Предай нататък най-вкусния детски спомен с Dr. Oetker

• 11 325
  • 424
  •   1
Отговори
# 120
Това беше едно вълшебно време…
Моят спомен е как баба меси козунаци в добре затоплената кухня и как хубаво ухае тестото, слагаше големи домашни яйца, лимонови кори и  се получаваха много жълти козунаци.
Никога повече през живота си не съм опитала  козунак с този вкус, който постигаше тя…

# 121
  • Sofia
Всяка година си спомняме на Великден за годината, когато братовчед ми, бил тогава на 3 г, го заварили как чупел 2 кошници с боядисани яйца. Хваща две удря ги едно в друго и взема следващите Simple Smile Аз съм била на една. Весел спомен

# 122
Мил детски спомен - в къщата на село, месенето на козунаци и кифлички от баба, боядисването на яйца с обелки от лук, украсявахме с листа от магданоз, поставяхме яйца в чорапогащник, за да станат шарени

# 123
Боядисването на яйцата, местене на козунак. Събираме се цялото семейство.

# 124
Най-милият ми спомен от детството е как майка ми месеше и разточваше тестото за великденските сладки, а ние децата изрязвахме с формички и ги нареждахме в тавата. С нетърпение чакахме да се изпекат, за да ги опитаме още топли.

# 125
Любими спомени от Великден имам при боядисването на яйцата със сестра ми и братовчедките ми. Много ми харесваше, че на Великден се събирахме цялото семейство заедно.

# 126
  • Враца
Всички мои детски спомени са ми мили. Традициите, които се опитвам да предам на децата си, са боядисването на яйцата, правенето на козунаци и празнуване с цялото семейство.

# 127
Най-милият ми спомен като дете, свързан с празника, е как на Велики четвъртък баба ми палеше нафтовата печка, за да е топличко в стаята и заедно започвахме да месим козунаци. Цялата къща ухаеше на домашно приготвен козунак. Моя беше честта да боядисвам великденските яйца. Ползвах различни домашни средства за това - обелки от лук, обвиване с памук, балдаран, нашарвах ги с чаена свещ. Ех, мили спомени... Simple Smile

# 128
Първото ходене на църква с баба на село и минаване под масата.

# 129
Най-милият спомен боядисването на яйца, правенето на козунаци и ходенето на църква с баба ми.

# 130
Боядисването на яйца. В деня на Великден с нетърпение сутрин проверявахме дали Дядо Великден е оставил яйце под възглавницата. След това през деня се събирахме с роднини на голяма трапеза. Вече нищо не е като едно време ...

# 131
Ходех да боядисвам яйца при баба. Винаги ме водеше на църква да минавам под масата за здраве. Майка ми по това време не беше в позиция козунаците и яйцата да са от бабите. Та ходех да помагам аз. 

# 132
В детството - боядисването на яйцата.
Сега - пак.

# 133
  • София
Любим спомен е миризмата  на прясно изпечен козунак от баба ми .Когато ставах,козунаците вече са изпечени и чакат да бъдат изядени.

# 134
  • Пловдив
Всъщност, когато бях малка, Великден не се празнуваше колкото сега 😊 Помня обаче ходенето с баба до църквата в полунощ в началото на 90-те...

Общи условия

Активация на акаунт