Facebook / Фейсбук – 9

• 21 882
  • 508
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
Meta стартира нов център за поддръжка за Facebook и Instagram, като признава, че получаването на помощ не винаги е било толкова лесно, колкото би трябвало да бъде. Центърът ще обедини всички функции за поддръжка, от които се нуждаят потребителите на двете мрежи, за да съобщават за проблеми с акаунтите си или да възстановят достъп до акаунти, до които са загубили достъп.
Актуализацията се разпространява глобално за потребителите на двете социални медийни платформи на iOS и Android.
Meta заяви, че работи и върху AI асистент за незабавна, персонализирана помощ при възстановяване на акаунта или актуализиране на настройките. Първоначално той ще бъде достъпен само за потребителите на Facebook, но Meta проучва възможността да го внедри и в другите си приложения в бъдеще.
Тъй като достъпът до центъра се осъществява чрез приложенията Facebook или Instagram, не е ясно колко полезен ще бъде той, ако вече сте блокирани от тях. Meta заяви, че подобрява процеса на възстановяване на акаунти, като използва изкуствен интелект, за да улесни намирането на подходящите опции за възстановяване и да помогне на компанията да открива по-лесно устройствата и местоположенията, където сте използвали приложенията в миналото.

# 466
Здравейте, някой да има следния „проблем“? Когато кликна на снимка на мой приятел, виждам колко хора са харесали снимката, но не мога да видя кои са. Така е с всичките ми приятели.

# 467
  • София
Да, и при мен се случва. Сигурно е някакъв бъг.

# 468
Друго ми прави впечатление на мен, моите истории са публични и преди изписваше
Други: 3 , примерно , които са ми гледали снимката на стори, но не са в приятели и не можех да знам кои са, ако нямат реакция.
През уикенда забелязах, че част от тях се показват, но примерно от 8 други, само имената на 2 ма се виждат. Това някаква актуализация ли е?

# 469
  • Glasgow
Това е отскоро, коментирахме тук и май е бъг. Някои се виждат, някои не.

# 470
А забелязахте ли, че от скоро не се виждат и хронологично лайковете? Показваха се от долу нагоре по ред на харесванв, а сега трябва всеки път да ги гледаш, че да хванеш кои са новите...

# 471
А при мен се показват все стари публикации. Даже им някои, които трия и въпреки това след като влезна отново във фейса те пак се появяват.

# 472
  • Точно където трябва
Искам да създам нов профил, от който да управлявам страница. Но вече имам два. Това проблем ли ще е? Не знам къде да прочета. По ред причини не искам да я управлявам от съществуващите.

# 473
  • Sofia
Не, не е проблем да си направиш още профили.

# 474
  • София
Искам да създам нов профил, от който да управлявам страница. Но вече имам два. Това проблем ли ще е? Не знам къде да прочета. По ред причини не искам да я управлявам от съществуващите.

От платформата казват, че можеш да имаш един профил личен, въпреки че много потребители си го интерпретират по различен начин и има такива с множество профили.

Когато управляваш страница, може във времето да управляваш и ад акаунт - съответно следва профилът да бъде защитен. Има моменти, в които могат да ти поискат дори документ, който удостоверява твоята самоличност. Хубаво е този профил да бъде защитен. НЕ се вижда кой е администратор на дадена страница. Когато се поства в нея, това го виждат хората, които имат достъп до нея.

Винаги е хубаво към една страница, особено ако ще се развива във времето, ще се инвестират средства, същата да бъде управлявана от поне 2  -3 профила. Защо? Защото ако единият профил бъде хакнат или свален, да не се затрие трудът и страницата. Мета се управлява почти изцяло от алгоритми с изкуствен интелект. Съответно при определен тип поведение може да се прецени и даден профил да се заключи, дори да се свали без право на обжалване.

Препоръчително е един потребител да има един личен профил с подсилена парола, двуфакторна защита. Към този профил може да управлява 2 - 4 - 6 и нагоре страници. Препоръчително е да се спазват правилата - откъм съдържание, което се публикува и всичко, за да няма бъдещи проблеми - наказания на потребител или на страница.

# 475
  • Точно където трябва
А дали би било проблем профилът да е с имена на страницата? Т.е. няма да съм Иванка Петрова, а Страничката на Elliee?

# 476
  • София
А дали би било проблем профилът да е с имена на страницата? Т.е. няма да съм Иванка Петрова, а Страничката на Elliee?
Разбира се - ако от Мета решат, че профилът не е автентичен, какъвто всъщност е,с какви документи за самоличност това ще се докаже? Те могат и са заключвали профили - когато алгоритмите подозират неправомерна активност или нещо друго нередно.

Ако искате да развивате нещо сериозно трябва да може да си го опазите. Разбира се, вие си поемате отговорността и си преценявате. Ако имате време за губене и това е просто ей така и няма да Ви е от значение - тогава не е проблем.

Представете си, че натрупате една база от последователи да речем 5000, които са важни, събирани са с време, с енергия.. и изведнъж този профил "Страничката" изчезне. Какво правите? Страницата, която е прикрепена към него остава без админ - без поддръжка, без последващо развитие.

# 477
Здравейте, имам следния проблем.
Когато мой приятел ме отбелязва в своя публикация аз не виждам това. Други приятели ми казват, че съм отбелязана. Променях си настройките, но пак не става. Предварително благодаря.

# 478
  • Точно където трябва
А как се публикува така, че излиза като текст една дума, а останалото след виж повече
Виждам го и за дълги и къси текстове. Как се прави?
И след това има изображение.

# 479
Не се прави, като публикуваш само си излиза така.

Общи условия

Активация на акаунт