Предай нататък най-вкусния детски спомен с Dr. Oetker

• 11 011
  • 424
  •   1
Отговори
# 390
Най-милият ми спомен е боядисването на яйца - как със сестра ми си търсихме детелинки и цветенца, за да окрасим яйцата.
И сега, семейно правим козунаци, курабийки и боядисваме яйца.

# 391
  • Русе
Моят най-мил спомен от детството свързан с Великден е домашния козунак,който баба и дядо правеха!
Все още ме кара да се усмихвам "чукането" с яйца!

# 392
Най-сладкият ми Великденски спомен е как с баба боядисвахме цяла кошница с червени и шарени яйца, докато козунакът се печеше и ухаеше божествено из цялата къща. След това цялото семейство излизахме на пикник в планината – с пълна кошница яйца и още топъл козунак.

# 393
Кой е вашият най-мил детски спомен, свързан с Великден? Кои споделени ритуали и до ден днешен ви карат да се усмихвате
Мил спомен,  който ще запомня е правенето на козунак за първи път,  когато бях едва на 5-6г. цялата оцапана с брашно. Стана добре козунака, добре че имах помощник в кухнята. А като ритуали, освен правенето на козунак, до ден днешен си боядисваме яйцата по няколко начина, от няколко години, малчуганът в къщи се включва с лепенки, за този Великден ще го включим и в боядисването.

# 394
Моят най-мил спомен от детството свързан с Великден е подготовката за празника. С баба ми боядисвахме яйцата, тя си имаше нейна запазена "марка" техника научена от нейната майка. Завързваше всяко яйце в парче от чорапогащи и подпъхваше листо от Здравец за да се отпечата. Много красиви ставаха! Правехме и домашни Великденски сладки,помагах с месенето на тестото и после въртяхме на машината. Събирахме се цялото семейство!Мили и незабравими спомени!❤ Към днешна дата сме запазили събирането на фамилията за да почетем празника и да се чукнем с яйца.

Последна редакция: сб, 12 апр 2025, 07:47 от CoCoMilk

# 395
  • Горна Оряховица
Баба и дядо винаги ми даваха бореца. Сега аз го давам на децата.

# 396
Боядисването на яйца, боренето с тях. И курабийките на баба.

# 397
  • Лясковец
Мил детски спомен е когато ходихме при бабчето ми за великден,а не обръщах внимание на яйцата ами на захарните лебеди които правеше за празника

# 398
Липсват ми баба и дядо на село, боядисването на яйца, прясното агнешко месце. Играта с братовчедите ми, чукането с яйца, тъпченето с домашен козунак на баба... Беше прекрасно, автентично и близо до природата...

# 399
  • София
Детският ми спомен е свързан със събирането на рода. Баба ми месеше освен козунаци и погача с червено яйце. Колак се казваше.

# 400
  • Варна
Боядисването на яйца, мирисът на пресен козунак и  сладкиши, събирането на семейството!

# 401
Моят най-мил детски спомен от Великден е как с мама и малката ми сестра боядисваме яйцата, мама слага червено по бузките ни, за да сме здрави и всичко е прекрасно!
Тази традиция е запазена и до днес, като всяка година боядисваме яйцата заедно.
Тази година за първи път с нас ще боядисва и моята малка дъщеричка Теа.

# 402
Най - милия ми спомен от Великден е боядисването на яйца, печенето на  агнешко и приятните събирания с близки хора.

# 403
  • Б
Това е месенето  на козунаци с баба  И всичко което е свързано с тяхното приготвяне .

# 404
  • София
Неделните сутрини на Великден, когато всеки си избираше боядисано яйце, радостта, когато моето се окаже "бияч" и закуската с козунак.

Общи условия

Активация на акаунт