Термин Ноември 2025

• 29 728
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
София съм аз. Следя се по здравна каса, но лекарят работи с майчин дом.
Все пак имам желание идната седмица да отида на частен преглед, че малко се притеснявам за рази киста и бих искала и второ мнение.
Изследвания също имам да правя, но понеже са онлайн вече, дори не знам какви са точно.
Честно казано не го чух защо ми го сменя и аз от години съм на Гинексид.

# 271
Аз съм от София, следя се в Софиямед.

За посещенията при репродуктивен - мисля, че продължават до 10 седмица някъде, след това вече се минава към обикновен АГ.

За интимния лосион, аз в момента използвам Лактацид, не се сетих да коментирам с АГ-то дали е подходящ и за след бременност.

# 272
Здравейте днес бях и аз на преглед вече чух сърчицето (6+3). Бях в клиниката, която правих инвитрото, а утре вече при моя гинеколог, който ще ме следи. Също съм на прогестерон, като пия хапчета, а също слагам и вагинални свещички до 12 седмица ми казаха.   
Живея в чужбина, а иначе съм от гр. Хасково. На 29г. Втора бременност ми чрез инвитро,имам син на 2 г. и 3 м.,

# 273
Аз съм от София и съм бременна след донорска инсеминация в Щерев. Иначе имам големи вече деца Blush

Тъкмо влязох в шестата седмица и приложението ми казва, че бебето е с размера на ябълкова семка Heart Eyes

Прекрасен ден ви желая! Hug

# 274
Здравейте, вчера бях пак на преглед и се видя точката най-накрая - от последен цикъл съм 6+3, а реален размер отговаря на 5+3. Има шанс леко да вляза в декември с раждането, но мисля да си остана при вас Simple Smile
Аз иначе живея в София, на 33 г. Това ми е трета бременност - първата беше мисед в 7 седмица, от втората е дъщеря ми, която ще стане на 5 лятото. Засега се следя в Марковс и доста ми харесва, планирам там да продължа Simple Smile

# 275
  • Ботевград
Привет и от мен.
На 25ти мина и моя преглед. Върви с 5 дни назад..(вместо 6г.с..беше 5та)..След 2 седмици съм на преглед пак. Оставам си само на фолиева за сега. Нямам оплаквания, освен болезнените гърди..
Това ще ми е 5то детенце. Имам 3 дъщери и един син от предишния си брак.
На 33г съм 😊

# 276
Привет и от мен.
На 25ти мина и моя преглед. Върви с 5 дни назад..(вместо 6г.с..беше 5та)..След 2 седмици съм на преглед пак. Оставам си само на фолиева за сега. Нямам оплаквания, освен болезнените гърди..
Това ще ми е 5то детенце. Имам 3 дъщери и един син от предишния си брак.
На 33г съм 😊

Еха, браво поздравления🌸

Иначе за изоставането има шанс да си навкса и да дръпне даже напред във времето.

# 277
А може и да няма нужда от наваксване при късна овулация. Моята, понеже беше следена, знам, че се случи на 18тия ден със стимулации. Иначе можеше и по-късно да е. Така че може всичко с бебето да си е съвсем наред за реалната гестационна възраст и цяла бременност да си върви по този начин. Това се случва доста често всъщност Blush

# 278
Аз съм на 36 години,това ми е втора бременост ,в момента съм в 8 седмица и 4 дни,отговаря си точно,имам дъщеря от първия брак на 14 години,в момента живея в Стара загора и тук се следя,и аз записах феталните си морфологии и биохимичен скрининг в София в медицинския център на Проф Марков

# 279
Момичета, вие спите ли?

Моят сън е тотал щета, а съм човек, който обикновено си спи, даже доста. Лягам си рано, но просто нищо не се получава. Снощи ми беше лошо на стомаха доста. Ходих сигурно 20 пъти до тоалетната без особен успех. Будя се рано, но не защото съм се наспала… искам да спя! Grinning предполагам, че е период и после ще спя като мечка, без да мога да стана, за да си наваксам, ама в момента ми е много криво, че не мога да спя. Ставам и по-нервна съответно, а не искам.

# 280
Аз и преди имах проблеми със съня, заради които пиех Мелатонин Релакс Форте и свърши чудеса. Спрях го обаче при положителния тест, тъй като съдържа магнезий, който не е полезен в ранна бременност. Та сега сънят ми пак се върна до едни неспокойни 6-7 часа на вечер, а вече две нощи почнах и със ставането към 3-4 часа до тоалетната, но се опитвам да се справям с тук-таме късна следобедна дрямка.

# 281
Здравейте имам въпрос относно болничния понеже нещо не съм наясно с тези 180дни който може генеколога да даде: от коя седмица генеколога може да запосле да дава болнични за да няма прекъсване до термин и тези дни имат ли общо с други болнични който съм ползвала преди например за отглеждане на дете ?

# 282
Да, броят се, не може да надвишите 180, включително друг вид болнични.
Гинекологът може да започне да издава болнични веднага, ако има нужда.
Ако дните не достигат до 45-дневния преди раждането, се минава през ТЕЛК и те издават оставащите дни.

# 283
Аз и преди имах проблеми със съня, заради които пиех Мелатонин Релакс Форте и свърши чудеса. Спрях го обаче при положителния тест, тъй като съдържа магнезий, който не е полезен в ранна бременност. Та сега сънят ми пак се върна до едни неспокойни 6-7 часа на вечер, а вече две нощи почнах и със ставането към 3-4 часа до тоалетната, но се опитвам да се справям с тук-таме късна следобедна дрямка.

Това, което казвате за магнезият не е вярно. Напротив, той дори е важен за развитието на бебето, неговият мозък и нервна система точно в ранните етапи. Също за костите и зъбите.
А при майката намалява риска от контракции, които могат да доведат до спонтанен аборт. Помага за регулирането на кръвното налягане, а също и за стреса и умората при майката.
Разбира се, не трябва да се прекалява с дозировката, защото може да доведе до стомашни проблеми и в краен случай-ниско кръвно налягане.
Недейте така да говорите без да се информирате, че някой ще повярва.

# 284
Възможно е и да са противопоказни само в конкретни случаи, в които да попадам. Със сигурност обаче бих изследвала нивата си преди да пия допълнително магнезий по време на бременност. Ще гледам да не правя такива генерализации, за да не подвеждам девойките в темата.

Общи условия

Активация на акаунт