С какво ви дразнят свекървите? – 162

• 34 376
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
Каква е професията й? Тя някъде каза ли?

# 601
Каква е професията й? Тя някъде каза ли?
От други публикации - фармацевт.

# 602
Абсурд!
   Това не може да бъде истина,не вярвам.Не виждам капацитет за такова учене.

# 603
За жалост летвата не е особено висока не само за фармацевтите, като професия, за която се изискват знания…

# 604
  • София
Ами не е точно така, Марулета - понякога хората могат да бъдат тотал щета в личният си живот, а пълни професионалисти в работата си. Не е като да не съм го виждала този контраст ...
Момичето има и своеобразен изказ, който е характерен за определени региони в Б-я, а и възпитанието й е отчасти и причина да прави такива избори ...
Римона В случая има голямо значение къде следва/ла фармацевтика, защото летвата в МУ все още е много висока, а и още има голям наплив за тази специалност там, та можем да сме спокойни за завършващите оттам, но не и от други университети, които я листват специалността, да има там, което е много лоша практика, и тема за друг разговор вече ...

# 605
Доообре!
Може да не си чела, само си писала в тях - пост #40 😜
https://www.bg-mamma.com/?topic=1564763.30
А то остава и да помня теми отпреди 3 години. Казусите в "Семейни отношения" са буквално два-три вида с различни имена на участниците. Едни и същи проблеми, едни и същи действия и едни и същи резултати.

# 606
Аз нямах предвид само професията.От поста тук  в темата, останах с впечатление, че още учи, не че  е завършила. И въобще не ми е определящо кой какво работи за неговата интелигентност. Ако така е прозвучало, съжалявам.Самата аз не работя някаква супер работа, че да съдя по това.
   Не блести с емоционална зрялост  момичето - начинът , по който се изразява, нещата,за които пита, преценката на ситуациите и т.н. Но както стана ясно, май случката е пързалка.

# 607
Фармацевт трябва да може да забърква контра свекървенски отвари.

# 608
Абсолютно!
 Разгледах старите й писания,скучая на работа.

# 609
Писала е, че е магистър фармацевт по памет в Пловдив или София учи. И това е постановка според мен и ще е вечната студентка.
Тази жена има нужда от сериозна помощ и тя няма да дойде от форума.

# 610
Според предни постове през 2023 г. е била на 21 г, значи сега е на 23 г. и завършва висше - абсолютно нормално и съвпада като възраст.
Много е млада. Не разбирам тази фиксация да се жени и да има деца точно сега и точно с този мъж. Там от начало е имало проблеми.
Дано да е фейк и да не бременна, защото горкото дете.

# 611
Не знаем каква ще бъде съдбата на детето и, че чак пък горкото.
Тя може и да си фантазира по форумите, а в действителност да е много любяща майка.
А и родителите и я подкрепят, така че като цяло детето би било желано и обичано.
А от това по-важно няма.
Аз съм израснала без баща и в бедно семейство, но не бих сменила и един ден от детството си, защото майка ми, баба ми и дядо ми ме обожаваха.
Да, сигурно в очите на околните не са били идеални, образовани и финансово стабилни, но бяха перфектното семейство за децата си.
Иначе си спомних съфорумката. Не мисля, че лъже, защото няма прогиворечия в темите. Влюбила се е в неподходящия мъж и не може да се откачи, често се случва на тези години.
Но 50 е лесно да видиш и флагове, и да слушаш разума, а не сърцето. На 25 на мен лично ми беше трудно, да не кажа невъзможно.
Всеки си минава неговия път.
И съвет към Денислава, ако още чете тук, понеже пита за това: Не казвай нищо на приятеля си за отвари и хапчета. Няма смисъл. Няма да го предупредиш за нищо, и няма да го предпазиш от нищо, само ще си създадеш още проблеми. Може и на твоето семейство да създадеш още проблеми, заради тях си замълчи, все пак те са ти по-важни от мъж, който те зарязва и майка му.
Гледай да завършиш и като родиш, си гледай детенцето. Не ти трябва мъж, който не ти се обажда и не се интересува как си. Има мъже, които ще те носят на ръце и ще бъдеш принцеса, огледай се, може някой такъв да е наоколо и да те чака. Може би ни ти си вярва, но е така.
(Твърде е вероятно да е вярно това че свекървата дава нещо на синовете си, аз съм сега снаха в Южна България и наистина са големи суеверия там. То са ходжи, баячки, във всяко село има по една, за града да не говорим. В градската фейсбук група всяко седмица има запитване за някоя баячка от селата как да я намерят.Даже и в нашето село има, моя мъж и брат му редовно са водени като малки с повод и без повод да им баят. А свекърите ми са християни и са умни хора, но просто средата е такава.
Подозирам, че Денислава също е някъде от там, защото вместо мъж казва момче.
И аз бях много учудена, но в града на мъжа ми момчета казват и на 50-годишни мъже и то без никаква връзка инфантилни ли са, не са ли. Просто така се е наложило. Даже и момченце казват вместо мъж, това пък като го чух първия път от моя мъж и беше голям потрес, като дойде 100 кг мъж, ама какво да се прави, не може всички да сме еднакви и да говорим еднакво.
Сега така съм свикнала, че не ми прави впечатление.
Даже мисля, че сме го обсъждали това в темата, но някои хора, дето като мен са родом от други крайща на България всеки път подскачат амакакможе, не е момче, а мъж. Grinning)

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 20:26 от Opossum

# 612
И аз съм от Южна България - родена и израстнала. Не споделям това, което си забелязала ти. Гледайки те и банките бяха на мода преди повече от 30г и мис.я навсякъде. Времето им отдавна мина.Според мен Денислава не е зарязана, а отхвърлена и това е причината да се вкопчи така здраво в идеята да го има на всяка цена. Качила е част от техен чат в който мъжа и дава да разбере, че не е редно да са заедно. Още тогава е трябвало да е осъзнала, че тази връзка е обречена и няма бъдеще.

Последна редакция: чт, 10 апр 2025, 11:29 от •mimoza•

# 613
Ох, не изчетох всички коментари,но мразя да казвам,че авторката сама си е виновна,но в този случай е така.
Вижда свека как се държи с другия син и снаха,вижда, че свека е с тях на излизания, кино и какво беше още....обаче пак си мисли, че при нея ще е различно и ще пръцкат дъги заедно с мамин мунчо.....
Много бе,много червени флагове ама няма кой да ги види.
За какво са ви тия мунчовци,защо си мислите,че ще ги промените не знам,но ситуацията на авторката изобщо не е на добре. И да припознаят детето мунчо и мама-проблем. И да не го признае-пак проблем....

# 614
Опосум, много човешки коментар Heart

Общи условия

Активация на акаунт