За какво си мислите постоянно напоследък? - Тема №2

• 32 877
  • 509
  •   2
Отговори
# 45
Мисля си, че тая година шефовете много се изложиха за 8-ми март. Всяка година ни подаряваха поне цветя, а тая година - нищо.
Да нямате обидчиви gen-Z-та в офиса
Човек вече го е страх да действа със старите порядки с реколта 2000+

# 46
Нямаме уж.

# 47
Мисля си, че тая година шефовете много се изложиха за 8-ми март. Всяка година ни подаряваха поне цветя, а тая година - нищо.
И при нас така тази година, но все пак беше почивен ден.

# 48
Мисля си в каква среда работя. През ден някой черпи за рожден ден, имен ден - свой, на дете, на половинка, на майка, баща, приемане в детската градина, в училище, резултати от изпити, пенсиониране на някой си, нова кола, ново жилище, победа на любимия отбор, загуба на омразния отбор, начало на финансова година, край на финансова година, одобрен бюджет и т.н., и т.н.

Днес на "трапезата" зад гърба ми на една ръка разстояние има(ше) три баници, четири кутии бонбони, солети и мъфини. Горда съм със себе си, че се ограничих до един бонбон. Още два часа стоицизъм ми остават.

# 49
  • Варна
Да, вече празника следва друга линия.
Наистина старите порядки не са на мода.
На мен лично ми направи впечатление какво излъчваха по телевизиите за празника.
Много се говореше за силните жени, за успехите на жените, за домашното насилие и т.н
Все по - малко за майката като символ на празника. Някакси се набляга на друг аспект на празника.
То реално няма лошо и в това, защото все пак е международен ден на жената, но е очевидно  как се измества фокуса.
Не ми хареса че точно на празника говориха толкова много за домашното насилие. Това ще държавата не взема мерки и няма сурово правосъдие не виждам защо трябва да заема ефирното време и то на хубавия празник.

# 50
Да, вече празника следва друга линия.
Наистина старите порядки не са на мода.
На мен лично ми направи впечатление какво излъчваха по телевизиите за празника.
Много се говореше за силните жени, за успехите на жените, за домашното насилие и т.н
Все по - малко за майката като символ на празника. Някакси се набляга на друг аспект на празника.
То реално няма лошо и в това, защото все пак е международен ден на жената, но е очевидно  как се измества фокуса.
Не ми хареса че точно на празника говориха толкова много за домашното насилие. Това ще държавата не взема мерки и няма сурово правосъдие не виждам защо трябва да заема ефирното време и то на хубавия празник.

Ама 8-март не е ден на майката. Това дойде от соца за майката.

Моля ви се проверете какъв празник е 8-ми март преди да се изказвате какво показват телевизиите.

# 51
  • Варна
Това от къде произлиза празника всеки може да прочете при желание.
Тук говорим за това как се променя изгледа на празника по нашите ширини. Дори да не е празник на майките, тук по нашите ширини е така възприеман дълги години, както казвате  от соца.
Явно с коментара си съм оставила впечатление, че съм върл фен на соца, но за щастие не е така, защото съм родена доста след него.
Просто мога да направя съпоставка какво се говореше  за празника когато бях дете и какво се говори сега за празника.
При всички случаи да използват празника, за да те заливат постоянно с темата за домашното насилие не е приятно.

# 52
Очевидно беше, че сте млада. Това с какво се свързва в България 8-ми май след дълги години соц няма нищо общо с истинското му значение.

# 53
  • Варна
В унисон с темата, сега се пораждат други мисли в мен.
Кога ще престане дискриминацията върху мъжете в българските ясли и градини, както и по родилните домове. Grinning Изключвам високоплатените частни болници в София.

# 54
С какво ги дискриминират? Rolling Eyes

# 55
  • Варна
Ами в ясла и градина не съм видяла мъже да полагат грижи за деца. Това е изцяло женска зона. Не така стоят нещата в други европейски държави. Мъжете не по - зле могат да се грижат за група деца.
А в родилните домове в държавните болници бащите не се допускат, нещо което отдавана е остаряло схващане в останалите европейски държави, където мъжете са редом с жена си в този споделен житейски момент. И не само са там.....а са там напълно безплатно.
Ама тук много модерните жени са в съгласие с организацията по болниците, вярвайки им и следвайки тяхната мантра, че това е изцяло "женска" работа.

# 56
Наистина ли не би ви притеснило чужд мъж, не бащата да сменя памперса, да мие дупе и преоблича невръстното ви дете? Защото лелите в яслите го правят, но за мъж лично аз не бих се съгласила.

# 57
Мисля, че много на ангро ги пише , от скука ли...не знам!

Скрит текст:
Според наличната информация, делът на мъжете, работещи като възпитатели в детските градини в Европа, е сравнително нисък. В Германия, например, мъжете съставляват около 3% от общия брой възпитатели в детските градини.
В Португалия данните показват скок, от 1% на 1,2% за 2021ва, цели 89 броя!
Xвъpчило Cupid

# 58
  • Варна
Мен лично не би ме притеснило, защото това означава да имам предразсъдъци.
Има работна етика и ако един човек е зъл, недобронамерен и т.н, то пола му няма значение.
Не съм чела за проценти, но Португалия и Германия не представляват цяла Европа, да не говорим за Америка и Австралия. В Испания където имам много близки и ходя периодично не се срещат толкова рядко мъже във възпитателните институции.
Нека да не спамим повече темата, а тя е кой какво си мисли. Няма нужда да давате наклон на моите мисли.

# 59
Ама разбира се, можеш да си мислиш каквото искаш, и то тихо, ако не искаш да те оборваме в темата Wink
За Испания няма данни- ти къде ги видя?
Ако не беше общоевропейския напън , и то с резолюция,  да се слагат половете по равно във всяка професия, и тия нямаше да са там!

Общи условия

Активация на акаунт