Предай нататък най-вкусния детски спомен с Dr. Oetker

• 11 012
  • 424
  •   1
Отговори
# 375
Обичах като дете да ям козуначено тесто. Все ми се караше баба, но аз винаги намирах начин да си хапна.

# 376
Потъркването на първото червено яйце в челото ми от майка ми.  Сега аз потърквам моите деца, дано някой ден го помнят и остане в съзнанието им, както е останало и в моето. Като цяло спазвам традициите и се опитвам да бъде истински празник у дома.

# 377
Боядисването на яйцата.

# 378
Най-милият ми детски спомен, свързан с Великден е боядисването на яйцата по женски - с баба, мама и сестра ми. И до днес се опитваме да спазваме традицията, в която вече са включени нашите деца.

# 379
Моят най-мил спомен от Великден е ранната утрин, когато с нетърпение се събуждам, за да отида с цялото семейство до църквата. Мирисът на прясно изпечен козунак у дома и пъстрите яйца, които боядисвахме с мама и баба предния ден. Най-голямата радост е борбата с яйцата — всеки си избираше “бойното” яйце с голяма стратегическа мисъл, а победителят се чувстваше като шампион поне до следващата година.

Споделените ритуали като боядисването на първото червено яйце и неговото поставяне до иконата за здраве, или разходките в слънчевите дни след празничен обяд,  ме карат да се усмихвам всеки път, щом си ги припомня

# 380
  • in Wonderland
Боядисването на яйцата.

# 381
Най-милият ми спомен е свързан с това, как мама потъркваше челото ми с червено яйце. Естествено и цялото суетене около боядисването на яйцата.

# 382
На първо място боядисването на яйца, на второ място приготвянето на козунаци и на трето - боренето с яйца!

# 383
Спомням си боядисването на яйцата,приготвяне на Великденската трапеза,козунаците на баба,събиране на много роднини,зелената трева,цъфналите дръвчета,усмивките на всички и радостта от това,че сме заедно!

# 384
Един от любимите ми спомени е как боядисвахме яйцата. Мама ни оставяше нас - децата - да боядисваме, а тя правеше курабийки. Прекрасен спомен...

# 385
  • гр. Севлиево
В нощта срещу Великден, през прозореца влизаше кукувица, според други Дядо Великден и оставяше торбичка с 2 боядисани яйца и парче козунак. Старая се да продължавам традицията.

# 386
Месене на козунак с баба.

# 387
  • Хасково
Ритуала по приготвянето на курабии, това наистина си беше ритуал. Тестото се замесваше от мама на ръка, твърдо тежко тесто с домашна мас и домашни яйца. Отлежаване в хладилника и на втората вечер чакахме баща ми да се прибере от втора смяна от работа (23 часа) и се започваше онова въртене с ръчната машинка излизаха едни накъдрени "гъсенички", аз режех с ножица и подреждах в тавите, а как ухаеше само! Сега ги правя и аз по същата рецепта, не че няма разнообразие от сладки на пазара, но в това има очарование и сантимет! Весел и споделен Великден на всички!

# 388
Толкова много любими детски спомени имам от Великден....
Като малка толкова обичах боядисването на яйца, обичах да ми боядисват челото и бузките с червеното. Обичах да помагам с приготвянето на курабийките и козунаците.
А сега, години по-късно, аз съм тази която главно се грижи за това на трапезата ни да има и курабийки, и козунаци. и се чувствам все толкова щастлива.

# 389
  • София
Как приготвяме козунаци с баба и мама. В стаята температурата беше много висока, за да могат да втасат козунаците. Дядо ми опалваше пещта и там се печаха козунаците, както нашите, така и на съседите. Неповторим спомен за уют, топлота и невероятно вкусен козунак.

Общи условия

Активация на акаунт