Термин Ноември 2025

• 27 449
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Аз започнах да прием хуск сутрин преди закуска разтворен във вода, след това се изпива още една чаша с вода. Бях го правила преди бременността като имах подобен проблем и помагаше, но после спрях понеже постоянната употреба може да доведе до лениви черва. Сега възобнових и св се чувствам доста добре.

Има и микс на Dragon Superfoods - Happy Gut като той съдържа хуск, артишок и ябълкови фибри. Също миксове за закуска на Smart Superfoods съдържат хуск и са доста вкусни.

Как се справяте със запека?.Почна доста сега и нали не може медикаменти а ям повече суха храна че ми се гади..?в 10г.с😭

# 646
Момичета, може и да ви се стори глупав въпросът ми, но тъй като ми е първа бременност и не знам, а не искам да разпитвам вече раждали мои познати, за да не будя интерес и допълнителни въпроси от тяхна страна... Та ... Първата фетална морфология с трансвагинален ехограф ли се прави или с трансабдоминален?

# 647
Обикновено е през корема.

# 648
Потвърждавам и аз, с трансабдоминален е. На мен и при АГ-то от 11 седмица е така прегледът.

# 649
Smurfette19, аз днес записвах час за фетална и четох на сайта на клиниката, че има случаи, в които се прави и с вагинален - 
Цитат
При съмнение за структурен дефект или с цел по-добре визуализиране (3D снимки, наднормено тегло и др.) се извършва преглед през влагалището.
Но в повечето случаи е трансабдоминално.

# 650
По принцип е с коремен, но при нужда се гледа и с вагинален. Ако нещо не успеят да видят и премерят. Случвало ми се е да има нужда.

Последна редакция: вт, 22 апр 2025, 22:11 от -Sunshine-

# 651
Здравейте, на 29 години съм. Първа бременност ми е с термин 04.11. Скоро разбрахме че чакаме момченце

# 652
Ехо! Днес (10+3) бяхме на втори преглед. Вече си прилича на бебе! Има ръчички, крачета, мърда, даже малко напред вървим с няколко дни... много сме щастливи! 🥰 Бях се притеснила малко, че мина 1 месец от предишния преглед.
След 2 седмици сме на фетална морфология.

# 653
Момичета,вие на феталната разбрахте ли пола? 🤗

# 654
Аз на пренаталния тест, на феталната изразиха предположение, но беше грешно.

# 655
Аз си правих пренатален тест и от там знам пола. А на фетална съм в петък, ще видя и там какво ще ми кажат

# 656
Момичета, в коя болница и към кой лекар се спряхте за проследяване? Давайте препоръки.

Последна редакция: ср, 23 апр 2025, 18:07 от tooclose

# 657
Аз съм на фетална и БХС (правят ги заедно) след 3 седмици и адски много се чудя и за пренаталния тест, но май си ме дърпа да го направя, за лично успокоение.
Следя се при д-р Яна Константинова в Селена Пловдив (тя работи със ЗК), не съм от там, но поради други причини ходя при нея от 1 година и съм меко казано доволна, то е отношение, приветливост, дава отговор на всички въпроси, обстойни прегледи, не се претупват никога, винаги е насреща, ако имам нужда. Болницата е частна и се заплащат раждането и престоят, но с мъжа ми решихме, че ще отделим сумата, за да сме спокойни. Условията в болницата също са на съвсем друго ниво, в сравнение с държавните болници, поне в моя град, които са, де.

# 658
Аз съм тази седмица на 24 при проф Марков на фетална морфология и от там ще пусна и генетичното изследване ,аз съм 13 седмица по изчисления
Здравейте, колко по-рано записват часове за ФМ при проф Марков? И имате ли представа каква е цената на прегледа?

# 659
38 години, 2-ра бременност, 11+3. Терминът при предния преглед беше 11.11. Петък съм при гинеколога (в София, по ЗК) и след това на пренатален тест в cell genetic. Все още не съм избрала лой точно тест ще направя. Само се надявам всичко да е наред, че цял месец не съм била на преглед.

Общи условия

Активация на акаунт