Отговори
# 120
~*nadence*~ 
ами минали са те и тебе по "дебелата тарифа " Wink по принцип за изпит ТРЯБВА / по закон/ да платиш 12,50 лв !!! , а кой е прибрал парите ....това е друг въпрос ..."сиренето е с пари " Wink , вуйна , шуранайка ...все тая

# 121
  • София
Колко родължава изпита по кормуване?И как се изисква да се паркира колата?След няколко дни ми е изпита.Вчера взех един час при познат инструктор на съпруга ми.Неговите изисквания бяха по различни от тези ,които получих от сегашния.Особенно различни бяха по запалване на автомобила/.Съвсем съм объркана!И още едно питане имам.Нали на изпита ,колата ,която ще карам е тази от курса?

Последна редакция: пн, 09 апр 2007, 14:23 от marianasot

# 122
~*nadence*~ 
ами минали са те и тебе по "дебелата тарифа " Wink по принцип за изпит ТРЯБВА / по закон/ да платиш 12,50 лв !!! , а кой е прибрал парите ....това е друг въпрос ..."сиренето е с пари " Wink , вуйна , шуранайка ...все тая
не знам кой е прибрал парите,но аз карах курс като платих за него има няма и 50 % от цената така,че не съм за 40 лв. които освен аз платиха и всички останали като не всички бяха при моят инструктор,сега доколкото знам е 60 за София,то много неща по закон трябва ама не се правят
колата на изпита е тази която си карала по време на курса,независимо че може да си с хора който не са при твоят инструктор всеки кара на колата на която е карал курса

# 123
Четох , четох и  съм втрещена!!! Как така ви късат по 10 пъти за глупости, плащате за изпити по 40-60 лв пък законната такса била 12,50? Далавери разни между инструктори и изпитващи, подкупи и т.н. Започвам да съжалявам  вече , че съм почнала курсовете. Аз да не съм златна мина. Ми не искам да плащам на някой евтин пр...льо , за който това е единствения начин да си изкара някой друг лев. Значи при мен ситуацията е следната, плащам си прилежно таксата , но  за сметка на това за 4-те часа кормуване все още не карам , тъй като първо трябвало да се науча да потеглям. За това на следващия урок пък ще се уча как да спирам-това ще е 6 и 7 час Shocked На всичкото отгоре лапите на инструктора редовно  се разхождат по краката ми и ми идва да му тресна колата някъде, ама има време. Е това нормално ли е? Вие кога започнахте да карате - от първия път или по-късно? Аз ли много бързам? И от кои школи/инструктори сте доволни или недоволни?

# 124
аз още от първият ден карах из София около 45 мин и 15 мин ми обясняваше кое какво и ка се пали колата и такива неща и после карах newsm78 май трябва да смениш инструктора как така си вече 5 час а не си карала,не мога да кажа че аз бях причината колата да потегли първият път,но си карах от 15 мин на качване в колата до края на курса.
ами тези 40-60 лв. не са подкуп понеже ако си имаш повече от 5 грешки си те късат на листовките,колкото до далаверите след репортажа на "господарите' доколкото знам много се пазят,и тези 40-60 лв отиват при изпитващият от ДАЙ,а не при инструктора Peace

# 125
  • Дъблин
sisi nova, това че те учи първо да тръгваш и спираш не е чак толкова лошо. Доколкото знам първите 6 часа си се водят полигон където точно това се учи. Е, моят ме пусна по улиците още на първото качване в колата, но не бях във възторг от това. Така до 4-тия час не можех да спирам плавно, а се заковавах от раз на 10 метра от стоп-линията  hahaha При тръгването още ме е страх да не загасна, а вече съм взела 18 часа!
Моят инструктор ми го каза това, че 6 часа се водят полигон, но според него по-добре се учело директно на пътя!! Добре, че годеникът ми ме научи да тръгвам и спирам, като ме закара на полигона да се упражнявам. Така че не се трвожи, че още се учиш да тръгваш и спираш, това май са най-трудните неща от курса. Е, и левия завой, който на мен ми е кошмар  Sick

# 126
Smurfieta искам да те попитам къде намерихте полигон в София,който вече да не е превърнат в нещо друго?Питам,защото искам след като ми свършат часовете да ходим някъде със съпруга ми да покарам още малко.Тъй като нямаме излишни пари за допълнителни часове, а и предпочитам с него да карам,много живо се интересувам за местонахождението на полигон.
Попитах инструктора си ,но той отказа да ми каже!

# 127
мами да се похваля днес си взех листовките и градското от раз  Peace платих 40 лева за теоретичния изпит и 60 лева за градското. искам да ви кажа че девойчето преди мен направи доста грешки но не фрапантни и я пуснаха. аз забравих да пусна ръчната иначе карах много добре без допусната грешка. едно време ме скъсаха 4 пъти /преди 12 години/ и сега разбирам защо...просто  тогава некарах а се возех. съветвам всички които искате да карате много добре да прочетете правилника, да го разберете и научите и след това внимателно и отговорно да карате по улиците....книжки все ще вземете но трябва да се кара с разум и отговорно и да не се обвиняват изпитващите. днес видях че изпитващия не ми търси грешки за да ме скъса като направя достатъчно а искаше да види дали знам какво правя и дали мисля. все пак сме начинаещи и някои грешки не са изключени затова и мисля че трябва всеки да преразгледа отношението си към карането. Успех ви пожелавам!

# 128
Anaise Честито!Леко и безаварийно шофиране за напред!

# 129
  bouquet лек и безавариен път  bouquet

# 130
  • Дъблин
Smurfieta искам да те попитам къде намерихте полигон в София,който вече да не е превърнат в нещо друго?Питам,защото искам след като ми свършат часовете да ходим някъде със съпруга ми да покарам още малко.Тъй като нямаме излишни пари за допълнителни часове, а и предпочитам с него да карам,много живо се интересувам за местонахождението на полигон.
Попитах инструктора си ,но той отказа да ми каже!
Отказал е? Много странна работа  newsm78 Моят инструктор ни упъти за полигона. Значи тръгвате по пътя към Самоков (или Панчарево, все едно отивате към ресторант "Лебед" ако го знаете). Ние минаваме през Горубляне. След Околовръстното продължавате около 200 м и гледате вдясно. То има и табела, нещо от рода на учебен център по автомобилизъм май беше.
Там на входа има павилион и един младеж, който ще ви таксува 2 лв. Плащате ги и карате колкото ви душа иска. Аз тази събота мисля да ходя пак. Има си всичко - колчета, наклони, завои, кръстовище.
Ето и карта: http://bgmaps.com/map.asp?sid=f8b9c6ea3c399f93e395e9853ea011bf&a … EE%E1%E5%EA%F2%E8

# 131
Благодаря ти!Бях чувала ,че има някъде там ,но не знаех къде точно!
Ще го покажа на съпруга ми  той ще го намери.Благодаря пак!
Инструктора наистина отказа да ми каже,честно!Аз първия път карах в една "запушена" улица до полигон така и не стигнахме!

# 132
Джуджанка, честит ти курс по шофиране. Laughing
Най накрая се записа..... Hug
Имаш ли си листовки, ако нямаш да ти дам.

# 133
и аз ще ползвам този полигон,че нещо много не ми е ясно паркирането и все карам друг да паркира  bouquet

# 134
  • София
Преди няколко дни ,карах на същия полигон.Сега се чувствам по уверена,в шофирането.Обаче страха от изпита е голям.

Общи условия

Активация на акаунт