Американски колеж - тридесет и първа тема

• 53 617
  • 776
  •   1
Отговори
# 735
.

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 19:18 от Татко Мецан

# 736
  • София
Благодаря, значи правилно си спомням 🤣т.е. един модул четене с разбиране и три модула задачи тип НВО, така ли?
Ама ти си много напред направо. Аз тази година разбрах, че задачите са тип НВО, след като мина изпитът Sad. Ще влезе младежът!

# 737
.

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 19:19 от Татко Мецан

# 738
  • София
Мецане, стига бе човек, добре, че няма да се явяваш ти на изпит, страшна паника си. Отидете тримата на ден на отворените врати в колежа - може да помогне да уеднаквите позициите вкъщи. Не знам кога най-скоро може да има такива. И си избий всякакви други фантазии от главата, каквото трябва, ще стане.

# 739
Извинете, но това са чисти глупости.

# 740
Първо, не бързай с отчаянието. В АК много често влизат деца без много подготовка, но със здрави нерви или непукисти.
Второ, твоят все пак имаше математическо мислене, доколкото знам.
И трето, задачите отдавна не са необичайни и непосилни. Ако си решава училищния материал има шансове.
И последно - все пак ти много години си му "наливал" колко е зле в СМГ, как там има нездрава конкуренция, как не знам си какво си... Ми, те децата попиват. Според мен е изплашен, че идва изпит и го е страх да не се изложи и затова демонстрира такова отношение.
Иначе от много компютър се "затъпява", тоест губи се концентрация и аналитично мислене. Някога внушихме това на моето дете и играеше само лятото, след края на всичко. Ако можете да махнете играенето на компа ще е полезно.  И да се яви на няколко олимпиади да види какво е, че не боли.
И накрая, но не и по важност - преди изпита преговорете специфичната тактика за този изпит.

# 741
  • София
Дете, което много играе на  компютъра,  трудно точно в  7 клас ще се откаже изцяло в  очакване на лятото да навакса с игрите. Но има  доста  такива,  които след лек натиск  от родителите  и  сключена "сделка" правят, макар и неохотно, нужното за подготовка по  БЕЛ и мат, за да се  залепят после  съвсем легално на  компютъра и да не ги закача никой.  Че и много високи резултати изкарват ВЪПРЕКИ игрите, понеже  потенциала/базата  да се справят си  ги имат,  просто се е  наложило малко  натискане с цел упражнение.

# 742
.

# 743
Мецане, според мен не се концентрирайте единствено в Колежа, а генерално поговорете кои училища харесва/те. Включете първа и втора лига. И в никакъв случай не го заплашвай с ромското. По-скоро го питай къде искат приятелите му и лекичко му вкарай мухата как може да продължат заедно догодина. Това може повече да го амбицира. И подкрепям Русалката да въведеш примамката с моркова, ака игрите след решени х задачи/домашно.

# 744
.

# 745
  • София
Не ми се вярва да остава време за игри на компютър в колежа, освен през лятото. Мисля, че децата са си доста натоварени там, та не е въпросът само дали ще успее да влезе детето или не. Понякога насила хубост не става. Или по-добре е да не става.

# 746
Абе, натоварени са колкото и в другите гимназии. Айде да речем часовете са до следобед и имат повече проекти, но изобщо не е нещо извънземно, особено ако не се цели 6.00. Съвсем спокойно могат и да излизат, и да геймят. А за тези, идващи от по-езиковите училища, осми клас е доста лежерен.
Даже и това как ги научават всичко да си правят навреме, не действа при всички. Моята хубавица продължава да пише много неща в последния момент.
В осми клас беше питала учителя може ли да хапне нещо в часа, защото много я болял корема от глад. Той й позволил и питал защо не е яла в обедната пауза и отговорила, че си дописвала есето тогава (което е било за съответния час) 😂

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 21:59 от Дъждец

# 747
  • София
Всичко е  въпрос на организация и мотивация,  Магента, съмнявам се в  Колежа да е различно и абсолютно никой да не играе, притиснат от бремето на големи обеми за учене. Може никакви игри да не играеш, а  пак да се размотаваш на макс и времето да не ти стига.

Голямата ми дъщеря пееше  във вокална  формация някога, в  нея имаше деца от Колежа.
Една от малките тренираше лека  атлетика  в клуба на Христо Марков,  там  също имаше деца от Колежа. Очевидно, че и учат, и се  забавляват/разнообразяват с  извънкласни занимания. Има и ходещи на немски по 2-3 години ,  успяващи да се преборят за сертификат  С1 на  финала. Това дори не е забавление/разтоварване, а  е  направо още  една  солидна порция  учене.

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 16:46 от Просто русалка

# 748
  • София
Някои деца са по-съвестни и по-бързи от други и могат да си позволят да отделят повече от времето си на допълнителни дейности - напр. игри на компютъра, нашето дете е така.
Няма нужда от крайности от типа - или в АК или в ромското да се внушават на дете, не виждам смисъл освен да го отблъснеш съвсем от каузата вместо обратното. Нормално е да си слага слушалките, ако му се говори така.

# 749
Лого 3, но и Хасъмска е ок.
В Лого 3 има ли значение при кой учител  по математика  или всички стават?Чивиева?

Общи условия

Активация на акаунт