За какво си мислите постоянно напоследък? - Тема №2

• 47 997
  • 750
  •   1
Отговори
# 210
Мисля, че за пръв път от доста години сме у дома на Великден, именния ден на мама, лека и пръст. Нямаме вече родители, но децата и внука ще са с нас. Какво повече да искам? И козунак ще омеся - не знам ще стане ли в тая печка, която пече, както си иска, но... И яйца ще боядисам, замислили сме класически Великден - с агнешко, зелена салата и както си му е реда. Дай боже да сме живи и здрави и повече дни в годината да прекарваме заедно!

# 211
  • Бургас
За мен Великден ми е любим!
Именичка съм, обичам празника, обичам традицията, обичам козунака и яйцата! Агнешко - не!
Празника ми е много на сърце. НО! По никакъв начин не е казано, че трябва да си с родата, с цялата фамилия!
Аз не съм привърженик на тези родствени сбирки, по какъвто и да е повод! Винаги, когато е имало такива, е било кофти преживяване! На всяка една от тях! В последните години, вече няма роднини с които да се събираме. И по добре. Само лоши спомени имам от роднински сбирки.
Най ми е хубаво на Великден да съм си с децата. Тази година ще си отидем да минем под масата, да обикаляме църквата, да почетем празника с атмосферата на храма! И Възкресението на душите! И Надеждата!

# 212
  • France
А аз си мисля, че Великден трябва да е смирение, тишина, обръщане навътре в себе си, съпричастност, добрина, жертва....А е козунаци, агнешко и суета
Това е страстната седмица, с нейната кулминация на Разпети петък. Великден е тържеството на живота. Нормално е да бъде празнуван весело и шумно.

# 213
Дано съм на Бургас, на морето тоя Великден. Любимия ми хотел до Морската снощи имаше 51% last minute. Но за съжаление трябва да се съобразим със здравен проблем и чакаме...

# 214
Мисля си, че трябва да се по- хрисими.
Мисля си, че каквото и да води този свят- има висша промисъл, и трябва да се осланяме на нея, защото сме един дъх!
Само дъх, който ни дели от нищото в безкрайността Sweat
Скрит текст:
Ходих да пазарувам, и срещнах приятелка, която не съм виждала отдавна.
Без прелюдии- дъщеря й, бивша съученичка на моите,  е опитала да се самоубие, само преди дни.
....
Най- слънчевото дете, което познавам!
Рисува, свири.
Страхотна приятелка.
Много, много човечност в нея, искаше да учи ветеринарна медицина до скоро...
Заради конкретно събитие е онова...
Моля се , всички деца да са в безопасност!!!

# 215
Мисля си колко добре си живеят гърците. Има ли някой празник всички магазини са затворени и хората да не умряли без молове и Джъмбо. А тука празниците са само повод да се завреш в мола или някой друг голям магазин и да се оплакваш колко хора имало.

# 216
  • Mediterraneo
И при нас е така, днес почти нищо не работи, в неделя пък съвсем нищо. По принцип в неделя отварят само малки магазини, по закон. Големите вериги имат право да работят Х на брой недели годишно, нямат право да са нон- стоп отворени. Обикновено в неделя работят 1-2 седмици преди Великден, преди Коледа и в разгара на лятото.

# 217
Мисля си колко съм самотна.

# 218
  • Бургас
За това, че трябва да сме по-смирени и то не само по празниците!

# 219
  • Бургас
Прибрах се с децата си от гости при моя приятелка от 30г. И си мисля как голяма част от роднините, любовта и прочие глупости понякога нищо не означават. И как Великден не е в църквата, а в обичта и доброто, в усмивката и прегръдката на хората, които са до нас, винаги, независимо от всичко.

# 220
Сега си мисля, че е чудесно днес да давам дежурство на работа. Спокойно ми е. Мама идва при мен за малко HeartHeartHeart Сборихме се с яйца Simple Smile Пийнахме кафе и в обедната почивка я изпратих до автобусната спирка.
Радвам се на чудесния аромат на парфюма, с който се нафъщях стабилно сутринта, и на яркия, почти неоново оранжев цвят на маникюра, който сътвърих по някое време през ноща.
Още малко остава и смяната ми ще свърши. Ще се прибера, вървейки пеш към удома. Ще се помотая по малките улички Hug Тийнът и мъжа ми ще ме очакват да приготвя вечеря...може да ме изненадат с такава, знам ли...

# 221
Мисля си, че все пак, самотата е за предпочитане пред това да си обграден от хора, само за да си сред хора. Особено хора, които нито те разбират, нито те приемат, и усещаш, че не им пука истински за теб. Абе, да ги държиш край себе си, само сакън да не си сам, което се случва често и много хора взаимно се измъчват във връзки, които не им носят щастие или удовлетворение. Защо си го причиняват, не мога да разбера. Животът е прекалено кратък, за да го прекараш до някого, който не ти е на сърцето, само защото сте свикнали един с друг или имате деца заедно. Обществото е виновно много за това, защото ни внушава по всевъзможни начини, че едва ли не е ненормално да си сам. Че хората, които не са във връзка и предпочитат самотата, са едва ли не потенциални серийни убийци и психопати. Да се чувстваш неприеман, отхвърлян и осъждан, само защото не се вписваш в калъпа, не е точно приятен начин да израстнеш. Никое дете не го заслужава.

# 222
  • София
На обратното мнение съм за обществото. Вече живеем в общество, в което да си сам и обграден от виртуални познанства е нормата. Жените над 35, които са сами, вече се наричат кралици, богини, независими и свободни души. Никой даже не се впечатлява, че мъж на 35-40 няма жена до себе си. Даже си мисля, че в модерното общество хората са много повече “сами”, отколкото преди 20-30-40 години.

# 223
В големите градове е както казва Вондито, в малките - не. Има дълъг път да извървим, за да се научим на любов към себе си и на всичко, което следва от него.

# 224
  • France
На обратното мнение съм за обществото. Вече живеем в общество, в което да си сам и обграден от виртуални познанства е нормата. Жените над 35, които са сами, вече се наричат кралици, богини, независими и свободни души. Никой даже не се впечатлява, че мъж на 35-40 няма жена до себе си. Даже си мисля, че в модерното общество хората са много повече “сами”, отколкото преди 20-30-40 години.
А трябва ли?
Важното е да си в мир със себе си

Общи условия

Активация на акаунт