С какво ви дразнят свекървите? – 162

• 35 095
  • 751
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Предполагам, че заради поста на Биборана.
   Тъщите могат да са същите змии като свекървите.Просто дъщерите имат друг поглед върху нещата.
Между майка и дъщеря няма Едипов комплекс, така че там може да се говори за нехаресване на партньора на дъщерята, но не и съревнование с него, както много често се получава при мъжките майки.

# 211
Ти единствена се засегна,та не знам за какво говориш 😂
Защо мислиш ,че съм засегната. Моите са си отделно, не виждам често сина си и така трябва, на първо място са децата му и жена му. семейството си иска отделено време заедно, работят по много, имат нужда от почивка  и време . След като съм на крака и се справям,  общуването е възможно и от далеч - какво да искам. Аз нямам проблем с желания. Това е днешното време - на отдалечаване.

И след като сте си решили проблемите, защо ви дразнят пак.
 Огорчението ,че нещата не са наред е  едното.  Хубаво е сплотено и  подпомагащо си семейство и близки наоколо ,но като няма - няма.
 И моите отиват на 50 години, до кога са деца?

# 212
Мен не ме дразни.
Огорчена съм, да. Отсрещната страна е злобна, атакуваща, хапеща, обиждаща.
Има разлика, или?
А твоите постове от тук натам лично аз ги виждам, като лицемерни, и нищо повече. Не ти пречело, мхм. Да.
Сигурно.

# 213
Ами не ми пречи. Ако щеш вярвай. Днес имам поздрав от Абу Даби - там са сега. що не са ме питали - да поспоря ли?
 Радвам се ,че могат да си позволят, аз не можех.  За това е всичко - да могат повече от нас. Така е редно - да отлетят и се справят сами в света. да надградят.
  Не да си говорим всеки ден и да се държат за полата ми.
 Ако щеш вярвай.
Цитат
Отсрещната страна е злобна, атакуваща, хапеща, обиждаща.
Това вече е за нейна сметка. И се връща всяка злоба.

# 214
Боряна,сплотеното семейство не включва само свека. Аз си имам сплотено семейството, което никога не се е месило и никога една лоша дума не са казали. Мъжа ми като отиде при майка ми е като принц. А аз като отида в свека,търпя обиди,лошо отношение и приказки зад гърба. Тя няма сплотено семейство,не аз. Ако не си беше зарязала сина,можеше и да е добре сега. А никой не я поглежда. Може би, защото е много хубав човек.....Аз моя проблем си го реших,няма да си тровя живота с някакви злобни и прости хора. Да се оправят.

# 215
Кога съм казвала, че трябва да търпи проблеми някой.
Хубаво имаш сплотено семейство, но ако беше такова и от другата страна , още по-хубаво ще  е. Пусни я да пасе.
  Скоро си спомних, че стана дума ,за баща ми, как парите след дъщеря са хвърлени през прозореца,  а той  има син...
 Оцелях и без тях, но  щях да имам крила с подкрепа.
 Не  е да не знам какво  е,  още дни и съм на 70.
 И съм трупала впечатления  и случки от живота.

# 216
Няма как да  разсъждаваме еднакво.  Даже да сме от едно поколение, пак не може. Всеки човек е  отделна вселена.
 А компютър ми донесоха синът и  снахата ,тя се радваше, че  са направили добро вложение.
 караме се, не е без проблеми , то не е кавга ,щото съм свикнала да мълча като пукал, рядко споря. Иначе си приличаме с нея,   нито една не се сърди , да не си говорим , прощаваме си и не дирим  карез му викаме.

Така беше и  със свекърва ми.
 А със снаха си имам сходни възгледи за нещата от живота и  много хубаво си говорехме , преди ,че сега и това  рядко става, аз съм аут. но не винаги съм била така зле.
 Та благодарение на тях  и на добри хора се учих да общувам в интернет.  Важно ми е ,за щото не чувам и  на живо е трудно , ама много трудно ,та така запълвам. Но докато писах, като си почивам, прекопах лука си.  Не вися тук , ама често почивам.

# 217
КАГ, то е ясно, че няма да умрат, ако снахата не ги посещава. Ясно е, че ще преглътнат огорчението, ако сина им не идва толкова често. Вътрешно ще прехвърлят вината към снахата, но няма да видят нито своята, нито на собственото си дете.
Обаче понякога идва един момент, когато някой трябва да се погрижи за теб. И ако отношенията са тотално изострени, тогава хората имат много труден и тъжен край.
Ние сме трети ден със свекървата у нас. Не ми тежи нито чистене, нито готвене. Аз така или иначе си го правя. Ама виждам, че за някои неща ще трябват дълги обяснения и повторения.

# 218
Точно за това говоря.
Има потребителки, които се държат супер снизходително тук, и не само де. Сигурна съм, че много жени четат, но не се осмеляват да пишат, защото става страшно.

# 219
Ох, и ние няма да умрем без тях. То е ясно, че без нас няма да умрат, ама синчетата им липсват.
Часовете по четене с разбиране са пропуснати от много хора тук.
Жалко.

Е, аз четенето с разбиране си го мога, защото това ми е работата.  Никой не умира, ако не вижда някой. Дори това да е синът  или дъщерята. Има и друг живот. Тук съм писала за мои близки роднини. Не се виждат и чуват вече 20 години, макар и да живеят в един град. Всички са живи и здрави.  Всичко се превъзмогва.

# 220
Само свекърви имат право да са тънкообидни. Снахите нямаме тази чест,ние си търпим.

А всяка свекърва е била снаха.

# 221
Само свекърви имат право да са тънкообидни. Снахите нямаме тази чест,ние си търпим.

А всяка свекърва е била снаха.

Еееев така е ама някои забравят много работи. Други пък помнят и повтарят....

# 222
Никой не е умрял, ако не вижда някой, ама някои свекърви се сърдят и тропат с крак, ако синчетата не им се обаждат.
При нас денят да се видим наближава и отсега ми става лошо. Винаги седи и мъдри някакви гениалности, дето обсъжда насаме с ММ, после той почва да се цупи и да се държи начумерено (явно така му влияе тя) няколко дни и нещата отшумяват. Всеки път едно и също..

# 223
Ами то важи и за майките на снахите. И те се сърдят, ако не си видят щерката дълго време.  Даже по мои наблюдения  майките и дъщерите си се търсят по телефона по няколко пъти на ден.

# 224
Да, по 20 пъти на ден.

Общи условия

Активация на акаунт