Предай нататък най-вкусния детски спомен с Dr. Oetker

• 11 017
  • 424
  •   1
Отговори
# 360
  • Washington,USA
Подготвянето на празничната трапеза, брането на пролетни цветя, боренето с яйца.

# 361
  • София
Любим спомен ми е боядисването на яйцата с най-различни украси - с листенца, с рисунка от свещ, с памук, с олио и повторно пускане на вече оцветено яйце.  Всички яйца ставаха много пъстри.
Тази традиция продължава и до днес:)

# 362
Боядисването на яйцата, с брат ми превръщахме кухнята в бойно поле.
Събирахме се цялото семейство, това е традицията за мен по празниците, единствените дни в които може да долетим и да бъдем заедно.

# 363
  • София
Един от най-милите ми „великденски“ спомени е свързан с боядисването на яйцата с цялото семейство. Миризмата на оцет и боя, първото червено яйце, което се пазеше до следващата година, и опитите да направим шарки с листа и чорапи – всичко това беше като малък ритуал на магия и забава.
А после идваше състезанието по чукане с яйца – винаги имаше един „таен шампион“ с яко яйце, което никой не можеше да счупи. До ден днешен, като усетя аромата на козунак или чуя песента на великденските камбани, ми става едно топло и усмихнато отвътре.

# 364
  • Монтана
Боядисването на яйцата, големите семейни обяди.

# 365
Боядисването на яйцата, беряхме листа и цветя с братовчедките, после режехме стари чорапогащници и внимателно слагахме листото около яйцето или го рисувахме със свещичка и ги топвахме в чашата с боя  и баба с първото боядисано червено яйце ни правеше кръстче на челото, на всички деца започвайки от най - малкото. Заедно с дядо ходихме на поляната при манастира да берем киселец и лапат после с баба ги правехме на баница с лапат и сирене, и козунаците как без тях ...после  обяда с всички роднини, който плавно преливаше във вечеря.

# 366
Боядисването, "дървеното" яйце, събиране със семейството. 🐣

# 367
  • София
Най-любимото ми беше боядисването на яйцата. После беше голяма радост, ако победиш всички с твоето яйце.
А козунаците на конци бяха истинска наслада.

# 368
Когато баба ми и след нея майка ми ме учеха как се прави козунак. От няколко години вече аз предавам наученото на моята малка дъщеря и за нея е истинско удоволствие да меси заедно с мен.

# 369
Когато бях на 9 счупих всички боядисани яйца на баба ми. Беше ми много забавно.

# 370
Боядисването на яйцата и месенето на козунаци.

# 371
  • Пазарджик
Как боядисваме яйца със сестра ми и после се чукаме с тях. Най-много се радвах, ако ми се падне борецът. И сега дори ми е приятно....

# 372
Любим детски спомен ми е боядисването на яйцата,цялото семейство около трапезата за празника.
И най-вече носенето на яйца в училище,за да си ги покажем,да се преборим и много да се смеем.

# 373
Най-милият ми детски спомен е когато стоя на прозореца и чакам да видя как гостите идват, а у нас ухае на печено агнешко, а най-вкусен спомен ми е когато опитвам първия козунак, изпечен от майка ми.

# 374
Помня как мама ми слагаше до възглавницата яйце и парче козунак и винаги много се радвах

Общи условия

Активация на акаунт