Предай нататък най-вкусния детски спомен с Dr. Oetker

• 11 470
  • 424
  •   1
Отговори
# 330
Мил детски спомен - криене на яйца из апартамента и тяхното намиране.
Обожавах да ставам рано ( всеки Велики четвъртък) като малка и да боядисваме всички заедно яйца, да правим козунаци и сладки. Да обядваме и да вечеряме заедно. От село тати носеше нарциси и други пролетни цветя.
Ухаеше на пролет и истински Великден. ❤️

# 331
  • Бургас
Любимият ми детски спомен е как помагах на баба да направи курабийки и кифличките. Даваше ми д мжа с яйце отгоре, да поръсвам със захар, да изрязвам с формички. Още горещи бързах да ги опитам, толкова пъти съм си изгаряла езика с горещия конфитюр в кифличките. Правехме големи количества и ги съхранявахме в едни огромни тенджери, а аз тайно си открадвах по някоя да ям след вечеря. Блядисвснето на яйцата също си беше важен ритуал, спазвм си го и до днес, макар да сме само двамара с приятеля ми, винаги боядисвам поне 10 яйца, а когато бях малка боядисвахме по 150. Баба береше различни листа, които вързвахме с парцалчета около яйцата и ги пускахме в боя. С восък си пишехме буквите или имената по яйцата, накрая баба слагаше олио в боите и яйцата ставаха прошарени. Накрая със сестра ми бяхме омазани до уши, а на Великден ядях такива количества яйца, че майка ми е приресняваше да не ми стане нещо. 🤣

# 332
Боядисването на яйцата, после чукането им, и сега децата свързват точно това с Великден

# 333
Боядисването на яйцата. Обикновено се случваше при баба, мацваше ни с първото яйце за здраве и си ходехме червенички. Рисувахме яйца, слагахме листа от цветя за декорация, напояване памучета и ни беше супер забавно.

# 334
Споменът ми е свързан със събирането на листенца за украсяването на яйцата и после самото боядисване. Обичах да гледам и помагам на баба да прави козунаци и кифлички и да ходим на църква.

# 335
  • софия
Най-милите ми спомени са как баба ми месеше и печеше козунаци в пещта. Всички се събираха в нашия двор да пекат и те техните козунаци. Имаше особена атмосфера.

# 336
Боядисването на яйцата, разбира се. Спомням си, че бях много горда когато имах боряк. Сега традицията продължава с моите деца. Признавам си, оставам ги те да "спечелят".

# 337
Любимо ми беше как сутринта с мама боядисвахме яйцата. Тя ги боядисваше, аз ги украсявах, правеше ми кръстче на челото с червена боя и след това си изпичахме курабийки.

# 338
Любим детски спомен e месенето на козунаци  и боядисването на яйца.

# 339
Любим спомен ми е боядисването на яйцата с различни методи и похвати. Най-хубави ставаха яйцата с памук и пъстри цветове.

# 340
  • до най-прекрасния мъж
Най-милият ми спомен от детството, свързан с Великден, е как с мама правим курабийки. Дъщеря ми вече е на 3 г и мисля тази година да възобновя тази традиция, която да остане мил спомен за нея.

# 341
Боядисването на яйцата винаги е радост за децата, правенето на козунаци с мама.... И след това борбата с яйца..

# 342
Моят мил детски спомен е свързан с цялата подготвка за празника. Ходехме на село там дядо ми печеше агне цял ден, то миришеше апетитно и сочно, сваряваше ни яйцата на печката на дърва, а ние с брат ми боядисваме с помоща на мама... тя ни черви челата с първото яйце, а ни се заливаме от смях един на друг. Това в събота обикновенно, защото четвъртък сме били на градина/училище. Липсва ми да съм дете, но сега ще се постарая да създам такива спомени и емоции и в моето дете.

# 343
Помня че всяка година боядисвах яйцата с моята баба. Тя беше много търпелива и ми разрешаваше да цапам повече. А на деня се събирахме всички заедно. На деня мама ми оставаше до главата парче козунак и яйце и много се радвах

# 344
  • Велико Търново
Моят спомен, подобно на повечето момичета, е боядисването на яйцата на село при баба. Боядисвахме в събота аз, баба и мама.
Надявам се да дам и на моето момиче такива спомени, като сега правим това с моята мама, баба и 💕

Общи условия

Активация на акаунт