За какво си мислите постоянно напоследък? - Тема №2

• 47 968
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
Тези дни си мисля за последното предаване на Капките.
На какво се радват хората. На цирк и зрелища.
Започва с нови водещи. Необиграни, кротки, притеснени. Които са знаели, че са за малко.
Връщат се титулярите и УАУ. Всички на крака.
Първо е обидно за тези, които бяха накарани да водят.
После ще пускат ток на водещите... Голям смях и кеф!
Те продължават да се държат като простаци, ама това се харесва.
И продава.

Продавали са се и клиповете с животинките....

# 121
И аз не съм на себе си от няколко дни заради тормозените и убити животинки. Като знам, че и мои котки са се губили, винаги съм се молила да не попаднат в ръцете на някой изверг. Много трудно го преживях тогава. Защото и да не бяха тия изроди, жестоки хора има. Някои от деца проявяват наченки и родителите виждат и нищо не правят. Имах случка преди време с моя тогава 3-годишен син. Беше се заиграл с едно по-голямо дете на площадката и както си играеха кротко. по-голямото видя едни квартални котки да си хапват от паничките с оставена за тях храна и тръгна да ги цели с огромни камъни. Нашият веднага хукна след него да имитира видяното. Той по принцип обича животните и им се радва, гали ги, но в случая реши да повтори действията на баткото.
 Казвам ви, призля ми и хукнах след тях да им обяснявам, че котките са наши приятели, че така могат да ги убият. А онова хлапе с най-невъзмутим тон ми казва: "Нее, само кучетата са наши приятели. Котките са лоши и нека да умрат." Доста време ми отне да го спра и да спра моето дете да не прави като него. То го беше приело като някаква зловеща игра.
А родителите на чуждото гледаха през цялото време сценката и нито веднъж не се намесиха. С бащата съм си играла като дете. Сигурна съм че най-вероятно тази ненавист е била подхранвана от родителите.

# 122
Тези дни си мисля за последното предаване на Капките.
На какво се радват хората. На цирк и зрелища.
Започва с нови водещи. Необиграни, кротки, притеснени. Които са знаели, че са за малко.
Връщат се титулярите и УАУ. Всички на крака.
Първо е обидно за тези, които бяха накарани да водят.
После ще пускат ток на водещите... Голям смях и кеф!
Те продължават да се държат като простаци, ама това се харесва.
И продава.

Продавали са се и клиповете с животинките....
Абсолютно съгласна. Или остарявам, или света е изпростял и озлобял  до степен да ти иде слезеш от земята и да се прикачиш към друга планета. По възможност незаселена. Славейков все по настоятелно ми изскача в подсъзнанието с неговото: "... не сме народ, а мърша..."

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 10:12 от G..D..

# 123
  • волно калдъръмче
Пенчо Славейков все по настоятелно ми изскача в подсъзнанието с неговото: "... не сме народ, а мърша..."
На стария Славейков са тези думи.
https://newme.bg/articles/zashto-nikoga-ne-trqbva-da-kazvate-dym … me-narod-a-mursha

# 124
За животните мисля, за уродите - също.
Подписвайте петициите, има смисъл и трябва.

# 125
Преди малко един господин заплашваше млада жена, която храни котките на улицата,  с глоби и съд. Ама само дето не я наби. Спрях се да се разправям и аз със него. И се чудя как общините могат да имат глоби за хранещи животните, а за нараняващи животните-няма справедлив съд.

# 126
В София няма глоби за хранене на улични животни, Столичния инспекторат оправда тоя scam, че уж 200-500лв. се плащали заради проблем с хигиената (линк). Съд пък хептен. Нещастник.
Даже напротив, може да се кандидатства за къщички за бездомничета, макар разбира се, да е усложнено като процедура до там, че да те откаже

# 127
  • София
Или остарявам, или света е изпростял и озлобял  до степен да ти иде слезеш от земята и да се прикачиш към друга планета. По възможност незаселена.
И аз остарявам. Преди дни точно си мислех как всичко става, все по-просто до степен на изпростяване. Сигурно преди над 100 години, когато е взела да изчезва аристокрацията са се чувствали по подобен начин. Може пък сега да сме в етап на изчезване на средната класа. И не мисля, че е само у нас така. Всеки се опитва да ти говори на ти, уж за да те предразположи и да скъси дистанцията. Налагат се спортните облекла - защото е по-удобно. Оправдава се агресията - всякакви специалисти тръбят: "Бъдете спонтанни, не задържайте нищо в себе си, защото това ще ви разболее". Паралелно с това в социалните мрежи - всеки има трибуна и всеки е оратор. Добродетелите са изродени в някакво бутафорно тяхно подобие: патетична литература, криворазбран морал, патриотизъм граничещ с национализъм, религиозен фундаментализъм. И всички сме в кюпа.

# 128
За мене безпаричието е корена на всички гореизброени злини.

# 129
За мене безпаричието е корена на всички гореизброени злини.

Абсурд, чалгаризацията, която води след себе си всички злини е коренът на всичко.

# 130
А преди чалгаризацията защо хората са били зли, убивали са за удоволствие или са водили войни? Инквизицията е само малка част от това.
Според мен не безпаричието, а липсата на вътрешен мир. Ако си нещастен със себе си, тогава вредиш и на другите. Може и да си мултимилионер и пак да си гаден насилник и садист.

# 131
Какво безпаричие при пълни постоянно кафенета, ресторанти, дискотеки, скъпи автомобили, постоянно работещ пазар за недвижимости?!
И сред хора, които нямат проблеми от финансово естество има много престъпници.
Злината не е проява на финансови проблеми, тя е съвкупност от различни фактори.

# 132
  • Галифрей
А преди чалгаризацията защо хората са били зли, убивали са за удоволствие или са водили войни? Инквизицията е само малка част от това.
Според мен не безпаричието, а липсата на вътрешен мир. Ако си нещастен със себе си, тогава вредиш и на другите. Може и да си мултимилионер и пак да си гаден насилник и садист.
По скоро чалгата е за тъпи хора, те са в ниската верига. В миналото управляващите са използвали религията с политически цели за да управляват по лесно крепостните си селени. Когато човек е културен и интелигентен не може да бъде манипулиран. Основният проблем е в глупостта на хората.

# 133
Най-лесно е да отгледаш садист, с неглижиране. С и без пари, няма значение.

# 134
  • Бургас
Мисля си за близкото бъдеще и промените, които предстоят след около месец- два най-късно....

Общи условия

Активация на акаунт