Американски колеж - тридесет и първа тема

• 52 839
  • 776
  •   1
Отговори
# 765
Никъде, все пак детето е в 6 клас. Достатъчно неща прави, ако е необходимо в 7 клас я запишете някъде и за есе.

# 766
  • София
Нека да опита да пише по една-две стари теми в условия, близки до реалните, т.е. 30 минути общо, без предварително да знае по каква тема ще пише. Прочетете написаното и преценете съдържанието, граматиката и правописа и ще разберете дали има нужда от външна помощ и съвети.

# 767
С риск да стана за смях, ще си призная…
Моето дете е 6 клас и я записах при Вяра Николова на есе. За математиката обаче, отзивите от тази школа не са много добри и  започнах да търся друг вариант. От много лутане и чудене, такъв не намерих. В последния момент, Вяра ни представи друг преподавател по математика и аз се зарадвах, че търсенето приключи и … въпросната учителка ни каза, че няма да води 6 клас!
Извод: Детето няма да посещава уроци по математика, защото майка й не успя да се ориентира в обстановката и да избере преподавател.
Сега се чудя дали да не изчакам до пролетта и тогава да намеря все пак учител или направо да си я записвам на курс в 7 кл?!
Детето е в частно у-ще, където ме убеждават, че няма пропуски, но не знам къде бих могла да я изпратя, за определяне на ниво?Някой има ли опит с подобна практика?

# 768
  • София
JulianaH, може да я запишете на училищния кръг (общински) на олимпиадата по МАТ. Предполагам, че ще има такъв в училището, нищо, че е частно. Ако се класира обаче след това за областен кръг, по-добре не я пращайте, че там задачите искат специална подготовка и може да се стресне. Много е рано от шести клас за специална допълнителна подготовка, ако няма пропуски в училищната математика. Щом е в частно училище предполагам, че решават достатъчно задачи, вкл. такива от група Б.

# 769
  • София
Пробен изпит по математика за 6. клас , но е за края на учебната година. Все пак може да следи какво учат и как го усвоява.
https://www.scribd.com/document/585262329/%D0%9F%D0%98-3-%D0%9C% … D0%BB%D0%B0%D1%81

# 770
Пробен изпит по математика за 6. клас , но е за края на учебната година. Все пак може да следи какво учат и как го усвоява.
https://www.scribd.com/document/585262329/%D0%9F%D0%98-3-%D0%9C% … D0%BB%D0%B0%D1%81

Сърдечно Ви благодаря!
Наистина съм много дезориентирана!

# 771
Благодаря на всички за отговорите. Ние сме в държавно училище и по тази причина започнахме от по-рано с математиката. Ще изчакам тогава за есето. Въпросът му е по скоро за изпита за АК математиката или БЕ са с по-голяма тежест, тоест къде да се концентрираме повече. И в двете ще е малко трудно. БЕ ще я готвя за НВО формата.

# 772
  • София
Благодаря на всички за отговорите. Ние сме в държавно училище и по тази причина започнахме от по-рано с математиката. Ще изчакам тогава за есето. Въпросът му е по скоро за изпита за АК математиката или БЕ са с по-голяма тежест, тоест къде да се концентрираме повече. И в двете ще е малко трудно. БЕ ще я готвя за НВО формата.
Технически погледнато, математиката е с по-голяма тежест, а и през последните две години резултатите са надолу - т.е. дават по-трудни задачи, но с есето също много трябва да се внимава, защото то може да даде решаващите точки за прием. Кратък отговор: нищо не трябва да се подценява при подготовката Simple Smile

# 773
  • софия
Време е за нова тема. Ще затворят тази.
Някой ще го направи ли?

# 774
Няма ли някой доброволец с дете от по-горните класове, за да може евентуално да бъде полезен с опит и информация?

# 775
Може ли мнение за Емилия Чивиева от Лого 3?
Синът ми беше при нея - ако искате, пишете ми на лично.

# 776
  • Бургас
Време е за нова тема. Ще затворят тази.
Някой ще го направи ли?

Пуснах НОВАТА ТЕМА току-що.

zvanche, благодаря на теб и другите момичета, които сте давали полезни съвети на всички, търсещи информация тук. На мен лично много ми помогнахте, когато трябваше да вземем решение за нашето момче.
Тази година вече живее извън общежитието и за момента се справя отлично. Дано спокойният живот, без мрънкащи родители през седмицата, не го накарат да се отпусне с ученето.

По-късно ще пробвам да допълня началото на темата с информация за деца, които не са от София, за общежитието и за приема след 8ми клас.

Общи условия

Активация на акаунт