Термин Ноември 2025

• 29 433
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
И при мен е така 7+1 и е направо денонощен ужас. Аз съм на ударни дози прогестерон и се надявам да е от него и да отмине като го спра, но дали ще е така....? При предишната бременност никога не ми се е гадило и съм в шок 🥵

# 526
Явно при всички ни е така. Спасяват ме лукчета с евкалипт, но за кратко. Предната бременност 4 месец започнах да повръщам, дано си остане само с гаденето, че повръщането тц не мерси

# 527

За фетална ми препоръча д-р Стратиева в Оскар клиник (втора препоръка от лекар получавам за нея), каза, че за него това е най-добрият специалист в България. Като мина и през нея ще дам мнение Simple Smile

Успех на всички! 🍀

Дали записахте вече час? За какво време ориентировъчно записва, на мен ще ми трябва час евентуално за началото на юни. В Оскар Клиник правят ли и БХС?

# 528
  • Ботевград
А какви предписания ти дадоха за кистата? Понеже и аз имам, но доктора не ми каза мкого.

Никакви. Ще си я следят просто казаха, но няма страшно.
Мен си ми е все така лошо, както и на повечето от вас🤢
Не повръщам, но месо не мога да погледна.. Като цяло чакам, да отмине този период 🥺
3тия месец започва от 9г.с+0 ❤️

# 529
Здравейте, момичета. Следя ви от известно време, но се притеснявам да пиша, понеже от две седмици имам някакви кафяви зацапвания и не знам как ще се развие всичко. Втора бременност ми е, от първата имам едно пораснало момче на 5 годинки. Исках да ви попитам, тъй като днес пак бях по спешност, заради зацапване. Някоя от вас имала ли е вагиноза и опасна ли е за плода? Лекарят ми изписа единствено Вагизан за мазане.

# 530
Слави, добре дошла. Пиши ни със своите притеснения, нали затова сме се събрали Hug

Да, вагиналните инфекции са опасни за бременността, затова трябва да се лекуват навреме. Може да потърсите и второ мнение за адекватното лекуване във вашия случай. Успех!

# 531
И при мен е така. Гадене, нямам никаква енергия. Сутрин се чувствам една идея по-добре, но от обяд до вечерта нещата се влошават.
При мен за гаденето помагат няколко глътки спрайт или вода с лимон.
Утре ми предстой вливане на феритин и исках да попитам дали някоя от вас вече е минавала през процедурата? Леко съм притеснена.

# 532
Здравейте, момичета. Следя ви от известно време, но се притеснявам да пиша, понеже от две седмици имам някакви кафяви зацапвания и не знам как ще се развие всичко. Втора бременност ми е, от първата имам едно пораснало момче на 5 годинки. Исках да ви попитам, тъй като днес пак бях по спешност, заради зацапване. Някоя от вас имала ли е вагиноза и опасна ли е за плода? Лекарят ми изписа единствено Вагизан за мазане.
И аз имам постоянни кафеви зацапвания през ден, два още от двете черти 7+6 г.с съм в момента. Слагам 3х2 на ден Утрогестан и пия 2х1 Дуфастон, Алеракт и Магнерот. Посетих двама специалиста, които твърдят, че всичко е нормално, въпреки зацапванията. При теб как стана ясно, че вагиноза е причината? На мен не ми споменаха това като евентуален проблем-причинител на зацапването...

# 533
След вземане на микробиология, в резултата ми излезе анаеробна инфекция, с никакви лактобацили във влагалището. Сега ми изписаха някакви глобули - лактажин мисля се казваха. Иначе и аз пия Дуфастон, Магнерот и Нош Па. Проблема е, че не знам къде да отида на второ мнение. Защото следящият ме лекар е репродуктивен специалист, бременноста е спонтанна, но отне повече време. И не знам предвид лекарствата и това, че идвам от такъв специалист мога ли да отида при АГ, за да изкаже и той мнението си.

Последна редакция: нд, 13 апр 2025, 17:57 от slavi96

# 534
След вземане на микробиология, в резултата ми излезе анаеробна инфекция, с никакви лактобацили във влагалището. Сега ми изписаха някакви глобули - лактажин мисля се казваха. Иначе и аз пия Дуфастон, Магнерот и Нош Па. Проблема е, че не знам къде да отида на второ мнение. Защото следящият ме лекар е репродуктивен специалист, бременноста е спонтанна, но отне повече време. И не знам предвид лекарствата и това, че идвам от такъв специалист мога ли да отида при АГ, за да изкаже и той мнението си.
Благодаря, slavi96, за отговора. При мен ситуацията е същата и с лекарите и с бременността. Просто 1 към 1 с твоята. Репродуктивният специалист при който ходя е в друг град, но преди няколко дни много се уплаших отново заради болки и по-различно зацапване и отидох при първия свободен АГ, който намерих тук. Всичко беше наред, Слава Богу, той потвърди, че засега ембриончето, сърдечната дейност и сакът изглеждат чудесно, да си пия лекарствата и да не се притеснявам, но аз не мога ... Може би и аз трябва да си пусна микробиология. Мира не ми дава това зацапване ...

# 535
Мили момичета ❤️, зацапването е много притеснително за нас, но в повечето случаи е безобидно и се получава от разпването на матката. Казвам го като човек, който е преминал не просто през зацапване, а кървене в пъти по- обилно от цикъл с първата бременност и зацапване като вашето сега. Ако лекарите не откриват причина, вероятно не е нещо страшно. Бъдете силни инвярвайте, че всичко ще е наред. Това е единственото, което можем да направим 🙏

# 536
Мили момичета ❤️, зацапването е много притеснително за нас, но в повечето случаи е безобидно и се получава от разпването на матката. Казвам го като човек, който е преминал не просто през зацапване, а кървене в пъти по- обилно от цикъл с първата бременност и зацапване като вашето сега. Ако лекарите не откриват причина, вероятно не е нещо страшно. Бъдете силни инвярвайте, че всичко ще е наред. Това е единственото, което можем да направим 🙏
Наистина имах нужда да чуя нещо подобно, благодаря от ❤️ !

# 537

За фетална ми препоръча д-р Стратиева в Оскар клиник (втора препоръка от лекар получавам за нея), каза, че за него това е най-добрият специалист в България. Като мина и през нея ще дам мнение Simple Smile

Успех на всички! 🍀

Дали записахте вече час? За какво време ориентировъчно записва, на мен ще ми трябва час евентуално за началото на юни. В Оскар Клиник правят ли и БХС?

Да, записах веднага след прегледа на 10.04 (в деня, в който влязох в 9г.с), дадоха ми час на 28.04.
Доколкото разбрах е добре в началото на 9 седмица най-късно да се запише, защото в рамките на 2/3 седмици след това трябва да отидеш, а има голямо търсене. Правят само комбиниран -  ултразвук + взимане на кръв (фетална+БХС)

# 538
Аз съм вече в 11 гестационна седмица и все още си имам болки и придърпвания ниско долу вляво,миналата седмица бях на консултация при доц Атанасова в Токуда и обясни,че било от ниското прикрепване на плацентата,при вас как са нещата.На фетална морфология и биохимичен скрининг съм на 24 април при проф Марков,надявам се всичко да бъде наред тогава,аз също имам гадене предимно вечер и почти не ми се хапва нищо,също съм на утрогестан 2×2 от началото на бремеността и алеракт 2×1. От миналата седмица съм и на Аспирин от 150мг вечер и ще правя изследване за тромбофилия,понеже това ми е втора бременост след 14 години, а при първата бях със симптоми на прееклампсия последния месец, има ли и други мами на терапия с аспирин,какви са вашите наблюдения?

# 539
Невяна, аз също съм точно 11 седмица от днес. Болките от разтягането си ги имам, но острите моментни болки отшумяха преди около 2 седмици. За момента ми се струва, че е рано да се говори за плацента, поне при мен не са на предишния преглед. Следващият ми преглед е утре, та ще видим дали е почнало заформянето на такава. Аз за фетална морфология и биохимичен скрининг съм се записала за 16-ти. В момента съм на 1 циклогест, за който ще попитам дали след 12 седмица почва схемата за спирането му, че нещо такова ми се върти в главата, а и имунологичната ми терапия от тогава я намаляват до спиране. Мисля, че и двете имаха връзка точно с появата на плацентата и това, че тя вече ще върши доста от работата. Аз също пия аспирин от 75 мг на обяд, заради две мутации в гените за тромбофилията, на всеки 4 седмици правим контрола за коагулацията, за да видим дали терапията е все още удачна или се налагат промени в дозите или вида лекарство.

Общи условия

Активация на акаунт