Американски колеж - тридесет и първа тема

• 53 006
  • 776
  •   1
Отговори
# 135
  • София
В АК влизат и деца без специална подготовка, по-точно без да ходят на курсове цяла година в Лого или другите школи. За мен чисто психологическата настройка на децата в момента играе също голяма роля. Ако са пренавити или хич не им пука, може да омотаят неща дето знаят. Има и голяма доза шанс целият изпит.
Именно, Stefiz.

# 136
Именно, Стефи.
Ми избрала е АК, за да ви набута да плащате🤣🤣🤣 майтапя се, разбира се.
С тези такси във всички ЧУ братче, всяка година си казваш - леле, ми че то миналата година сме били на голяма далавера, а преди няколко години сме били направо без пари. Та има и нещо положително 🤣 в 1 клас бяхме за 8300лв братче, а сега ЧУ гонят 18 бона, а АК- 20....амче не сме ли били без пари в 1 клас...

# 137
  • София
То всичко от преди Ковида ми се струва без пари Joy после....какво ли друго се не случи

# 138
Така си е, Мецане 😆
Ама пък детето първо попита дали можем да си го позволим и тогава каза какво е решило.
И номер две от безплатното СМГ реши и то да ни набута в гимназията, добре че не избра АК, че тогава щеше вече да е весело 🤣

# 139
Къде е номер 2? Вероятно в ПЧМГ...то и там се вдигат...

# 140
Къде е номер 2? Вероятно в ПЧМГ...то и там се вдигат...
Там, там, вдигат се ама се надявам да не стигат висотите на АК. Пък и не остана почти. Сега за унита мислим вече.

# 141
Следя темата за АК и до момента не съм писала коментар.Тази година детето ми кандидатства в АК. Мнението ми за темата на есето е приемлива и възможно децата да се справят. Но математиката е била с много геометрични задачи . Редували са се една алгебрична ,една геометрична.Много малко време за решаване на геометричните задачи . Ние сме ходили на уроци  по математика самостоятелно при госпожа и при Вяра бел.Мнението на моето дете е ,че задачите решавани с госпожата са се припокривали  със задачите дадени на изпита в АК( те взеха неравенства и четириъгълник на уроците ),а задачите  от Вяра нямат нищо общо с дадените  задачи в АК на изпита. Личното ми мнение е ,че навлизат нови млади  хора -учители в областта на математиката,които са мотивирани учениците им да постигнат резултати,каквато беше и нашата
госпожа на уроците,освен това е много търпелива и внимателна и има желание всяко дете на разбере задачите.И както казва "Татко Мецан" парите за школите на вятъра. Демек всичките школи са изпята песен вече.

# 142
  • софия
Ще видим колко са изпята като излязат резултатите …

# 143
  • София
Моят син продължава да твърди, че съм давала пари за курсове за НВО, единствено с цел да го тормозя. Друга полза от тях нямало.
Спомена го, защото каза, че същата била целта и за ортодонтската намеса.
Сега чакаме да отлежи и да видим кой ще се окаже прав.

# 144
  • София
Моят син продължава да твърди, че съм давала пари за курсове за НВО, единствено с цел да го тормозя. Друга полза от тях нямало.
Е така е ! Ти живееш,  за да го тормозиш.  Разкрита си!

# 145
Ще видим колко са изпята като излязат резултатите …

От резултатите как ще разбереш кой е ходил на школи и на коя точно 🤣
Аз съм съгласен с потребителката, излизат нови, млади и нахъсани учители по математика, на които им пука...а светилата, ми че той, да не казвам кой,  води вече само онлайн и дори на запис пуска уроците, а цената за 1 час онлайн, за школа, а не за индивидуален урок, удря 70 лв...
Ето жената каза, че в известна школа за подготовка за АК въобще не са имали идея какви задачи ще се паднат, много ясно, че нямат идея, никой не знае. Подготовка трябва, но не специално за АК, защото никой не знае какво ще дадат...а в смисъл детето да е будно, да си владее училищният материал до 7 клас, да има обща култура за възрастта си и да обича да поема предизвикателства, какъвто е изпита...това е, друго не е необходимо, специална подготовка не е възможна, казват от АК и са прави..

# 146
  • София
Сигурно вече съм го разказвала, ама...дъщеря ми, когато беше на 21 г., един ден ми заяви:"Мамо, ти си права." "За какво, бе, маме?" "За всичко". Е, синовете ми са на 34 г. и 23 г. съответно, и засега са стигнали само до "Благодаря". "Мамо, права си" - никогаш.
...
И аналогично: мъжете след 30 г. влизат в клуб 100+, а жените в клуб "Аз нали ти казах".

# 147
Аз бях на изпита и ми се стори сравнително труден. Обаче имам един въпрос. Писах по тест книжката защото квестора не не каза нищо,  че е забранено. Знаете ли дали има някакви санкции, защото до колкото аз знам те не се гледат.

# 148
  • София
Моята дъщеря беше писала също (преди 6 години). Тогава аз и се скарах, тя го опака, после си казахме че така е трябвало и зачеркнахме Колежа от плановете си. А накрая се оказа приета.
Не си го слагай на сърце! Всичко ще е ок.

# 149
  • София
В АК имат основен принцип: Щом нещо не е забранено, значи е позволено. Те са изключително педантични в правилата. Но, да, щом не е описано изрично, че е забранено, няма проблем.

Общи условия

Активация на акаунт