Предай нататък най-вкусния детски спомен с Dr. Oetker

• 11 324
  • 424
  •   1
Отговори
# 105
Най - вкусния спомен е месенето на козунаци и боядисването на яйца.

# 106
За един Великден ми подариха дървено писано яйце и ме оставиха да победя всички, като се правеха на неразбрали, че ги боря с неистинско яйце.

# 107
Боядисването на яйцата, месене на домашен козунак, голяма трапеза с агнешко, дроб сарма, печени картофи, салати от маруля с репички и счупените варени яйца към нея... близки и роднини идват и си отиват, децата хапваме, играем, пак се връщаме край масата с възрастни... цели щанги с етър, чийто вкус и до днес помня, но не намирам никъде.

# 108
Най-милият ми детски спомен, свързан с Великден е когато моята баба не спеше и замесваше тестото на козунака през нощта, за да може до сутринта да е втасал. А също така цяла нощ грееше стаята, за да може да е топла и козунака да стане на конци.

Усмихвам се на това като малко момиче колко ми беше интересно да обикалям нашата градината и поляните навън, за да търся красиви листенца, които да сложим върху яйцето в чоропогащника и после то да се оцвети интересно.   

# 109
Боядисването на яйцата.

# 110
Най-мил детски спомен ми е, когато уж случайно от панера с боядисаните вече яйца, взимах дървеното и побеждавах всички наред  😉

# 111
Великденски спомени от бабината кухня

Великден винаги е бил най-уютният празник в нашето семейство. Но има един момент, който завинаги ще остане в сърцето ми – утрото, в което баба ме научи да плета козунак.

Бях още дете, когато за първи път се събудих в нейния дом в съботата преди Великден. Кухнята ухаеше на ванилия, лимонова кора и топло мляко. Баба месеше тестото с търпение и обич, а аз нетърпеливо топях пръсти в купата с брашно. "Козунакът иска топли ръце и добро настроение, иначе не бухва добре!" – ми каза тя с усмивка.

А когато дойде време да сплитаме козунаците, моите плитки бяха далеч от съвършенството на бабините, но тя само ме погали по главата и прошепна: "Важното е да го правиш с любов!"

Сега, години по-късно, продължавам тази традиция с моите деца. Всяка година в събота месим козунак, боядисваме яйца и се смеем на несъвършените плитки. И докато ароматът на ванилия и лимон изпълва дома, знам, че баба все още е с нас – в топлите ни ръце и в любовта, с която споделяме този празник.

# 112
Най-милият спомен ми е, когато ме изпращаха в градината да набера различни цветенца, листенца и детелинки, които ги поставяхме върху яйцата, слагахме ги в тънка мрежа и ги потапяхме в боята. Получаваха се невероятно красиви и разнообразни яйца.

# 113
Как търсехме различни листенца, слагахме ги с яйцето в чорап и после в боята. Пишехме с восък буквите си и лепяхме вадейки. А после скивахме и дървено яйце при другите. Беше весело и много вкусно!

# 114
  • Димитровград
Най-милият ми детски спомен е как цялото семейство отиваме на гости при кумовете.
Няма ги вече хората и нищо не е същото по Великден.

# 115
Събирахме се цялото семейство заедно. Подготвяхме различни вкуснотии за нас к за близките ни. Боядисването на яйца беше семейна дейност - три поколения боядисвахме яйца за целия квартал. Прекрасно!
Най-любимото ми беше обаче месенето на козунаци с баба. Тя беше просто ненадмината и из цялата къща се носеше вълшебен аромат още от ранни зори.

# 116
подготовката за Великден с боядисването на яйцата!!! а на самия великден закуска с козунак и бой с яйца!
като пораснах малко започна да ми харесва и месенето на козунака и храната. но все пак боядисването на яйцата е над всичко друго!

# 117
Правим си малки козуначета с локум и боядисваме шарени яйца в памук

# 118
Боядисването на яйца, семейният обяд и боят с яйца. И до ден днешен почуквам яйцата в опит да открия боеца. 😂

# 119
Най-хубаво ми е да си хапна вкусен домашен козунак. Сега нямам време да меся, а така ми се иска.

Общи условия

Активация на акаунт