсваше ми темата!
   Тази , бабата на близнаците, на 1 г ли ги е записвала на солфеж?Нещо такова разбрах.
   Не разбирам защо допускате толкова лесно да ви влизат в личното пространство? Тази жена няма да се промени, няма да разбере ,че ви е обидила. Вие направете нещо по въпроса,за да се съхраните от зловреднот й влияние.
   А за другата авторка,дето свекърва й мерела улиците- Бога ми, на 51г съм, синът ми завърши преди две години гимназия. За мен сега започна истинският свободен живот. И избщо не ми дреме кой какви очаквания има към мен, особено да гледам внуци. Имам внучка, времето ,прекарано с нея е неимоверно удоволствие за мен.Надявам се и за нея.Но всичко е според ангажиментите,които имам и времето,което искам да й посветя.Аз моите деца отгледах.Който си има деца, да си ги гледа.
   Най-хубаво е ,когато никой няма очаквания към другия-нито аз към деца да ми слугуват, нито те към мен. Ходим си на гости с покана или предупреждение.

# 129
Скрит текст:
Липсваше ми темата!
   Тази , бабата на близнаците, на 1 г ли ги е записвала на солфеж?Нещо такова разбрах.
   Не разбирам защо допускате толкова лесно да ви влизат в личното пространство? Тази жена няма да се промени, няма да разбере ,че ви е обидила. Вие направете нещо по въпроса,за да се съхраните от зловреднот й влияние.
   А за другата авторка,дето свекърва й мерела улиците- Бога ми, на 51г съм, синът ми завърши преди две години гимназия. За мен сега започна истинският свободен живот. И избщо не ми дреме кой какви очаквания има към мен, особено да гледам внуци. Имам внучка, времето ,прекарано с нея е неимоверно удоволствие за мен.Надявам се и за нея.Но всичко е според ангажиментите,които имам и времето,което искам да й посветя.Аз моите деца отгледах.
Който си има деца, да си ги гледа.
   Най-хубаво е ,когато никой няма очаквания към другия-нито аз към деца да ми слугуват, нито те към мен. Ходим си на гости с покана или предупреждение.
Много ясно. Мои познати жени останаха изненадани, че бабите (работещи жени) не умират от желание да посветят всеки един ден от живота си в интервала 18.00-22.00 и съботата да гледат децата, защото младите си имали ангажимени и излизания. И въпреки това го правеха до един момент, в който просто нямаха сили.
Аз ще съм недолюбвана свекърва май май. Ще си лепна някъде в хола надпис "Ако искаш да разсмееш свекървата, разкажи й за плановете си."

# 130
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Липсваше ми темата!
   А за другата авторка,дето свекърва й мерела улиците- Бога ми, на 51г съм, синът ми завърши преди две години гимназия. За мен сега започна истинският свободен живот. И избщо не ми дреме кой какви очаквания има към мен, особено да гледам внуци. Имам внучка, времето ,прекарано с нея е неимоверно удоволствие за мен.Надявам се и за нея.Но всичко е според ангажиментите,които имам и времето,което искам да й посветя.Аз моите деца отгледах.
Който си има деца, да си ги гледа.
Много ясно. Мои познати жени останаха изненадани, че бабите (работещи жени) не умират от желание да посветят всеки един ден от живота си в интервала 18.00-22.00 и съботата да гледат децата, защото младите си имали ангажимени и излизания. И въпреки това го правеха до един момент, в който просто нямаха сили.
Аз ще съм недолюбвана свекърва май май. Ще си лепна някъде в хола надпис
"Ако искаш да разсмееш свекървата, разкажи й за плановете си."
"По отношение на нея" в едни скоби.
Харесва ми.
То това се отнася за всички де.
На мен затова ми беше толкова забавно, когато лелите на мъжа ми се опитваха да ми обясняват какво ще правя.

# 131
Колко е шарен светът само! Моите баби бяха направо скандализирани, когато научиха, че смятам да си гледам детето сама и че то хич не ми пречи на социалния живот. Направо бяха обидени като разбраха, че ще искам помощ, когато действително имам нужда - посещение на зъболекар например. Сума време се обяснявах, че причината не е, че им нямам доверие на уменията да гледат деца и искрено вярвам, че нямат за цел да ми уморят детето Joy а че искам да имам очи да искам помощ, когато е наистина необходима. Най-накрая успяхме да се разберем, че всъщност не им режа достъпа до детето и че могат да го виждат и да играят с него, когато искат. Но в моята глава тези посещения са нещо различно от "гледане на дете".

# 132
Аз не знам как може някой да прекарва време с дете, без да го гледа. Особено като са по-малки.
Само ще си играете с тях, и ще ги държите гладни и насрани, защото сте си отгледали вашите деца ли?
Не се заяждам, просто ми е интересно, защото аз съм гледала деца (не само роднински, а и чужди) и такива тънки сметки не съм си правила,.

# 133
Opossum, не ги разбирай нещата чак толкова буквално. Няма нормална баба, която ще остави внучето си гладно, даже ще е прехранено със забранени храни като палачинки и мекици. 😀
Съвременните баби отказват да поемат изцяло отглеждането на внуци както е било в миналото. Родителите си гледат живота и кариерите, а баба гледа 24 часа, 7 дена в седмицата.

# 134
Напротив, много баби помагат ежедневно с отглеждането на децата дори сега.
Просто или не са в тази тема, или няма да си кажат на фона на декларациите тук, че всички сте или ще бъдете горди, съвременни и свободни баби, които няма да бършат отново дупета за нищо на света.
А буквално приемам нещата, защото така е в реалния живот. Наред с изграждането на връзка и целувките има и доста хамалогия. Аз не съм успявала да я избегна, та ми е чудно вие как ще го направите.
Между другото Марулета май доста често си гледа внучката, та ми се струва, че едва ли и при другите ще е лежане в хола и мерене на улиците. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт