Предай нататък най-вкусния детски спомен с Dr. Oetker

• 11 024
  • 424
  •   1
Отговори
# 345
Великден винаги е бил любим за мен празник, когато всички сме заедно и ухапване на уют. Конкретен спомен нямам, но всичко свързано с приготвянето на печива, боядисването на яйца и любимите хора край трапезата го правят достатъчно специален празник!

# 346
Най-милият ми детски спомен, свързан с Великден, разбира се е как мама месеше на козунаци, които ухаеха великолепно, как боядисваше яйцата и с първото червено ми правеше кръстче на челцето за здраве.

# 347
Как цялото семейство боядисвахме яйца и в неделя хапвахме вкусен козунак

# 348
Най- милия Великденски спомен е взимането на огънчето и боядисването на яйца рано сутринта. Да не забравя и топлия козунак, който похапвахме няколко дни преди Великден.

# 349
Хубав спомен направата на домашен козунак, боядисване на яйцата и обикалянето на църквата

# 350
  • Варна
Боядисването на яйцата и месенето на козунаците.

# 351
Боядисването на яйцата е най-яркия ми спомен. Цъфналите дръвчета, сладкия им аромат като парфюм и блаженството на безгрижния детски живот.

# 352
Събирахме се при баба ми.. пълно с деца, внуци, навън на двора. Боядисваха се мноооого яйца, хапваха се козунаци и разбира се да видим кой ще е “борецът”.

# 353
  • Ruse, Bulgaria
Боядисването на яйцата

# 354
Най-забавно беше "чукането" с яйца – цяла битка между братовчедите, кой ще оцелее до края с непукнато яйце. Победителят получаваше последното парче козунак .

# 355
Най-приятният ми детски спомен от Великден е за невероятните козунаци на баба ми. Тя правеше много козунаци, за 3 семейства и започваше дни преди това да ги прави. Толкова много тави с козунаци бяха, че нямаше достатъчно място къде да ги слага готовите, и ги слагаше в едната стая, което беше спалня, за гости, ако дойдат, по цялото легло, завити с кърпа. Ухаеше на козунаци през цялото време, невероятно вкусно, но не даваше преди Великден да се ядат, въпреки че бяха толкова много и на практика преяждаме с козунаци и оставаха и досега след Великден. Затова децата обирахме скришом стафидите и бадемите от украсата на някои от козунаците, като ни се приядеше много, защото баба ми липсващ козунак можеше и да забележи, но липсващата украса я виждаше чак на Великден.

# 356
  • София
Кой е вашият най-мил детски спомен, свързан с Великден? Кои споделени ритуали и до ден днешен ви карат да се усмихвате?
Как цялото семейство се събирахме и боядисвахме яйца и ходехме вечерта да обикаляме църквата и в неделя хапвахме вкусен козунак и сладкиши с роднини и приятели.

# 357
Боядисването на яйца, уханието на топъл козунак и събирането на цялото семейство на трапезата ,чукането с яйца

# 358
Най-милият ми спомен е как баба винаги ни събираше още от сутринта на великденска трапеза. Независимо от неразбирателствата и  семейните кавги , чрез храната баба успяваше да ни сплоти. Домашни козунаци,  пълнени пиле, зелена салата с репички и останалите напускани от варенето и небоядисани яйца.

# 359
  • В градината...
Уви, няма такъв, не се празнуваше Великден, освен че се боядисваха яйца и се ядеше козунак, но без да има някакъв смисъл в това. Дано и сега не се превърне просто в традиция, без да се влага истинският смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт