Отговори
# 270
За каращите в района на Плиска имам една кофти новина. Понеже "Шипченски проход" е в ремонт, шофирането там е повече от нерентабилно. Може да отече един час в задръствания.

# 271
  • Шотландия
Я един езиков въпрос за челите Правилника - как се нарича на български път, който е с 2 ленти в двете посоки, може да има десен завой от време на време, но е най-високата класа под магистралата. И колко е максимално разрешената скорост на него - извън града, разбира се.

# 272
Автомобилен път. 90 км/ч - максимална. Мисля, че мин. е 50, като на магистрала. Поради което на него не се допускат мотопеди и т.н. с ниска скорост.

# 273
  • Шотландия
Автомобилен път. 90 км/ч - максимална. Мисля, че мин. е 50, като на магистрала. Поради което на него не се допускат мотопеди и т.н. с ниска скорост.
Благодаря ти. А щом е просто "автомобилен път",  как названието му се отличава от път, който е с по едно платно във всяка посока?

# 274
Оф, и такива неща ли ще ме питат? Егати!

# 275
Ами не стана ясно, но автомобилният, за който говорим по-горе, с двете платна, започва с определен знак. Като този за магистрала, но в синьо /дано не съм обърнала цветовете  Laughing/. Разликата за мен е най-вече в това, че поради долната граница на скоростта, са различни и видовете МПС, които могат да се движат по тях.
Пример - мотопед, трактор и т.н. може да се движи по обикновения път, но не и по автомобилния път.
Дивна самка, никой не пита такива неща, споко  Hug

# 276
Ох, слава Богу! То само това оставаше...

# 277
Вече съм курсист кандидат-шофьор  bowuu
Нещата се ускориха, днес си подадох молбата и от утре почвам  #Crazy #Crazy #Crazy

Една, накрая ще останем сами тука, май! Ама ти от раз почна да превключваш, леле! Май ще си я закривам сама....
С преключването съм на шест, но тръгването  Joy Joy Joy мани, мани
Като отидохме с моя човек да се записвам, инструктурът каза на мъжа ми да ме научи да карам, щото той нямал намерение  newsm78
Ще му разбиря представите (на инструктура де) за водене на курс  Crossing Arms
Ще ме учи, и хоро ще играе  Joy Joy Joy
Не видях да са коментирани цените на курса, затова ми се иска да попитам на вас колко ви струва това удоволствие  Thinking
Мен ме закова с 325 + 25 за още нещо си  лв.  newsm78

Последна редакция: вт, 15 май 2007, 19:09 от една

# 278
Напред си с материала! 380 + 10 за листовките и ЗДП, дето уж стрували 15, ама от него да мине! В тая цена може да влиза и изпита, незнам .... голяма съм ......! Никога не питам какво и как и защо...и все си патя от акъла!

# 279
300лв за курса + 50лв за листовки явяване + 50лв за първо явяване на кормуване+30 лв за допълнителен час+110 лв за второ явяване/ защото на първото ме скъсаха/ +24лв за БЧК+ 21,40лв за шофьорска книжка ... май е това Simple Smile

# 280
Понеже мъжът ми е слушал внимателно, доуточнявам: абсолютно всички разходи за курса са 325 лв., 25лв. са за БЧК (разходите по издаването на документа са си моя грижа след това)  Peace

# 281
Е, ти сега какво - дразниш ли ни? Grinning Ясно е че си на далавера  Joy....Пък такива като мен - докато не се научат да си търсят правата - хак да им е! Wink

# 282
  • Шотландия
С риск да стана досадна, пак ще попитам в тази тема, защото тези, които пишат в нея, имат Правилника за движение по пътищата. Има ли според Правилника разлика в названието на автомобилен път с по две платна в едната посока и автомобилен път с по едно платно в едната посока. Каква е максимално разрешената скорост на двата пътя?

Да доуточня - нямам възможност да намеря Правилника, затова не мога да проверя сама. Благодаря на тези, които ще ми отговорят.  Hug

# 283
Е, ти сега какво - дразниш ли ни? Grinning Ясно е че си на далавера  Joy....Пък такива като мен - докато не се научат да си търсят правата - хак да им е! Wink
Не   Whistling искам да се ориентирам  Flutter  Peace
щото и аз съм една джаста-праста  ooooh!
Ще почерпя като взема тескерето  Hug

Да доуточня - нямам възможност да намеря Правилника, затова не мога да проверя сама. Благодаря на тези, които ще ми отговорят.  Hug
http://www.mvr.bg/NR/rdonlyres/5279C541-3329-44DE-81D1-9E74E9E7F521/0/ZDvP.pdf- Законът
http://www.mvr.bg/NR/rdonlyres/C0ACA3F9-5635-4D15-BC56-8887EE27C … jeniePatishta.pdf Правилникът  Peace

Последна редакция: вт, 15 май 2007, 22:56 от една

# 284
  • Шотландия
http://www.mvr.bg/NR/rdonlyres/5279C541-3329-44DE-81D1-9E74E9E7F521/0/ZDvP.pdf- Законът
http://www.mvr.bg/NR/rdonlyres/C0ACA3F9-5635-4D15-BC56-8887EE27C … jeniePatishta.pdf Правилникът  Peace
Една, господ да те поживи!   bouquet Hug

Общи условия

Активация на акаунт