С какво ви дразнят свекървите? – 162

• 35 066
  • 751
  •   1
Отговори
# 165
И аз, хванах се , то често  изразяването  е объркано ,включително моето. Права е жената , ваш проблем си  е. Може да го изхвърлиш, но гя не е длъжна да го прибира.

# 166
Много готин пост с неочакван край Simple Smile

Но и аз съм съгласна със  свекървата, вече жена му го е поела .

# 167
Ох, Kristin19, много нетактично се е изказала твоята свекърва. Понякога другите не могат и да предположат как нещо безобидно събужда определени страхове.
И аз не смятам, че е нарочно, може даже от неудобство да го е изтърсила, защото се е замислила какво е подходящо да ти пожелае. Човек когато най се старае, най-много се излага.
А е толкова просто да се пожелае здраве, никога и никому не е излишно.
На теб го пожелавам от сърце! Heart
Смешен виц за детето, аз до средата се чудех защо е тук, мислех, че съфорумката е  сбъркала темата, но после зацепих, защото и ние с една приятелка често се майтапим за "трите и деца, едното голямото на свекървата".

# 168
Кристин, добре правиш, че не се впрягаш излишно и гледаш по-скоро с чувство за хумор.
 След години, когато лошото ще е зад гърба ти, тази реплика ще влезне в репертоара на забавните случки, които се разказват по семейни събирания и всички се смеят с глас Heart А ти ще се смееш най-силно и ще сръчкаш свеки свойски в ребрата Simple Smile

Обикновено човек сътворява такива простотии от престараване да каже нещо хубаво.

Няма да забравя баба, как държи бебето на брат ми и се обръща към снахата “ ами, какво да ти кажа, ми не е толкова грозно, а и вие го обличате хубаво” Close Grin
Леле, добре, че баба не ми е свекърва Imp Как се въздържа снахата не знам, но после го изкоментирахме със смях. А и бебето си беше хубаво, ако действително беше грозно, щеше да е истински неловко Simple Smile

# 169
Сестрата на свекърва ми вика дай да го видим този смрад като се събраха  след изписването. Погледах малко шарено, но ми обясниха, че на новородено не се радват с думи, напротив, да не го урочасат говорят така. Та и бабата може  по тази стара традиция  . Не се цъцри над бебе казват.
 Всички бебета са хубави.

Последна редакция: нд, 16 мар 2025, 10:05 от Бор_яна

# 170
Не, не заради страх от уруки каза така. То и не беше малко бебе, 8-9 месеца. Искаше да каже, че е хубав, обаче така го изчанчи, че не е много грозен Grinning Баба ми редовно правеше подобни словесни изцепки Stuck Out Tongue Winking Eye

# 171
Старост - нерадост,  не е бебе явно, детенце  е вече.

# 172
Старост - нерадост,  не е бебе явно, детенце  е вече.
Вече баба я няма, а не толкова грозното бебе е на 17 Simple Smile
Но винаги съм си мислела, добре че баба не е имала син. Никоя снаха нямаше да я изтърпи Simple Smile

# 173
Защо трябва да я  търпят.  Сега е  лесно, завой  и отделно.
 А бебето скоро ще му се разкраси животът, като влезе  самостоятелно , за сега си е добре .
 Който има дъщеря  бил букет на масата,  със син - метла зад вратата.

# 174
Кристин, бъди здрава!

# 175
Който има дъщеря  бил букет на масата,  със син - метла зад вратата.
Това за пръв път го чувам. Би ли пояснила за метлата зад врата, че съм леко руса?

Кристин, и аз ти пожелавам зраве от сърце!

# 176
Това е старо, на моята младост лаф.
 Свекървата е зад вратата ,там е стояла метлата, това имало, няма прахосмукачки и  роботи, иначе щеше да е робот, метла и букет не са едно  и също. И сега,  и тогава не е долюбвана.
 Тогава още повече, че се влизаше в нейната къща ,доведе ми булка. Сега трябва да отпадне.
 Спомних си  един намек, то с черги беше, свекърът тупа,  три черги,  свекървата вика - знаеш ли какво вика баща ти,  що аз тупам,  имаш снаха. Пак гледах като препарирана, че тя на 46 стана свекърва, пък и  не е  искала да и чистя, то стига готвенето.  И две деца. И още някои  дейности, де да знам че е  нужно и чистене.
 А  и   е нейна  интерпретация ,той  и помагаше много човечецът, ама много.
 Интересно нещо е  старостта, такива думи, ползвани  от баба ми идват, а какво ядох вчера не помня.

Смея се на спомените.

# 177
Не сте ли чували "откъдето е жената, оттам е родата". В общия случай една дъщеря е по-милостива и благосклонна към родителите си от син.

# 178
Да , онзи, дето се радвал на дъщеря след няколко момчета,  си спомнил как решили  да се заключат и  да не отварят на никого ,но булката не издържала и отворила на баща си. та рекъл, радвам се ,че се роди тази ,дето ще ми отвори вратата.

# 179
Кристин, бързо и пълно възстановяване. И премахни стреса - ако свекърва ти те дразни, спираш контактите.
Пиленце, и ти и свекърва ти имате страхотно чувство за хумор. Поискай й едно пълномощно за до/превъзпитание на биологичното й дете.
Не сте ли чували "откъдето е жената, оттам е родата". В общия случай една дъщеря е по-милостива и благосклонна към родителите си от син.
И обратното е вярно, в общия случай тъстовете са по-милостиви, толератни и не се месят на младото семейство. Затова и отношеният не се влошават.
Но аз ще съм еманципирана тъща. Разбера ли, че свекървата се меси, барбар тъща при свекитата - влизам и аз в боя!

Общи условия

Активация на акаунт