Американски колеж - тридесет и първа тема

• 52 852
  • 776
  •   1
Отговори
# 720
Благодаря, значи правилно си спомням 🤣т.е. един модул четене с разбиране и три модула задачи тип НВО, така ли?

# 721
  • София
Динков. Този човек винаги ще бъде най-страхотният преподавател по мат, който дъщеря ми е имала. Не е да не опитахме и с други. Успя да я събере, да запълни дупките от липсата на учител в 6. клас, да ѝ вдъхне увереност. Няма дете, което да се е докоснало до него да не го хареса и да няма сходни впечатления. И сега продължава да му се обажда спорадично при трудности. Винаги знае как да обясни материал, така че да бъде разбран.

Доп. Имаше часове в Лого 3, не съм проверявала, не съм сигурна сега дали и къде.

Моята дъщеря сега се падна при Динков в Лого 3. Харесва го много, но са 6 учебни часа наведнъж и казва, че последните часове тотално изключвала и не можела да загрее нищо. Да не говорим и че вървят доста напред с материала в сравнение с училище и тя се чувства тотално ошаматена. Не знам как да се преборим с това, но нямаме друга опция като ден и време.

Абе всички освен нея предлагат уроци само онлайн. Ми не ща онлайн уроци. Че и пробните тестове. Какъв е смисълът от пробни тестове онлайн, когато реалната изпитна обстановка не е онлайн и е съвсем различна.

Мецане, как така всички предлагали само онлайн? Лого 3 са си съвсем присъствено, че и пробните също. Или ти търсиш индивидулани уроци?

# 722
Нищо, дано издържи и то е само до март напрежението. Бутайте заедно и я окуражавайте.

# 723
Да, Лого 3 имат присъствени часове, вярно.
Но 6 учебни часа един след друг за нас е безсмислено. Няма как да си задържи вниманието толкова време.
При Хасъмска са 2 часа и 40 минути...

# 724
Мецане, така или иначе едва ли вече записват деца за тази година Simple Smile. Та не го мисли.

# 725
А, не съм сигурен, обаждах им се да го запиша за пробни, мейл им писах, грешни били обявените дати, да съм пишел по-късно, като видя, че са ги сменили... стоят си още същите дати...не ми направиха добро впечатление и по телефона...не знам...

# 726
А, е за пробни няма да има проблем където и да е Simple Smile

# 727
  • София
Но 6 учебни часа един след друг за нас е безсмислено. Няма как да си задържи вниманието толкова време.

И на мен това ми е притеснението, ама изобщо не бях осъзнала, че са 6 учебни часа наведнъж. Може би защото при записването ни ги даваха общо като часове за целия курс. През седмицата не са по толкова наведнъж, но аз държах да е уикенда. От друга страна 2 часа и 40 мин не са ли 5 учебни часа? То зависи колко почивки има през това време, но където пет, там и шест. Мисълта ми е, че не е чак такава разлика.

Аз си правя тези разсъждения в момента, точно защото се чудя дали да не търся алтернативи докато е време. Лятото оглеждах всички варианти. Регалия са ми супер удобни като местоположение, ама нещо точно за подготовка за АК не ми двъхват доверие. Мъжът ми има контакт с Кортезов по служебна линия, но точно заради описаните по-горе притеснения, се отказахме да е при него. Не е чак толкова изявен математик и ако я стреснат с прекалено сложни неща, ще вземе тотално да се откаже да се явява на изпита. Евентуално като вариант остава Хасъмска. Ама ако ще спестим само един уч. час, на фона на противоречивите мнения за нея, не мисля, че си заслужава да го обсъждаме като вариант. Особено след като щерката харесва доста учителя, явно ще трябва да свиква с часовете.

# 728
Хасъмска колко пъти седмично е?

# 729
Благодаря, значи правилно си спомням 🤣т.е. един модул четене с разбиране и три модула задачи тип НВО, така ли?
Тази година беше така. Имало е задачи върху целия материал  по математика  от седми клас. Логически - не.

# 730
.

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 19:22 от Татко Мецан

# 731
  • София
Хасъмска колко пъти седмично е?
Един път. Ама и там не сме. Никъде не сме.
А и той не пипва никаква подготовка и въобще все едно не е 7 клас, не му пука.
Никъде няма да влезе, това ми е абсолютно ясно. Да не говорим пък в АК.
Ей го кварталното училище - там са 50% ромчета. Не е зле, защото има училища и със 100%. За там може би ще му стигне балът. Хем е близко, хем може и ромски да научи. Хем няма да плащам. Една от специалностите е социален работник, хем ако научи и ромски от децата и ще пасне идеално.
Според мен заложете на добър индивидуален учител по математика.  Аз също познавам много отговорно дете, което беше при Хасъмска и не влезе. Особено за момче, което не гони само, аз бих направила така. Моето мнение е,че математиката вкарва в АК, а есето само помага.
А че детето не гони само-и моите не са решавали задачи за удоволствие,  нито са писали преразкази с кеф. Гонене и дуднене помогна, макар да знам,че едва ли някой ще го признае някога. Не го оставяйте на собствени мускули. Побутнете го елегантно в правилната посока Simple Smile

# 732
  • София
Хахахаха, Мецанееее, стига, де - много е рано да изтрещяваш така.
Макар че реакцията и случаят са класически и диагнозата "изнервен до безпредел родител на седмокласник" е все такава от десетилетия - моят баща преди сто века отвъртал бушоните да не гледам телевизия (смотаната соц-телевизия с двата канала и никвата програма), не си говориха с майка ми със седмици, след като съм заявила, че няма пък да кандидатствам, бил убеден, че нищо не знам и не уча и аз после с първи резултат за английската.

Та, успокой се. Много малко са децата в тази възраст, които заради чудната комбинация от разбеснял се пубертет, стрес и напрежение, запазват човешки вид и не изпилват нервите на родителите си. Твоето диване е математик, така че там няма какво толкова да се притесняваш. Наритай го в някакъв курс да усвои формата на есето и си гледай спокойствието, доколкото е възможно.

На мен ветровете някак ми говорят, че ще се събере догодина с много свои бивши съученици Wink

Ей, ако чуете за отворени врати, свиркайте тук, моля! Силно се надявам да направят истински такива, а не само псевдо-онлайн-нещо си...

# 733
  • София
За отворени врати някой беше писал, че след онлайн срещата, на която представят колежа, може да се запишеш и да направиш посещение на място, предполагам, че с детето.

Мецане, дожаля ми за теб, що така си се отчаял. Нали детето учи в добро училище и има много часове МАТ седмично, да си решава задачите редовно и с няколко пробни за АК ще се справи, не се предавай. А това, че уж не му пука, може да е само за пред вас, да не се разочарова и да се изложи, ако не се получат нещата. Покажи му, че няма значение какво ще стане, стига да положи достатъчно усилия през годината.

# 734
Виртуалните дни тази година  бяха  за обща информация ( цялата я има на сайта) . След това изпращат мейл с опции за избор на  дата за отворени врати. Но задължително се запишете за виртуалните, за да ви изпратят след това мейл за присъствените дати.

Общи условия

Активация на акаунт