Предай нататък най-вкусния детски спомен с Dr. Oetker

• 11 003
  • 424
  •   1
Отговори
# 45
  • моята мила родна страна
Боядисването на яйцата и последващо "борене" с тях сутринта на Великден, ароматът на прясно изпечен домашен козунак.... майка ми печеше козунаците в пещ и сега, като затворя очи, като че ли усещам уханието, което се разнасяше при отварянето на пещта.
Всичко това се старая да предавам сега и на дъщеря си.

# 46
Боядисването на яйцата и големите семейни сбирки. Всичко това ме кара да се усмихвам и до ден днешен.

# 47
  • Другата България
Боядисването на яйца, мирисът на пресен козунак и курабии, събирането на семейството, вкусно печено!

# 48
Най-милият ми великденски спомен от детството е как с баба ми и братовчедките ми заедно замесваме тесто и печем великденски курабийки. И после как всички им се наслаждаваме заедно.
Само чакам братовчедка ми да роди и детенцето й да порасне, за да продължим традицията. Simple Smile

# 49
Най-милият ми детски спомен за Великден е подготовката за празника. Майка ми беше човека, който приготвяше белите курабии в огромни количества, ние децата белихме( и ядяхме бадемите), този ритуал беше цял ден- месене, тупане на ронливо тесто, печене. В съботния ден се събуждахме от аромата на козуначени кифлички, с които баба стартираше пробите за козунаците и после целия ден беше пред фурната на пост за да има за всички поне по 3 козунака. Вечертта с майка боядисвахме яйцата и стояхме на терасата до 12-1ч.за да посрещнем всички съседи, които се връщаха от манастира със свещичка в ръка, а старата ми кръстница с червено яйце идваше и се борих първо с нея. Липсват ми тези времена на безгрижност и топлина.

# 50
Най-милият ми спомен е боядисването на яйцата и замесването на козунаците с майка ми.

# 51
  • Варна
 Пролет. Цъфнали овошки, щъкащи лястовички, малко тъга за мартеничките, последвана от радост, че скоро ще нацапаме яйчица и ръчички. Зелена салата и репички до насита, сладък козунак с мляко. Но най- мил спомен ми е как батко ( мир на душата му!) тайно сменя избраното от мен яйце с дървено - борец и още как!!!

# 52
Най-милият ми спомен е как боядисваме яйцата с мама и колко много се радвах, когато слагахме кристали и блестяха.

# 53
Най-милите детски спомени са правенето заедно с мама на козунаци, сладки с формички и боядисването на яйца. За съжаление нея от доста години я няма вече и се опитвам да създам такива спомени при дъщеря ми.

# 54
  • Велико Търново
Боядисването на яйцата с мама и баба.

# 55
Мил детски спомен е боядисването на яйцата. Ритуалите, които ме карат да се усмихвам и до ден днешен са събирането на семейството.

# 56
Най-сладкият спомен е когато за Нова година приготвяхме в къщи сладкиша Агнеси. Нямах търпение да стегне глазурата, за да го почваме.

# 57
Най- любимо ми е как баба ме чакаше, да си отида на село, за да боядисаме заедно яйцата, а сега чака дъщеря ми Heart

# 58
  • Пловдив
Боядисването на яйца, измислянето на различни начини за украсяването им, правили сме кошнички за боядисаните яйца от цветна хартия Simple Smile Опитвам да запазя тази традиция и с дъщерите ми - обикновено се получава весело

# 59
  • Пловдив
Най-хубавия ми спомен е свързан с подготовката за празника и особено когато баба замесваше сладки и козунаци. Правеше доста видове и изпичането завършваше късно вечерта. А аз с такова нетърпение чаках да си отчупя от топлия козунак на конци. Сега не мога да си представя да ям такива количества тесто и то през нощта, но тогава това беше най-любимото ми нещо и до ден днешен си спомням уханията, които се носеха из цялата къща.

Общи условия

Активация на акаунт