С какво ви дразнят свекървите? – 162

• 35 089
  • 751
  •   1
Отговори
# 195
О Боже Господи! За какво наказване говорите изобщо?
Последствия за нея има, да. Вижда сина си много по-рядко, отколкото щеше да го вижда, ако проявяваше поне капка уважение, ако щете и лицемерие, спрямо мен. За мен последствия няма, защото аз в живота си не общувам с такива хора, съответно за мен това е спокойствие.
И не, аз не го спирам, той не иска. Защото не му харесва отношението ѝ към мен. Защото не съм казала дума на криво на тази жена, понеже е майка на мъжа ми, не за друго. А има много какво да ѝ кажа, но файдата ще е нула.

# 196
И тя къде написа,че наказва свекърва си? Пак свободни съчинения. Написа,че понеже свекървата се величаела,сега си носи последствията. И кое му е странното? Защото за свека става въпрос,ако беше за тъщата,нямаше да ги пишеш тия работи. Знаем Боряна за двойния аршин,даже повечето от тази тема сме го научили, споко 😉

# 197
Що бе, истината има две страни. Като минеш  от другата - нещата са други. Не  е заяждане, истините на живота са такива.

Какви две страни има? Или се държиш възпитано и не се бъркаш където не ти е работа, или не. Независимо от коя страна си.

# 198
Брей, всички са засегнати.

# 199
Впрочем, като редовен читател на темата бях останала с добри впечатление за Боряна, само че човек греши, факт. От нея пък най-малко очаквах така да реагира на написаното от мен.
После, обаче се сетих, че и тя е свекърва. 😭 (освен ако не бъркам потребителите, за което се извинявам предварително)

# 200
Ти единствена се засегна,та не знам за какво говориш 😂

# 201
Съгласна съм, че монетата има две страни, със сигурност и свекървата се радва, че не вижда снахата. Но съм съгласна и за последствията - обичайно не виждат често синовете си, не им се дават децата (да, има и такива, които не ги искат, но пък повечето си дават мило и драго, а им се отнема) и още, и още.

# 202
Е да, ама нали са си навили на масрафа, постигнали са си целта - тая гадна крадла на синове да не я виждат. Какво като към това вървят и други екстри. Това не е важно.

# 203
Колкото и самонадеяно да звучи от висотата на моите години и опит - възрастните губят, когато отблъснат младите. Защото младите някак ще се справят - ще си изгледат децата, ще си купят жилище, ще се справят финансово и битово, обаче възрастните не стават по-млади, а с възрастта все повече им трябва помощ. И когато си си отблъснал детето - става неимоверно по-трудно. Колкото и да не ни се иска да си го признаем - факт е, че от определен момент нататък възрастта носи само повече немощ и постепенна загуба на независимостта. И е факт, че всеки си казва, че няма да зависи от никого, ама това заричане невинаги е изпълнимо. Та, въпросната свекърва наистина си е вкарала автогол.

# 204
Свеки е много мазна със зетьовте си, по-точно с двамата богати зетя Simple Smile И тримата са свестни, ама единият не е богат, та затова е пренебрегнат. ММ естествено отрича, че това е причината, но то е очевадно Simple Smile Най-малкият дори я нарича мама. През целият си живот съм чувала само двама да мамосват тъщата, супрер странно ми е.

# 205
Acid_Burn,те много добре го знаят,просто трябва да има виновен за ситуацията и това е снахата. Явно така им е по-лесно да го приемат,сигурно и с това се успокояват,но фактите са си факти. Както са си го направили.
Тя и моята бере плодовете на обидите и простотията си,но си успокоява гузната съвест с това,аз да съм виновна. Аз съм окей,мирно ми е на главата,нейн си е проблема.

# 206
Acid_Burn,те много добре го знаят,просто трябва да има виновен за ситуацията и това е снахата. Явно така им е по-лесно да го приемат,сигурно и с това се успокояват,но фактите са си факти. Както са си го направили.
Тя и моята бере плодовете на обидите и простотията си,но си успокоява гузната съвест с това,аз да съм виновна. Аз съм окей,мирно ми е на главата,нейн си е проблема.
Да, точно. Много често виждам възрастни хора, които се държат зле с деца, снахи и зетьове, ама като им се каже каквото са си заслужили, скачат и питат защо било такова отношението? Ами, защото напълно сте си го заслужили!

# 207
Ами моята редовно обяснява на хората, че синът ѝ не ходи при нея, защото аз го спирам. Че откакто е с мен не му вижда очите. Но не се замисля за реалната причина. Милион пъти съм повдигала темата с мъжа ми, и съм му обяснявала, че наистина нямам против, и не желая да го откъсвам от майка му, но той е категоричен. Ходила съм там с него, карала съм го да ѝ звъни, за да се видим, само и само да не се прекъсва връзката. Но тя е неблагодарна. Ами спрях, спрях да правя опити, да си гледа работата. Аз не я харесвам, тя не ме харесва, не общуваме, всички сме доволни.
Явно.

# 208
Ами моята редовно обяснява на хората, че синът ѝ не ходи при нея, защото аз го спирам. Че откакто е с мен не му вижда очите. Но не се замисля за реалната причина. Милион пъти съм повдигала темата с мъжа ми, и съм му обяснявала, че наистина нямам против, и не желая да го откъсвам от майка му, но той е категоричен. Ходила съм там с него, карала съм го да ѝ звъни, за да се видим, само и само да не се прекъсва връзката. Но тя е неблагодарна. Ами спрях, спрях да правя опити, да си гледа работата. Аз не я харесвам, тя не ме харесва, не общуваме, всички сме доволни.
Явно.

Абсолютно същото и при нас. И не ,че не знае защо е така. Знае много добре,но по гръб няма да падне. И знае,че само тя губи ама.... Да се оправят.

# 209
Точно.
Моята свекърва има едно огромно его, което никога няма да преглътне, в името на това да се разбираме, и да се виждаме. То аз вече честно казано и не искам, а Бог ми е свидетел, че правих многократни опити. И не ми е било приятно да се виждам с нея, предвид грозните думи и действия, спрямо мен от нейна страна, но съм отстъпвала - мир да е.
Ами, откакто започнах да ѝ давам от нейната отрова, по-спокойно ми е. И не съжалявам за думите си.

Общи условия

Активация на акаунт