Предай нататък най-вкусния детски спомен с Dr. Oetker

• 11 295
  • 424
  •   1
Отговори
# 60
Най-милият ми детски спомен за Великден е как заедно с баба боядисвахме яйца, а после внимателно рисувахме върху тях с восък – магически процес, който превръщаше всяко яйце в малък шедьовър. И днес усмивката ми винаги идва с аромата на топъл козунак, звука от чукането на яйца и онази чиста детска радост, която всяка година преоткривам отново

# 61
В нашето семейство винаги празниците са били много специални за отпразнуване. Спомням си за Великден правихме кухи яйца с игла продупчвахме от двете страни яйцето и издухвахме съдържанието му. След това правихме декупаж с най-различни салфетки и ги окичвахме на върбови клонки във ваза. С моята майка всяка година се събираме няколко дена по-рано, за да започнем великденските сладки: курабийки, орехчета и прасковки.

# 62
Е, разбира се, че това споменът на боадисването на яйцата с баба. А преди това и търсенето и намирането на най- красивите листенца в градината, с които украсявахме яйцата.

# 63
  • Велико Търново
Всички детски спомеи са ми мили. Особено, когато са от хубави мигове, а и вече с хора които не са до нас, съвсем будят умиление.
Много обичах, а и нямах търпение да се борим с яйца. Толкова ентусиазирани бяхме вкъщи - с кака ми и батко ми, че не забелязвах кой е на криво, кой е на право в битката.. Друго мнооого приятно ми беше, баба ми да ме извика да й помагам да меси козунаци. Винаги правеше едни грамадански козунаца с плътна коричка, а вътре на конци. Когато останеше тесто колкото за малък козунак, за да запълни тавата, го правеше на руло с мармалад и те се притискаха в тавата на фурната, все едно бяха на състезание кой ще се надигне повече докато се пече. Такива прекрасности си спомням.

# 64
Майка ми беше именничка,и се събирахме цялата рода.Пълна къща с братовчеди,събрани от различни краища на България.

# 65
Определено винаги ще помня боядисването на яйцата, задължително излизахме да съберем листа и цветя ,които слагахме на яйцата да се отбелязват . Сега го правя и с моите деца ,а дървеното ми яйце от тате още има магията да излъже някой че е обикновено яйце 😁.

# 66
Боядисването на яйцата и местенето на козунак... Обожавам този празник още от дете.

# 67
Кой е вашият най-мил детски спомен, свързан с Великден? Кои споделени ритуали и до ден днешен ви карат да се усмихвате?

Най-милият детски спомен ми е как баба и мама месят козунаци. Замесваха по 5 кг брашно, в кухнята беше топло, а цялата къща ухаеше на козунаци...
Все още меся козунак вкъщи, помага ми дъщеря ми. Заедно боядисваме яйцата и винаги натърквам бузките с първото червено яйце и рисувам кръст на челото й.

# 68
Боядисването и украсяването на яйца с баба и майка. Слагахме леща в мокър памук, за да изникне и вече поникналите кълнове използвахме, за да слагаме боядисаните яйца на тях.

# 69
Трепета и вълнението, че ще боядисваме яйцата. После ходенето на гости при баба и дядо и чукането с яйца. Винаги е било голяма емоция. Ще се опитам да създам същите спомени и за детенцето си. Blush

# 70
Боядисването на яйцата, месенето на козунаци, събирането на цялото семейство и празничната трапеза.

# 71
Най-милият ми спомен е как с баба месехме курабийки и козунак,боядисвахме яйцата и ги мажехме с олио ,за да са лъскави.
Семейните великденски сбирки и до ден днешен ме карат да се усмихвам.

# 72
Естествено и моите най-мили спомени са свързани с боядисването на яйцата вкъщи с майка ми. Спомням си и как в унес я гледах да го шари с восък преди това. За съжаление аз така и не усвоих тази техника и всеки път, когато се опитвах, опитите ми се увенчаваха с неуспех. Grinning

# 73
  • Велико Търново
Най-милите ми спомени е подготовката за Великден на село с майка и баба. Червихме яйцата с майка, а с баба месихме козунаци, като й помагах и ставаха разкошни в готварската пачека на дърва.
Ето и едни яйца от село с истински пиленца - едното върху тях и едно до тях- по това време винаги се излюпваха и пиленцата ...

# 74
Боядисването на яйцата, месенето на казунаци и суетенето около трапезата.  Всички роднини, от близко и далече се събирахме. За съжаление вече всеки се е затворил в себе си и ги няма тези събирания.

Общи условия

Активация на акаунт