Предай нататък най-вкусния детски спомен с Dr. Oetker

• 11 317
  • 424
  •   1
Отговори
# 90
Как месим козунаци и боядисваме яйцата.

# 91
Любимият ми спомен е как берем цветя и листа с баба и после ги лепим по яйцата, слагаме ги в чорапогащник и топим в боята. Днес боядисваме по същия начин с децата ми.

# 92
  • Сливен
Кой е вашият най-мил детски спомен, свързан с Великден?
- Вкуса и аромата на домашните курабии и козунаци 🤤.
Кои споделени ритуали и до ден днешен ви карат да се усмихвате?
-Когато ни "търкат" челото със червено яйце, за здраве.

# 93
Великденските празници свързвам с аромата на изпечен козунак, боядисване на яйца и прекарване на време със семейството

# 94
Боядисването на яйцата и правене на великденски сладки. Гостуването у баба и дядо.

# 95
Яйцата се боядисваха в четвъртък, ама ние бяхме на училище.

Баба ни чакаше да отидем на село в петък вечерта. В събота боядисвахме по три картона яйца, украсявахме с балдаран и завързвахме в мрежички. Истинска красота!:smile:Simple SmileSimple Smile

# 96
Един от най-милите спомени от Великден е моментът, когато като дете боядисвах яйца с баба. Тя винаги приготвяше естествени бои – люспи от лук за червено, спанак за зелено, куркума за жълто. Къщата ухаеше на топъл козунак, а аз нетърпеливо чаках да извадя първото боядисано яйце. Най-забавно беше, когато правехме шарки с листенца и чорапогащник – истинска магия за мен тогава! А после идваше любимият момент – борбата с яйцата, където винаги вярвах, че моето ще бъде борец.

# 97
Най-милият ми спомен е как на всеки  Великден закусвахме топло домашно прясно мляко и козунак ❤️. След това начупвахме много повече яйца, отколкото можехме да изядем 😀

# 98
  • Пловдив
Моят най-мил детски спомен от Великден е свързан с боядисването на яйцата, борбата с яйца, мирисът на пресен козунак и курабии и как c нетърпение чаках да си отчупя от топлия козунак.

# 99
Моят май-мил детски спомен от Великден е свързан с боядисването на яйцата и приготвянето на домашен козунак.

# 100
Любимият ми детски спомен, който и до сега ме усмихва е аромата на домашният козунак на баба ми. Толкова пухкав и вкусен козунак не съм опитвала от тогава 😊

# 101
  • Враца
Боядисването на яйца, ароматът на козунаци, празничното суетене и големите трапези, с всичките роднини.

# 102
Великден на село - баба прави козунаци от предната вечер и навсякъде ухае на сладко и масло и ние само ги наобикаляме и чакаме да станат. Боядисваме заедно яйцата и се надпреварваме кое е по-шарено и бяхме истински щастливи и спокойни.

# 103
Боядисване на яйца, чукането и яденето на козунак.

# 104
Събирането на домашни яица ,и боядисването им за празника .
Уханието на топъл козунак.

Общи условия

Активация на акаунт