Предай нататък най-вкусния детски спомен с Dr. Oetker

• 10 990
  • 424
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Кой е вашият най-мил детски спомен, свързан с Великден?
Кои споделени ритуали и до ден днешен ви карат да се усмихвате?

Здравейте! Разбира се, свързвам Великден с боядисването на яйца. От дете експериментирам с различни технологии, някои от които абсурдни, но става веселба.

В днешно време моето дете пробва да боядисва и прави сладки, но не обичаме много козунаци и курабии. Правим си сладкиш с ядки с тази смес на Dr. Oetker. Вече се превърна в традиция. Става много вкусен - добавяме отгоре ягоди и маскарпоне и стана задължителен.
Скрит текст:

Прилагам снимки как се прави.

# 31
  • София
Яйцата, много, много яйца и голямата надпревара на кого ще излезе най-здраво. 😃 И голямата ми гордост - красиво дървено яйце.

# 32
Боядисването на яйцата, как мама или баба с първото боядисано в червено яйце ми правеше кръстче на челото, заедно правихме курабийки и козунаци...дългите обяди с роднини....ех, времена🥹 Всичко това ме кара да се усмихвам и с любов да си спомням за тези така мили и споделени моменти!

# 33
Понеже вкъщи не боядисвахме яйца, а аз много исках, покрай великденските празници си ходех при баба ми да боядисваме заедно домашни яйца.

# 34
  • Пловдив
Боядисвахме с мама яйцата с различни тревички и после в скъсани чорапогащници. Драскахме ги със свещ, после си ги разпознавахме по шарката. С първото червено яйце мама ни рисуваше кръст на челата. Борихме се с яйцата, някои хитруваха... Праивхме козунак и кифлички с мармалад, които рядко се получаваха успешно - или загорели, или пък недопечени, но пък беше забавно приготвянето им.
Мама се отказа от козунаците и кифличките, но продължава да боядисва яйца, но вече с внуците си.

# 35
  • София
Боядисването на яйцата, месенето на козунаци и тържествения семеен обяд.

# 36
Моят любим детски спомен за Великден е когато се събираме цялото семейство на празника,а преди това с баба боядисваме супер много яйца и винаги има изобилие на варени яйца дъъълго след Великден.
Винаги ми е супер мило по празниците и се опитвам да го предам на моите деца . Има много хора които ми липсват на тези празници....но това е живота

# 37
Боядисването на яйца и срещите с роднини 🥰

# 38
Най-обичах да меся козунаци с баба в дървеното  корито.Всички налични тенджери и тави бяха заето с козунак, а аромата, ах аромата. Беряхме интересни листа и боядисвахме яйцата с чорапогащник. Радостта да седнем на масата когато сами сме участвали в подготовката.

# 39
  • Once there was a Hushpuppy...
Най-много се радвах на боядисването на яйца. Така е и до днес! Харесваше ми и това, че нашите се събираха с приятели на печено на вилата ни и падаха големи игри с децата.Това е един от любимите ми спомени.

# 40
Най-вкусният ми детски спомен е месенето на козунаци. Баба ми ги печеше в една тава, "собственост" на фурна Раховец, в която се печаха козунаците. Спомням си я тази черна тава и бухналите и "жлътнали" козуначени плитки, в които някак слагаше вкусен домашен мармалад. Сладостта на козунака в комбинация леко накисвляващия мармалад правеха тези козунаци невероятни. Да е жива и здрава, баба ми днес е почти на 90, но пак дирижира месенето и печенето на козунаци, докато аз и мама се усетим какво и как се прави Simple Smile

# 41
Обичах подготовката за Великден (и за всички семейни празници).
Мама месеше козунаците заедно с няколко съседки - всяка година се събираха в нечия кухня и се започваше голямото бъркане и месене. През това време ние, децата, играехме, а те от, време на време, ни правиха забележка да не вдигаме толкова шум, че да не стреснем тестото и да не втаса хубаво. Не ни даваха и да влизаме в кухнята, че излизало топлото и пак няма да втаса тестото. Мили спомени!

# 42
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Като ми кажат "Великден за теб като дете" първото за коеъо се сещам е как баща ми ( за съжаление вече го няма) ни изпращаше със сетра ми да събираме на поляната пред блока различни листа.После заедно с него декорирахме яйцата увити в чорапогащник.Сега аз изпращам моето и с умиление си спомням безгрижните дни с мама и тате.

# 43
Любимият ми детски спомен е събирането за Великден при баба. Как успяваше да ни посрещне всичките около 15 човека, не знам!!! И дроб сармата! Като на баба никъде другаде не съм яла. За съжаление остана в детството Cry Heart

# 44
Боядисването на яйцата и борбата с яйцата, дългите обяди с агнешко и зелена салата на които се събираше цялото семейство - това са млите ми детски спомени

Общи условия

Активация на акаунт