Предай нататък най-вкусния детски спомен с Dr. Oetker

• 11 469
  • 424
  •   1
Отговори
# 150
  • Сф
Боядисването на яйцата и месенето на домашни козунаци.
 Мил спомен ми е ,че като най- малкото дете в семейството на мен татко даваше  дървеното яйце 😉 и преборвах всички докато се усетят.

# 151
  • София
Нямам конкретен спомен, но много обичах боядисването на яйца с баба ми. Показваше ми различни начини за декорация. Heart

# 152
Цитат
Кой е вашият най-мил детски спомен, свързан с Великден? Кои споделени ритуали и до ден днешен ви карат да се усмихвате?

Топлината, аромата, уюта в кухнята на баба, тавите с тесто, и още тесто, плънки и току се появи някой да си каже претенциите за неговия козунак с какво да бъде. И не може само козунаци, трябва и кифлички поне две тави, че не сме малко хора, а и гости сигурно ще идват и трябва и да си вземат за изпът... Печените козунаци в пещ - ах как само ухаеха! И редовното леко заплашително - Сега не се яде, ще се чака до неделя! И след час имаме вече нарязан козунак и домашно кисело мляко. На празника се борехме с яйца, докато не останеше бореца в някое от децата и сега е така. Продължавам и традицията с домашните козунаци с различните плънки - да има за всеки с каквото обича, да има, да стигне, да дам и да остане. Това наистина ми носи радост и ми напомня за обичните ми хора, които бдяд над мен.

# 153
Винаги свързвам ВЕЛИКДЕН с взимането на ЖИВ огън! Магично ми е да гледам измолването на огъня и случването на чудото!
Боядисването на яйцата е любимо занимание, а месенето на козунаци непреходна традиция.

# 154
  • софия
Боядисването на яйцата с различни листа, чорапогащници и месенето на Козунак. В кухнята е жега: "Козунакът обеча топло."

# 155
Мил детски спомен ми е боядисването на яйцата и с първото червено яйце ми рисуваха кръстче на челото. На Великден кукувичката ми оставяше яйчице под възглавничката и после се борихме с яйцата. На празничния обяд имаше вкусни козунаци, домашно кисело мляко и още, и още.

# 156
  • София
Великденските празници свързвам с аромата на изпечен козунак и гевречета от баба и я гледах как месеше ли месеше в едно многоо голямо дървено корито боядисване на яйца,а след години като си купих хлебопекарна а тя вече я боляха ръцете да меси,ме гледаше много недоверчиво как правя козунака на конции ми стана много мило като го одобри и само каза,че печката е прави много малко тесто Simple Smile  Също така много се радвах и когато заедно боядисвахме яйцата увити в чорапогащник/слагахме и листенце/,не помня колко съм била голяма но бях изрязала парченца от плетената и покривка за да увия яйца,че ми харесали шарките ,ее тогава колко викове чух Simple Smile има и още и ощее страхотни спомени сега ги разкавшам на моя син и традицията продължава да правим всичко заедно .Simple Smile

# 157
  • някъде
Боядисването на яйцата, кръстчето на челото от първото червено яйце, победата над яйцата на другите, хапването на козунак.

# 158
  • София
Боядисването на яйцата и домашните козунаци. Цялата топла кухня ухаеща на лимонови корички и топло изпечен домашен козунак.

# 159
Много обичах да боядисваме яйцата и до сега е така.

# 160
  • Плевен
Мирисът на току що опечен козунак, всички любими хора на масата, любовта между нас...

# 161
С интерес заставах пред телевизора за да гледам Канал 1,да започват документални филми и филми за Исус Христос. Да слушам и гледам истории и случаи описващи и свързващи Великден,описан обичай, традиция. Боядисване на яйца,след това чукането с яйца, хубави спомени.

# 162
Събирането на четирилистни детелини, малки листенца здравец и други красиви цветя, които да ползваме за боядисването на яйцата. 🍀 Подреждането на вече боядисаните яйца в плетените кошнички на баба. ❤

# 163
  • Бургас
Ходихме да берем балдаран, за да го сложим после върху яйцето с парченце отразян чорапогащник. И после с нетърпение чакахме да изсъхне, за да видим как е станало.

# 164
  • София
Как месим козунаци и боядисваме яйцата.

Общи условия

Активация на акаунт