С какво ви дразнят свекървите? – 162

• 34 355
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
Анонимна така сладко описа как ще си прекара времето с децата, и те са с нагласа вече. И хоп, и баба и дядо ще месят  и те питки сега. Не, категорично!
Нямам думи.
Ето това е истинска свекърва, а не онези с отварите и с клетвите.
Тук никой не може да предложи решение на такава подлост 🤣

# 676
  • Варна
Анонимна да отменя резервацията, да направи друга другаде и нищо да не казват на никого. С мъжа й и децата си отиват на почивката, а свекърите да си ходят на своята.

# 677
Ааа, това да прати своите родители на тяхното място е добра идея. Ама без свекърите да знаят.
Стига обаче нейните родители да са съгласни, и мъжът й да не изтропа четата.
Много обичам такива нагляри, дето се самопоканват.

# 678
Е то въпросът е дали криво-ляво ще се приеме за успех Grinning
Ако не се отнасяше за деца и вода, със сигурност щях да предложа като си тръгне мъжът и всеки ден баба и дядо да гледат децата. Много бързо ще се откажат. Особено щом не са съвсем в кондиция.

Иначе бих информирала първо мъжа си, че тая няма да стане. Той да мисли как да подходим към ситуацията и да ми съобщи.
Наскоро бяхме в подобно положение и всеки имаше за задача да се оправя с родителите си, както намери за добре.

# 679
Какво значение има дали ще се справят с гледането на децата. Може да се справят идеално и това пак не е причина да искат да почиват заедно.

# 680
Не е причина да искат, но свекърите поне биха допринесли с нещо. Или ако са гледали децата преди, може да са си помислили, че подобна помощ е добре дошла и ще отменят малко родителите. Знам ли какво им се върти в главите...

# 681
Ако свекърите са в добра кондиция и се справят добре с децата,могат да предложат да отидат сами с тях на почивка. Ако не сега, напр. следващото лято. Или уикенд с децата някъде. Хем бабата и дядото прекарват време с децата, хем младото семейство остават сами. Всичко друго не е ок, особено без знанието и съгласието на едните. В този ред на мисли, за мен не е правилно и задължителното мъкнене на баба по почивки с цел да пази децата.

# 682
Може бабата да си е помислила, че това би била прекрасна изненада  и подарък за младото семейство Grinning

# 683
Мен обаче, някак си ме съмнява, свекървата да не е уведомила първо сина си, а директно да уведоми снахата, с посредничеството на детето.
А може и синът да има съмнения в жена си, та за това да е предложил на мама да му пази шавливата булка.

# 684
Стига, ве, майка с две малки деца 🤣
Ще шава, та ще се скърши.

Но че има сондаж някакъв предварителен, ми изглежда все по- вероятно. Мама и син " я да спретнем една приятна изненадка за лятото на Марчето" 😀

# 685
  • Варна
Че защо баш сега ще я следи някой? Тя каза, че такава е практиката им с почивките вече няколко години.

# 686
Мен ме учудва как точно тая свекърва е разбрала точните дати и място, да, сигурно са споменати, но хората не помнят такива неща, освен ако на момента не си ги запишат. Коя свекърва фиксира от непринуден разговор такива детайли, та чак да вземе да си резервира и тя същото място и дати...  На мен все повече ми се струва, че това е съгласувано с мъжа, или поне му е споменато. Иначе изглежда нарочно потайно натрапничество, което не се съчетава с добрите отношения, за които свидетелствува авторката. По-вероятно е всички други да са решили, че е добра идея жената да не е сама, след като мъжът може да остане само три дни и така лекинко да са пропуснали да и вземат мнението.

При така създалото се заварено положение, смятам, че всичките ще си ползват резервациите, пък там е напълно възможно и да не са като залепени. Слаба утеха, но все пак...

# 687
Добро наблюдение. "От 23-ти юни до 15 юли сме в Хотел Магнус Бей, Созопол... " Ако не гледам какво съм написала до 5 минути съм забравила, наистина. Мъжът знае или е имал съмнения, ако майка му се е обадила да попита точни дати и място.

# 688
Ако мъжът й е спретнал такъв номер, без да й каже, че и на луд после да се прави, бих го пратила него с маминка и децата да си почиват, аз ще си остана вкъщи.

# 689
Сигурно ли е това, че свеки наистина е направила резервация? Може ли детето да е казало, че ги иска и тях на морето, свеки да е казала "да,добре,ще видим", всъщност да не е имала някакви намерения в тази посока, а детето да е приело, че всичко е уредено? Аз съм имала подобна случка с майка ми, затова имам едно наум.

Общи условия

Активация на акаунт