С какво ви дразнят свекървите? – 162

• 34 343
  • 751
  •   1
Отговори
# 705
Първо започвам с уточнението, че и двамата с ММ ставаме рано, дори и през почивните дни. Та свека примерно звъни на сина си към 10-11 ч. и първата й реплика е "Аз да не те събудих". Току що ми звънна на мен да ме пита нещо , а аз съм с телефон в ръката и вдигнах дет се вика на първо позвъняване. И към мен отправи дежурния въпрос, та аз реших да потвърдя подозренията , че спя до обед Joy  и като приключвахме разговора, жената ми се извини 2 пъти, че ме е събудила. Не бях пробвала подобна реакция, но я усвоих от ММ и се оказа доста забавно в крайна сметка.
Споделеното не е оплакване, а просто забавна ситуация в отношенията ни.

# 706
Сега ще започне да ви звъни в 14.00ч следобед, за да не ви събуди 😂

# 707
Сега ще започне да ви звъни в 14.00ч следобед, за да не ви събуди 😂
Е, ми то пък това е времето на следобедния ни сън. Нали от 14.00 до 16.00 пак се полягва. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 708
Анонимната- събирате се заедно или пък говориш по телефона, но да присъства и мъжът ти и казваш, че такива неща се обсъждат предварително кой къде и с кого ще почива. Аз иначе съм за добронамерени отношения, но в случая бих подходила твърдо"Съжалявам, нашите планове са да сме сами, искам да се откъсна от обичайното ежедневие и тн". Интересно, че когато кажеш на някого директно какво мислиш и чувстваш, хората забравят да се обидят, толкова неочаквана им е откровеност та. Обиждат се, ако почнеш да шикалкаеиш и да ви измисляш причини.

Но първо говори с мъжа си. Почти съм убедена, че той има нещо общо с уговорката. Аз като зная, че сама си забравям собствените резервации, също се чудя как от едно споменаване свекървата ще запомни. Още повече има места с много, много сходни имена. Хайде, холан, чак пък и дати и име да запомни. Говориш с мъжа си и ако той има нещо общо с уговорката, той да взема решение как да се разваля. Ако няма нищо общо, все пак, вземате решение час по-скоро за други дати и друга резервация. Пари се печелят в крайна сметка.

# 709
  • София
Ако има общо и се прави на ударен, това го класифицирам като к*****и номер и бих взела децата да почивам другаде. Да, рязко е, да, води до раздор, но иначе се получава, че границите са само за свекървите, а мъжът може да си прави, каквото иска без последици. В крайна сметка колко от вас биха викнали родителите си и поставили съпруга си пред свършен факт по този начин. Бас ловя, че между 0 и една. Редно е ядът и разочарованието да се насочват към първоизточника, не към последствията.
Пак уточнявам, в случай, че наистина той има пръст.

# 710
Има хора, които много помнят дати. Аз не съм от тях, но моя приятелка е такава.
Случвало се е да купувам билети половин година предварително и да и кажа кога ще летим. Аз после забравям и се налага да погледна ако не датата, то часа, но като говоря с нея и тя казва: "Вие нали летите еди кога си .". Удивлявала ме е как помни. Не пропуска и РД на някого.
И не си записва веднага, защото розговорът се случва като сме на кафе и нали я виждам, че не записва.
Но такива хора са рядкост, в случая ми се струва по-вероятно Анонимна да е споменала къде отиват, свекървата или да е гледала някой напудрен филм, или някоя приятелка да и е обяснила колко е хубаво да се помага на младите, и да е решила че ще е много хубаво и тя да го направи. Сигурно като е говорила с някой от тях, така между другото го е подпитала точно кога ще ходят, такива неща даже не се помнят, особено ако човек прави и нещо друго.
Всяка жена си познава мъжа, не ми се вярва Анонимна да не заподозре мъжа си, ако съзнателно е поканил майка си. Такива неща не могат да се скрият, може би в началото да, ама след няколко години и две деца няма начин.

# 711
  • София
Аз съм от тия хора. И в обкръжението си съм единствена. И не съм на 70 все пак.
Та явно някой ѝ е напомнил за датите.

# 712
И свекървата може да не е на 70 години.
Анонимна каза, че са млади хора, като нищо свекървата може да ми е набор.

# 713
  • София
Еми пак... не е като на 20.

# 714
Моята приятелка, която помни като слон не е на 20, а на 50.
Не ни е хванала още склерозата, макар че и аз като млада съм си мислела, че 50 годишните са намазали ските за надолу. Joy

# 715
Все ми се струва, че и мъжът участва в заверата. Време е авторката да му организира едно летуване с децата и нейните родители. Придобитият опит ще е безценен. Макар че хора и за по-малко са се развеждали.

# 716
  • София
Аз също смятам, че е имало разговор с мъжа ѝ и е уговорено с него. По-идиотското е, че се прави на ударен.
Аз, дето правя резервация трябва да я погледна, да не говорим, че ми се е случвало да отида на концерт ден по-рано или да видя събитие, което съм мислила да посетя на следващия ден... А в някакъв си разговор да запомня кой , къде и забележете КОГА ТОЧНО ще е на почивка... изключено.
(Дъщеря ми лятото ще ходи на кокнцерт на Гънс Енд роузис) и след няколко ЦЕЛЕНАСОЧЕНИ питания и казвания запомних датата /добре, че майка ми има рожден ден, че и заради това го запомних)
Вариантът обаче и да е казала на детето "Я, дали пък да не дойдем и  ние, тъкмо ще сме с вас и ще помагаме на майка ти..." и детето така да е предало на майка си, защото в неговата главичка ситуацията е "баба и дядо ще дойдат с нас на море". А в действителност ситуацията да не е изобщо такава. Поговорете всички откровено със свекървата "Така и така, Гошко рече, че ще идвате с нас, подозирам, че всичко си е неговата главица и да се изясним". И в зависимост от отговора вече ще видите как да продължите разговора.

Последна редакция: пн, 14 апр 2025, 17:19 от Светулчица

# 717
Хайде сега, това че вие не помните, не значи че няма хора които помнят дати. Още повече, ако наистина ги интересува.

# 718
Идва днес моята свекърва да помогне да закачим пердето(не съм я викала ,сама решила)
Имаме куче чихуахуа,качва се на спалнята и аз го бутам от нея ,то пада но не на краката си и изкимтя. Та моята свекърва започва ,, Ти си шош човек щом правиш така, Ходете си на Бяла Слатина(тоест родното ми място) ,с мен не говорете, вие сте лоши хора,само да ти кажа господ гледа! Бутнах кучето ,защото тъкмо се беше изходило до спалнята авиввв не желая да ми се качва по леглото. Не смятам ,че колкото и да обичаш животните имаш оправдание да говориш така на снаха си и то в нейния дом . На репликата ,,ходете си на бяла слатина,, отвърнах ,че не живея в нейната къща че да ме гони от града и не сметам,че е редно да ми говори по този начин само,защото съм бутнала кучето от спалнята . Кучето е мое ,апартамента също . Тя идва сама ,защото решила че пврдето не ми е закачено добре(видяла на видео разговор) репликата ,, господ гледа" ми се струва като чиста клетва . Пак ще кажа не смятам че съм пребила кучето като съм го бутнала от спалнята и то не се е приземило на крака и се изплашило. Спалнята не е висока ,че да се убие от бутането . Най-вероятно отново ще ме нападнете ,но ще съм благодарна да кажете къде в случая ми е грешката ?! Можеше да каже като нормален човек ,, Ради ,не бива да буташ кучето" или нещо подобно ,но не и да ме гони от града ,да ми казва че господ гледал,че съм лош човек и разни такива . За мен това не е ок и супвр много се разстроих  от казаното

# 719
Просто не се съгласявай в бъдеще да ти "помага" и да се самопоканва в твоя дом.
А кой как си е закачил пердето или нещо друго Е или НЕ е направил не е работа на външен човек/ извън семейството-жена, мъж и децата им/. Опитай се да си отстояваш границите, а и много добре си й напомнила в чий дом е била. Някак не е възпитано гост да говори така на домакина .

Общи условия

Активация на акаунт