Американски колеж - тридесет и първа тема

• 52 864
  • 776
  •   1
Отговори
# 705
Лого 3, но и Хасъмска е ок.

# 706
Аз не можах да получа реални отзиви за Хасъмска от познат, дори и далечен. Само от интернет. Тук съфорумка е писала, че две деца в подготвяла при нея и не влизат, третото не е при нея и влиза. Естествено, зависи много от детето. Но информациите за нея взеха да ми стават малко легендарни и непотвърдени и аз не съм я гонила. От СС ходят при нея, което е добър отзив.

# 707
Абе всички освен нея предлагат уроци само онлайн. Ми не ща онлайн уроци. Че и пробните тестове. Какъв е смисълът от пробни тестове онлайн, когато реалната изпитна обстановка не е онлайн и е съвсем различна.

# 708
  • софия
Динков. Този човек винаги ще бъде най-страхотният преподавател по мат, който дъщеря ми е имала. Не е да не опитахме и с други. Успя да я събере, да запълни дупките от липсата на учител в 6. клас, да ѝ вдъхне увереност. Няма дете, което да се е докоснало до него да не го хареса и да няма сходни впечатления. И сега продължава да му се обажда спорадично при трудности. Винаги знае как да обясни материал, така че да бъде разбран.

Доп. Имаше часове в Лого 3, не съм проверявала, не съм сигурна сега дали и къде.

Последна редакция: вт, 23 сеп 2025, 05:57 от zvаnchе

# 709
Чувам много положителни мнения за школа Магнет, но и те са онлайн. Има ли някой който е бил при тях? Също така и при Кортезов?

# 710
Кортезов прави присъствени пробни.

# 711
  • София
Както и първия месец и нещо при него са присъствени. Дребната е доволна от него. Успява да амбицира децата.
Това, което имам като възприяте за Хасъмска от години е, че е свръхкомерс и конвейер (разбира се, това си е моето лично и необективно мнение 😀)

# 712
Не знам какви задачи дава при подготовката сега Кортезов, но бях записала дъщеря си в шести клас при него. Говорихме, че мечтата й е да учи в колежа и затова я записвам при него. При подготовката даваше основно логически и много трудни задачи. Дъщеря ми не е математик. След три месеца курс, дъщеря ми каза, че няма шанс да може решава задачите и се отказва да кандидатства в колежа, защото няма да влезе. Лятото преди седми клас, обаче реши да се запише на летния курс в Лого 3 и установи, че може да решава задачите, които даваха там. Затова я записахме там и в седми клас. С подготовката от СС и курса, изкара хубав резултат и влезе в колежа. После изкара много висок резултат и на матурите. Напоследък на изпита дават основно задачи от НВО и много малко логически задачи. Така че една добра подготовка по математика за матурата си е напълно достатъчна, за да се влезе, като не забравяме и останалите части от изпита.

# 713
Моят син се опита да решава задачи от сборниците на Кортезов (писах преди около месец тук), но не вървеше никак и го записахме на стандартен курс за подготовка за НВО плюс есе при Вяра Николова. И влезе.

# 714
Моят решава на ум задачите на Кортезов (и за по-горен клас), но не влезе. Стресът от това, че е на изпит му влияе зле.
И аз смятам, че една добра подготовка за НВО е предостатъчна. С есето има смисъл да се готвиш, ако ти е първо желание. /така мисля аз/

# 715
  • софия
Нашият опит с Кортезов е сходен с описания. Сигурно е прекрасен учител за децата, които имат изявено математическо мислене, но на дъщеря ми ѝ беше трудно с неговия подход и задачи. И в училище имаха много слаба подготовка, което със сигурност допълнително затрудняваше обучението.

# 716
А какви са сега четирите модула, след като чух/прочетох, че май вече няма модул с логически задачи? И четирите модула ли са математика със задачи, наподобяващи НВО?
Петият модул е ясен - есе, и хубавото е, че не е върху учебния материал.

# 717
  • софия
Модулите/разделите бяха 5 - есе, 3 математики и четене с разбиране:

Кога е променено?

# 718
Много ти благодаря, Звъче! Съвсем се обърках защото...на линка, който ти си дала, единият модул е четене с разбиране, а другият -логика. И сега ли е така? Бях чел преди, не ми се рови сега назад, че "логиката" е отпаднала, а май че и четенето с разбиране...та сега какви са модулите?
Че са 5, 5 са и единият е есе. В това няма промяна. Въпросът ми е - какви са другите четири 🤣

# 719
  • София
Логиката е отпаднала от няколко години на практика, но всъщност няма пречка да дадат отново такива задачи. Четенето с разбиране не съм чувала да е отпадало някога.

Общи условия

Активация на акаунт