Предай нататък най-вкусния детски спомен с Dr. Oetker

• 11 003
  • 424
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Боядисването на яйца и аромата на козунака.

# 16
  • София
Кой е вашият най-мил детски спомен, свързан с Великден? Кои споделени ритуали и до ден днешен ви карат да се усмихвате?
Моят спомен е свързан с моята баба - как боядисваме яйца и как месим козунак. Тя ползваше аромати ванилия и лимон... по-късно и тези на Dr. Oetker. Лимоновата есенция - винаги свързвам с козунак и Великден Simple Smile

# 17
Боядисването на яйцата и кръстчето на челото от първото яйце. Сега го правим на нашите деца.

# 18
Боядисваме великденските яйца с баба, късахме красиви и добре оформени листенца от цветята и ги ползвахме при боядисването.

# 19
Как месеха козунаци баба и дядо. Като се измори единия, започва другия и така ги правеха заедно. Най-вкусните и ароматни козунаци!

# 20
Помня правенето на бели курабии поръсени с пудра захар,правеха се поне 10 дни преди Великден, печене на бадеми, месене на тестото с тях и накрая която курабийка оцелее ако не сме ги изяли хихих се потапяха във сладка вода с ванилия и след това пудрата захар. За яйцата беряхме една зелена тревичка  която я слагахме прилепнала към яйцето увито във тънки чорапи и така го потяпяхме във боята ставаха страхотни.

# 21
Боядисването на яйцата, приготвянето на трапезата, изпичането на козунаците.

# 22
Моят детски спомен е когато с мама месим козунаци. Цялата къща ухае на лимон и ванилия. Фантастично чувство.

# 23
Моят най-мил спомен е как баба ми палеше дървената печка в кухнята рано сутринта в събота.Почваше едно велико месене и биене на козунаци😆.Иначе сега май само към боядисването на яйцата се придържаме с малкия...

# 24
Детски спомен, мил - боядисването на яйцата и боренето им, естествено.... Голям смях падаще при боренето, е естествено имаше и малко намусени от сбореното и счупено яйце, но ако "бореца" е в мен, охааа.... голяма гордост!
И сега е така - продължаваме с традициите - боядисване на яйца и печене на благоуханни козунаци.....наближава момента!

# 25
Боядисването на яйцата, големите семейни обяди. Всичко това ме кара да се усмихвам и до ден днешен.

# 26
Боядисването на яйцата - велико омазване и радост. Мириса на мамините домашни козунаци и свежа зелена салатка. Предавам ги на дъщеря ми, моята малка помощница в готвенето.

# 27
Боядисването на яйцата и хапването на вкусно агнешко. Тогава не си падах по козунаци и курабии и наблягах на месцето 😊.

# 28
  • София
Нашите ни събуждаха докато яйцата вряха на печката. Мама нареждаше 6 буркана от компот с топла вода и оцет на масата и ние с брат ми започвахме да разтваряме боята. Задължително ни мажеха с първото червено яйце по лицата. После започваше веселбата! Рисувахме по яйцата с восък и всяко беше персонално. Любимата ми техника до ден днешен е с памука, яйцата стават шарени и красиви! Сега се опитвам да предавам същите традиции на децата си. 🥰

# 29
Кой е вашият най-мил детски спомен, свързан с Великден? Кои споделени ритуали и до ден днешен ви карат да се усмихвате?
Най- милият ми детски спомен е боренето с яйца, нямах търпение да се събудя сутрин от миризмата на изпечен козунак и после да яфем яйца с козунак.
Ритуалите, които спазвам до ден днешен да боядисваме яйца, да правя козунак и да украсявам вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт