С какво ви дразнят свекървите? – 162

• 34 344
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
  • Най-красивата страна
За Денислава-хич не се учудвам,че майка му им прави разни отвари.
Моята свеки  правеше разни чайчета на етърва ми ,за да забременеела по-бързо,ама без да и каже.Каза на мен...
Има много суеверни хора,които вярват в разни врачки и правят всякакви глупости.

Ако действително мъжът и е помак-друг манталитет,други традиции,друга религия,по-консервативни са.
Вероятно родителите му не са я одобрили  опитват се да го отделят от нея и май успяват.
Мунчо има кредит-той вече дължи 50000лв.Какво е направил с тези пари?Защо да се набутва с още?Как се връщат толкова пари?
И защо тя да се набутва заради него?
Не искал да живеят при нейните родители-ами на квартира тогава ,а има и евтини къщи по селата.Ама той няма да иска...защото така е възпитан-булката отива да живее при мъжа си.

Обаче важни неща,като например къде ще живее семейството се уточняват преди да се прави бебе.

Сега тя бременна при родителите си,той при неговите..
Той си мисли,че като е бременна ,значи му е в кърпа вързана и може да и поставя условия.
Моят съвет е да не позволява да я манипулират.Не е на улицата,има подкрепата на родителите си.

За Анонимната-на нейно място аз бих сменила датата на резервацията ,без да уведомя свекърите.
Каквото повикало,такова се обадило.

# 691
  • София
Ако мъжът й е спретнал такъв номер, без да й каже, че и на луд после да се прави, бих го пратила него с маминка и децата да си почиват, аз ще си остана вкъщи.
Сейм

# 692
Мен ме учудва как точно тая свекърва е разбрала точните дати и място, да, сигурно са споменати, но хората не помнят такива неща, освен ако на момента не си ги запишат. Коя свекърва фиксира от непринуден разговор такива детайли, та чак да вземе да си резервира и тя същото място и дати...  На мен все повече ми се струва, че това е съгласувано с мъжа, или поне му е споменато. Иначе изглежда нарочно потайно натрапничество, което не се съчетава с добрите отношения, за които свидетелствува авторката. По-вероятно е всички други да са решили, че е добра идея жената да не е сама, след като мъжът може да остане само три дни и така лекинко да са пропуснали да и вземат мнението.

При така създалото се заварено положение, смятам, че всичките ще си ползват резервациите, пък там е напълно възможно и да не са като залепени. Слаба утеха, но все пак...

То си е написано как е разбрала в първия коментар - жената сама е казала, защото е станало на въпрос. Четете бе хора

# 693
Мда, чула е свекървата, когато снахата е казала и е запомнила, защото е искала да се натресе. Не е невъзможно даже е много вероятно.

# 694
  • София
Или са наистина много нагли, или мъжът ѝ се прави на ударен.
Анонимна, той втрещен ли е, ядосан ли е, как го усещаш като реакции?

# 695
Еее, тая свекърва със страшна памет. Аз три пъти питах сестра ми, кога ще си идват за Великден и все забравях датата. Тя в един прост разговор запомни и място и дати. И освен мястото, за което са се изпуснали, надали е уточнила с точност примерно от 10 до 25 август сме там.

# 696
Освен много паметлива, тази свекърва и някаква мазохистка 😀
Вместо да си почива ще ходи да се занимава с бебета.
Това е някаква постановка от мъжа, който е помолил маминка за помощ, но прикрито така.

# 697
За това, не се споделя никаква информация, какви планове има човек. Колкото по-малко знаят, толкова по-добре. И не се отнася само за свекърите. Аз не бих си сменила мястото за почивка, но бих си спазвала моята си програма, такава каквато съм я планирала. И мъжът ми ще уведоми родителите си, за това.

По казуса на Ела, ти май беше с малко бебе или бременна, не помня точно, но това е перфектното извинение да откажеш гости. Или да ги поканиш само на кафе. Изобщо, гледай да се щадиш. А ако мъжът ти държи на гостите, остави му всичко по посрещането, ти си поеми детето/децата.

# 698
Динчо, свекървата няма да се занимава с бебета. Даже напротив, свекървата ще очаква снахата да готви и за тях. А междувременно може да досажда на майката, да толерира лошото поведение на децата и изобщо - да бъде пълна напаст.

# 699
Защо мислите, че свекървата ще очаква жената да готви и за тях? Ако анонимната има подобни притеснения, може ясно да каже, че ще е сама с двете деца и няма да има време и възможност да о грижа и родителите на мъжа си. Иначе е добре, че децата ще имат няколко дни с баба си и дядо си. Спокойно могат да се сложат граници и да се получи приятна почивка, ако и да не е първоначално планираната.

# 700
Алекс, ти сериозно ли?! 😂
Човек като отиде на почивка не ще да гледа по- плажове,  разходки и заведения познати физиономии и съграждани, освен, ако не е отишъл с тях. Какво остава за свекъри. Тъпо и конфузно е да се диша във врата на младите и да не могат да се отпуснат както им душа иска. На почивка се почива освен от работа и от роднини! 😂

# 701
  • Най-красивата страна
Хубавото е,че Анонимна е разбрала навреме.
А не като отиде в хотела и хоп изненада-свеки на съседния шезлонг...

# 702
Алекс, на 5 е детето, не минава номера. Те се натрисаха и като беше новородено, а аз не знаех на кой свят съм от денонощно кърмене и недоспиване. И то говоря за гостувания без покана от сестра му, продължаващи до малките часове, когато вече е пияна до безпаметност. Да, ММ е виновен за тия ситуации и че са допускани, не мога да променя случилото се така или иначе...

Днес имаме ъпдейт - понеже сега измислила, че има задачи за майстор из апартамента си, викнала ММ уикенда у тях (200 км). Обаче не е познала, защото той прави един ремонт вкъщи, който заради времето пропада и сега има светлина в тунела и му казах да забрави да ходи, при положение че вкъщи е недовършено. Съгласи се, права съм била. Казах му да я пита какво са се разбрали последно и тя направо ми звънна.
Буквално се е чудила 1 седмица какво да измисли, за да ме побърка.
1. Ще дойдела вкъщи в четвъртък и ще седи до вторник, а ние няма да сме тук от петък до неделя. Възроптахме и двамата тоя път, ако толкова сме искали, да заключим другите стаи и да ползва само детската (в момента се ползва и за гости) и едната баня,нямало да яде, нямало да пие, нямало да се къпе, ако толкова ни пречи. Не била от хората, дето ровят по чужди вещи, да не се притеснявам.
2. Заради мен ставало така сега, да се чудим как да го измислим, защото съм искала да ходЯ при майка си....
3. Не можело да спи у дъщеря си, защото миришело на куче и било гадно.
4. Тя била директен човек и ако нещо в мен не й харесвало, щяла да ми каже. Или да замълчи. Ама по-скоро да ми каже.
5. Трябвало да ходи всеки ден на църква, защото е вярващ човек (от четвъртък до неделя), като натърти на последното, един вид за разлика от нас. 😀 И понеже такава църква има само в София, чудесно оправдание да дойде тук.
И черешката беше, че си била дошла, за да празнува празника с нас, а ето, аз не съм била предлагала нормално нещо.
Само ще вметна, че миналият петък ми каза да, и понеделник е празник, дори нещо ми обясняваше как било при тях, как се празнувало, сега тая седмица пред него вече твърди, че не е вярно, не била казвала и се празнувало САМО в неделя.
И ако решим някъде да идем семейно в понеделник, познайте. Веднага ще се изтърси и тя с нас, да не изпусне нещо....
Ох, п о л у д я в а м. Честно.

Той не можа да вземе думата общо взето, но май си го устройва тая ситуация и не й се впечатлява особено, за разлика от мен. И пак казвам - да, осъзнавам коренът на проблема, но ми писна да има търкания и напрежение заради трети човек и на всичкото отгоре това да е точно майка му! Явно пореден път, в който не мога да си наложа мнението и ще трябва да я търпя и да си страдам от факта, че не мога да променя ситуацията.
Иначе ние сме били господари на къщата, ама тя се разполага като че тя я плаща и е нейна.
И пак 1 седмица изхранване, пълен пансион, сметки за наша сметка, за да може госпожата да се кефи. Опитвам се да не показвам раздразнение, ама не се получава май.

# 703
А защо не отидеШ при майка си Grinning Събирай багажа и газ. Как ли пък няма да я търпиш тая да ти скапва почивните дни.

# 704
2. Заради мен ставало така сега, да се чудим как да го измислим, защото съм искала да ходЯ при майка си....
3. Не можело да спи у дъщеря си, защото миришело на куче и било гадно.
1. И аз ще си "ходЯ при майка си" с детето - през цялото време. Мъжът е пълнолетен - да решава иска ли е да с мен и детето.
2. В най-кратък срок, може още на връщане си осиновявам куче, може и коте. И воала - идеално дългосрочно решение тази свекърва да не припари у нас.Imp

И свекърва ми искаше да идва с нас на почивка, докато детето беше малко - ние в една стая, за нея и детето да наемем отделна стая. Щяла да ни помага!!! Ако можеше да си я плати, сигурно щяхме като при анонимна да я видим направо в хотела.
Естествено отказвахме да идва с нас. Това време е за семейството - по цял ден заедно, кеф. Предлагахме да й платим да ходи на почивка с приятелки - нямала, сама - ще й е скучно, с детето - не смее да поеме отговорност (много кротко дете).  Искаше да е с нас, за да се забавлява като ни командва. За нейно съжаление си остана без почивка. Ние не отстъпихме.

Общи условия

Активация на акаунт