За какво си мислите постоянно напоследък? - Тема №2

• 47 933
  • 750
  •   1
Отговори
# 60
Ти пак не четеш с разбиране, може би ще ти помогне ако прочетеш заглавието на темата.
С нищо не ме оборваш. Не знам къде си търсиш данните, а за Испания имам лични наблюдения.
Извади статистика и по другата тема която засегнах. Или там нямаш оборващи факти с проценти. Grinning

# 61
Ти пак не четеш с разбиране, може би ще ти помогне ако прочетеш заглавието на темата.
С нищо не ме оборваш. Не знам къде си търсиш данните, а за Испания имам лични наблюдения.
Извади статистика и по другата тема която засегнах. Или там нямаш оборващи факти с проценти. Grinning
Лични наблюдения Satisfied
Има eurostat  за всичко, я кажи, жените дали са дискриминирани, като са под 1% по строежите?

# 62
Съпоставката ти не е уместна.
Виж колко мъже завършват паралелките за предучилищна и начална педагогика и колко от тях се реализират в тази професия.
А жени в строителството има, но са архитектки, геодезисти и т.н
Аз работа в машиностроителна фирма и поддържам контакти в този бранш и искам да ти кажа, че има жени стругари, фрезисти, ОТК, кранисти и т.н.
Така че престани да спамиш темата и да даваш неуместни примери за които явно разчиташ само на статистики, а ти липсват всякакви преки наблюдения.

# 63
Виж колко мъже завършват паралелките за предучилищна и начална педагогика и колко от тях се реализират в тази професия.
Много го завършват, защото друго не са ги приели и нямат никакво намерение да практикуват. Лично познавам такива. Единият го приеха с двойка да учи педагогика, защото друга специалност нямаше как да влезе.

# 64
Розичка, нямаш карт бланш да казваш кой, кога да пише, нито да оценяваш наблюденията ми Sunglasses
Ти за кое висше образование говориш? в България?, където , в днешно време, ако няма място за кандидатстващия, ще го отворят??

# 65
Размислите вече отиват в друга плоскост - кой какво учи, как го учи, в каква посока иска да се реализира и дали образованието тук подготвя квалифицирани кадри са проблеми, които няма да разрешим като ги обсъждаме.
За съжаление освен момчета има и доста момичета които влизат със слаби оценки и завършват с диплома.
Жалко е, че заради такива случаи се поставят много хора под общ знаменател и няма механизъм с който да се отсеят такива хора, които са кадърни и които биха работили тази работа с ентусиазъм. Специално в тази професия не само полученото образование е важно, а има и доста личностни качества които определят един възпитател като качествен такъв. Затова мисля, че е желателно както жени, така и мъже  да присъстват в тази сфера. Мъжете са креативни, физически по - силни, имат различни организационни качества и начини на общуване с деца, и биха внесли повече колорит в една такава организация.
Това е по темата с мъжете по ясли и градини.

# 66
Замислих се колко български мъже биха искали да работят в детска ясла като сестри или лели.

# 67
Виждам един младеж(треньор) в бебешкия басейн който много се забавлява с бебетата. Личи си, че му е приятно да ги забавлява Simple Smile , сигурно и за гледане ще се намерят желаещи.

# 68
Като спомена думата треньор се подсетих за няколко забавни филма с мъже гледащи деца. Доста добри комедии:
"Таткова градина" с Еди Мърфи, "Агент ХХL" с Мартин Лоурънс и "Ченге в детската градина" с Арнолд.

# 69
Наистина ли не би ви притеснило чужд мъж, не бащата да сменя памперса, да мие дупе и преоблича невръстното ви дете? Защото лелите в яслите го правят, но за мъж лично аз не бих се съгласила.

Глупости на търкалета. Извинявам се за острия тон. Но работя в тая област, в Германия и съм имала  колеги мъже както в детски градини, така и в детски ясли. Нищо лошо не са сторили на децата, вярвай ми. Напротив, децата ги обожават.

# 70
Децата ми са имали възпитатели мъже в детската градина. В Германия това. Справяли са се перфектно с грижите за децата.
Във Франция за мен и бебето се грижеше акушерка мъж в болницата след раждането. Бяхме идеално обгрижени.

# 71
Мисля си, с колко много предрасъдъци сме обременени. Извират от най-невероятни места.

# 72
Да, тук е раят за комплекси, скрупули и предразсъдъци.
Напоследък натрапчиво се мъча  да се върна към режима на калориен дефицит . Трудно ми е.

# 73
  • София
Аз си мисля, че трябва да започна да правя някакви упражнения/тренировки и не захващам. Правя, спирам и после трудно започвам отново. Ходя много, но си трябва и друго. Възхищавам се на хората с постоянство в тази посока.

# 74
  • София
Точно идвах да напиша как си мисля за някои мъже в мамешки форум, които се пробват да обиждат на "мами" или се държат леко надменно и с пренебрежение (колко ги разбират те тия работи за разлика от нас). А всъщност се опитват да блеснат като петел в кокошарник, изтъквайки мъжкото си превъзходство. И как хич не се усещат, дори при осезаем игнор от останалите потребители.
Не ме разбирайте погрешно, далеч не всички са такива и много уважавам мъжете потребители тук. Но има една категория, които влизат със самочувствието: "чакайте аз да ви ги обясня нещата, че вие ... ", което много ме дразни, особено след като изплякат нещо, с което категорично не съм съгласна Joy

Общи условия

Активация на акаунт