С какво ви дразнят свекървите? – 162

• 35 078
  • 751
  •   1
Отговори
# 180
Не знам, за тъщи има повече вицове, отколкото за свекърви.

# 181
Мине, не мине, и се споменава, че имало повече вицове за тъщи, отколкото за свекърви.
Каква е причината да се казва точно сега? Просто ей така, или да съживим темата, като цяло?

# 182
Предполагам, че заради поста на Биборана.
   Тъщите могат да са същите змии като свекървите.Просто дъщерите имат друг поглед върху нещата.

# 183
Не  си им на къщата на тъщите, там зетьове се оплакват, като са зет на къща, но не са тук и са по-малко.

# 184
Не знам. Моят мъж ме кара, и настоява да пътуваме при моите родители. Аз в дома на неговата майка, която ясно ми заяви, че никога няма да бъде мой дом, не искам да стъпвам.
Та разликата е от тука до небето, въпреки, че масово се отрича тук. 💁♀

# 185
А защо трябва да бъде твой дом домът на свекърва ти?
   Никога не съм приемала за такъв домът на моите свекърви.Нито този на родителите ми.Да,вярно,отгледана съм в него,но е техният дом,аз имам свой.
   Да не величаем тъщите толкова.И да не генерализираме.Тъщи,свекърви,снахи и зетьове,всичко опира до възпитание и комуникация.

Последна редакция: пн, 17 мар 2025, 15:51 от марулета

# 186
Е точно де, опира до възпитание, само че, когато при едната страна липсва такова, няма как да има и комуникация.
Никога не съм искала нейният дом да е мой, не съм и питала дали ще бъде. Но пък за сметка на това този израз съм го чула от немай къде, буквално. Пояснявам - живяла съм там 2 месеца, докато успяхме да намерим наше жилище. (Което към днешна дата отчитам, като грешка от моя страна, че се съгласих). Но не съм се пречкала, проявявала претенции, или да съм се държала неуважително.
Аз не се величая, отсрещната страна винаги го в правела, и сега си носи последствията, разбира се.

# 187
Защо мислиш, че има последствия ,  а не черпи?
 Много за важни се смятате.
 Може чувствата да са взаимни.

# 188
Защо мислиш, че има последствия ,  а не черпи?
 Много за важни се смятате.
 Може чувствата да са взаимни.

Може, така е. Просто така си мисля, поради ред причини.
Не се смятам за важна, изобщо даже. Няма да питам защо се заяждате, защото вероятно ще кажете, че не се.

# 189
Боряна,за какво да черпи? Стига се заяждахте с момичетата... И зет не съм чула аз да се оплаква,а напротив.

# 190
Е, аз неведнъж съм казвала тук, че избягвам да пиша, защото започва открито заяждане, което те окачествяват просто като “изразяване на мнение”, ама както и да е.

# 191
Що бе, истината има две страни. Като минеш  от другата - нещата са други. Не  е заяждане, истините на живота са такива.

# 192
Що бе, истината има две страни. Като минеш  от другата - нещата са други. Не  е заяждане, истините на живота са такива.

За какво да черпи не разбрах?

# 193
  • Варна
Явно, че се е отървала от злата снаха и свекървенския дом никога няма да бъде такъв на снахата. Аз поне така го схващам.

# 194
Цитат
Аз не се величая, отсрещната страна винаги го в правела, и сега си носи последствията, разбира се.
За това задоволство, че винаги има последствия за свекървата, като няма комуникация. Не  е винаги.
 Последствията са за двете страни.  И не  е възможно  да са толкова много токсичните свекърви,  на идеални снахи. Има ги,  има дразги, има отдалечаване ,но  понякога е необходимо  и никой не страда от това. Да смяташ, че наказваш  не винаги е истина, може да се радват на спокойствие някои.. Това имам предвид.

Общи условия

Активация на акаунт