🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LXV 🎬

• 45 470
  • 736
  •   1
Отговори
# 720
  • Варна
 Аз съм най-обикновен зрител. Когато споделя  ,,хареса ми", значи ме е впечатлил и ще го запомня. Такъв филм е ,,Смъртта на еднорога"
https://www.imdb.com/title/tt28443655/
 Дадох му 10/10 в iMBd с удоволствие, въпреки мънички забележчици.Simple Smile

# 721
  • Галифрей
Не  е вярно! Изгледах го целият за съжаление! 😑Забравих, гледах го преди дни  искам да го изтрия от съзнанието си,  все тая нали е от латинска Америка.  В началото на филма майка й пускаше някакъв  филм пред някакви лели и баби се хвалеше,че щерка й ще учи Оксфорд. Джейми  преподаваше ествено поезията на Кийт. Клише.

На краят на филма тя все неговото място и имаше   драматичен монтаж.  Съжалявам за лекият спойлер. Да гледах го 😒 Единственото красиво е самият университет и библиотеката.

# 722
Момичета и малко момчета, идва време за новата тема.
Бързам да кажа, че утре няма да съм на линия през деня, същото ще е в понеделник, когато съм на киномаратон.
Така че ако случайно се чукнат 50 страници в тези периоди, просто ще помоля модовете да изчакат малко. А вие си пишете, проблеми няма. Simple Smile
Темата е готова, но през телефон е по-трудно да се пуска анкета и слага корица на новата тема, а и не искам да си нарушавам почивката.

НО,
за друго се включвам.

Как я мислите тази наша обща/спонтанна идея да се направят анкети за любима филмова музика (т.нар. саунтракове)? И как я виждате.
Да знаете, че само опипвам почвата. Няма сега да се пуска. Още не съм измислил каква да е новата анкета за новата тема, то само това ми остана.

Под любима музика, веднага ще се сетите за Ханс Цимер ; Джон Уилямс ; Енио Мориконе ; Джеймс Хорнър и т.н.
Но ми е малко сложно да измисля 'рамка'

Любими композитори?
Любим саундтрак? (ама те са стотици ; май е хубаво да се разбият малко)

Ама и това със саундтрака е малко подвеждащо. Обикновено има един/два мотива, които са изключително силни, останалото е пълнеж.
Или пък има едно велико парче (ама това вече си е секция музика ; то не че другото не е, хаха), което така се е сраснало с филма, че не можем да отделим едното от другото.

Така че не е никак лесно да ви кажа... Simple Smile

Мнения?

Мнение:

# 723
https://youtu.be/-yOZEiHLuVU?si=X0cNAvLj3qqB7uEu Не мисля че може да минем без " Гладиатор " . Още настръхвам чуя ли това парче.  Има още много за който се сещам . Как така никой не пише за " Индиана Джоунс " една от най разпознаваните филмови теми е имено на " "Индиана Джоунс " . https://youtu.be/K1GeGG-HHZY?si=q2N2MPvpJYHhyxkV И за разнообразие една песен от "  Принцеса Анастасия " като малка и както и сега още настръхвам като чуя тази песен . Любима анимация и очевидно любима песен .

Последна редакция: сб, 09 авг 2025, 21:49 от Жасмина 94

# 724
Не съм впечатлена от "Weapons".
Нямаше нищо мистериозно и "jump scared".

Скрит текст:
Филмът започна обнадеждаващо, като през цялото време чакаш да се случи нещо, което не се случва, защото иначе ще е много тъп. Стана ми смешно, защото се сетих за картината на Фийби от "Приятели", която се казваше "Гладис". Която пък без перука приличаше на Ам Гъл. Историята имаше бели петна и останата недовършена...

# 725
Топ 10 на най-гледаните филми в България за 2025 г. - Money.bg https://share.google/pq4P8YaCZtaJiBJKw Интересна класация. Мислих си обаче че и други филми ще влязат .

# 726
  • София
Дяволо, изобщо за музиката във филмите е добра идея за анкета. И бая обемна - всъщност, самите попълващи ще натрупат заглавия, които да се отсеят.
Цял саундтрак и тема на даден филм са си отделни неща и еднакво запомнящи се за разни хора. Ти - обаче - ще имаш страшно трудната задача да заложиш заглавия; или (но не знам дали може) трябва някъде да оставиш ние да пишем в празни редове.
Добавям към "муз. теми" тези от: Досиетата Х, Туин Пийкс, 4400, Валандер, (разбира се основната от) GoT, Scarborough fair (не беше ли това взето за нашето Дяволско гърло 1), някои от SW, без да пиша пак онези, които вече сте споменали.

# 727
Аз си мисля че ще е добра идея да се направи . Има толкова филми и добри и не толкова добри които имат жестока музикална тема . Сещам се на първо четиво за . " Гладиатор " както вече бях споменала . " Индиана Джоунс " , " Терминатор " , " Титаник " и тн . Странно че не се споменават и филми на ужасите . Смятам че доста допринася музиката за да се допринесе за съответна сцена . https://youtu.be/geFhtD-ZXoA?si=tf-60iBeO9pqPfFb Бяхте споменали и Досиетата X аз ще кажа че и темата от " Заклинателя " е също толкова култова.

# 728
Аз не изтърпях My Oxford year, въпреки че си пускам такива неангажиращи филмчета. Този и за фон не става.
Обаче се загледах в друг филм, който Нетфликс ми предложи - Fundamentals of caring. Ок, пак може да е клиширан, но ми е приятен, и актьорите са ми симпатични. Мис Елизабет от сериала от 95-та, Антмен и Селена Гомез за подправка. Оф, извинявайте, не ми се търсят имена, а ми изскочиха от паметта.
Освен това се сетих за Наградите Дарвин и ще го потърся тия дни да си го припомня. Рядко съм се смяла така...чудя се защо има толкова нисък рейтинг в imdb.
Идеята за филмова музика е супер, може би ще трябва да се състави повече от една анкета. От мен давам Einaudi - музика към Untouchables и Nomadland.

# 729
  • Варна / UK
И аз да добавя една моя любима "музикална тема" - на Westworld, Ramin Djawadi е композиторът. Обаче това е сериал, ако е само за филми - Armageddon - Aerosmith - I Don't Want to Miss a Thing - любим Heart.

# 730
Аз не изтърпях My Oxford year, въпреки че си пускам такива неангажиращи филмчета. Този и за фон не става.
Обаче се загледах в друг филм, който Нетфликс ми предложи - Fundamentals of caring. Ок, пак може да е клиширан, но ми е приятен, и актьорите са ми симпатични. Мис Елизабет от сериала от 95-та, Антмен и Селена Гомез за подправка. Оф, извинявайте, не ми се търсят имена, а ми изскочиха от паметта.
Освен това се сетих за Наградите Дарвин и ще го потърся тия дни да си го припомня. Рядко съм се смяла така...чудя се защо има толкова нисък рейтинг в imdb.
Идеята за филмова музика е супер, може би ще трябва да се състави повече от една анкета. От мен давам Einaudi - музика към Untouchables и Nomadland.
Аз напоследък избягвам да гледам романтични филми . Някак са ми прекалено сладникави, и доста ме дразнят когато съответна двойка нямат достатъчно химия и започват да ми фалшивеят като започнат да се пренасят . Загледах се в един сериал тези дни " Институтът " ако на му е  някой интересно , готин е и си заслужава да се изгледа ако сте фенове на Стивън Кинг предполагам че ще ви хареса . И като сме на него чакам и " Дългата разходка " чела съм книгата, доста е тежка и не е за всеки , и се надявам филма да е толкова добър колкото и самата книга . Ето ви още един  емблематичен саундтрак  . https://youtu.be/J93fc--VsaI?si=xhCXYFg37G6NNtYL

Последна редакция: нд, 10 авг 2025, 12:59 от Жасмина 94

# 731
  • Галифрей
Жасмина Моята година в Оксфорд е такъв тип както го описа не се струва. Исках да видя толкова ли е зле така го коментират навсякъде, да толкова зле е.
Аз харесвам романтичните  филми такива с добра история има много такива, но за съжаление вече не ги правят както  едно време. Единствения по нов такъв харесах е “Червено,Бяло и кралско синьо”
Сега няма да направят както бяха тези с Хю Град и Колин Фърт.

# 732
  • Berlin
На мен само определени песни ми правят впечатление от филмите, цял ost- само един единствен, на Black Hawk Down.

# 733
  • Bayern
Идеята за анкети с  любима филмова музика е мн. добра. Имам си няколо любими музикални теми
- The Last of the Mohicans / Последният мохикан Broken Heart  Broken Heart  Broken Heart
- Първият човек First Man  Broken Heart
https://www.youtube.com/watch?v=_6nelE4nieo
-Скитница The Host (2013) Broken Heart
https://www.youtube.com/watch?v=2ND5DHGNR2c

Анимациите  са почти винаги с мн. хубава музика .

# 734
Току що изгледах " 28 години по късно " и да ви кажа доста ми хареса . Играта на актьорите беше топ особено на Ралф Файнс . Мислих си че ще бъде поредният кървав филм и само това ще ни покажат , но не указа се филм със замисъл . Определено му давам 10 / 10 .

Общи условия

Активация на акаунт