За какво си мислите постоянно напоследък? - Тема №2

• 47 953
  • 750
  •   2
Отговори
# 105
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Мисля си, че за пореден път спортът и движението ме спасяват да не потъна в някаква дупка. Добре, че поне коляното ме поотпусна... поне засега. Обзема ме една вселенска тъга, иска ми се да прегърна целия свят и да го спася от мъка и тревоги, а знам, че това е невъзможно. Сигурно е и заради случващите се страшни неща, не че не се случват непрекъснато, ама като е по-наблизо сигурно вибрациите съвсем ни удрят... не знам. Съзнателно и несъзнателно възпитавам в децата подобно отношение, а и нали са си наши крушки, къде по-далече да паднат Grinning... и не знам дали ще успеят да преминат през живота, без прекалено да им оглозга душите.
Мъчно ми е, че в годините, в които освен с грижите за тях, е трябвало да ги даряваме с безгрижие не съм осъзнавала ясно колко важно е това, и колко товар, който не е бил за тях са поели.
Не е нещо извънредно страшно, но спокойно можеше да минат и без него. Абе... нещо май ми трябва една чаша малиново вино, та да се центровам малко Heart

# 106
Мисля си много неща,, които едва ли ще се харесат на някого тук.
Но искам да го споделя, защото... Абе, майната му, вече официално ми казаха, така де писаха, във форума, че ме мислили за трол 😁
Какво му мисля?
Та, първо, прекалено е утре да е ден на национален траур заради случилото се в Македония. Ще се разровя, но съм сигурна, че заради случилото се в Индиго, Македония едва ли е обявила нац.траур. Всички други действия за мен са разбираеми, но траур чак...
Мисля си, как ескалира омразата на хората. Четох малко в темата за убийците на животни. Имаше лоши пожелания за майката на Г.  Да, то и аз, преди да стана майка си мислих и се наричах, че винаги ще търся справедливо да съдя собствените си деца. Докато не видях колко трудно се стига до спирка "Деца и родителство". Подозирам, че всяка една майка ще защити детето си, дори и ако открие че то е престъпник.
Днес една майка на площадката, която е против храненето на уличните животни ме спря да ме пита дали ще подпиша петицията. В началото не успях да чуя някои от думите ѝ и я помолих да повтори. Тя навири нос и заяви на висок глас: " Какво ли искам от теб, никога не съм те виждала да храниш животни".  Това никога е точно последните два месеца, когато тя започна да идва на площадката... Останах с отворена уста.
После влязох във фб за да открия колко много хора подкрепят инициативата. Няма лошо. Но защо забога, същата бройка не подкрепят и инициативите за справедливост при автомобилните катастрофи със смъртен случай?! Едно дете да расте без родител или да има скъсен живот по-малко важно ли е от животното? Да, съгласна съм, че и двете са еднакво важни (в моите очи е точно така), но хайде моля ви, 5 години за непредумишлено убийство на дете пешеходец и 8 години, които ще дадат на онези двамата за смърт на животно? Трябва да има протести, но нека протестите да са за изравняване на присъдите и повишаването им, а не само концентрирани върху животните.
Мисля си, също така, как много хора казват, че ако си зъл към животното, значи си нехуманен. Ама как удобно се пропуска мисълта, че човек ако е добър към животното, не винаги е добър и към себеподобните. И то не говоря за околните хора, които са му навредили, а въобще за хората като цяло...
Мисля си, че умирам от страх за бебето си, за малкият, за това, че няма да си върна фигурата, че имам страх и за ММ...
Преди седмици купих нощница за кърмене и споделих възмощението си, че нямат по-малки номера. Продавачката ми се изсмя, че си мисля, че коремът ми ще изчезне веднага след раждането. Разбирах я защо мисли така - защото тя самата не е имала този късмет. Аз го имах веднъж и сега.... Седмици по-късно и по-близо до раждането, си мисля, че няма как да изчезне този корем сега след второто раждане... И си мисля, че тези дни ще родя... Страх ме е от самото преживяване. А нямам търпение да прегърна малкото бебче и после да го представя на батко му... Това е. Спокойна нощ на всички 🍀 (моята няма да е)

# 107
Сега покрай това с животните се замислих, че при случая с педофила нямаше никакъв обществен отзвук.

# 108
  • София /Абсурдистан
Законите ни са калпави отвсякъде.

# 109
Никога няма да забравя, дете бях, имаше едно съседче, душеше новородени котенца. Ей така, за удоволствие! Изрод. Наскоро ми попадна профила му във фейсбук (веднага го познах, гадта, нищо че има над 35 години от тогава!), абсолютно деградирал, разведен алкохолик.

# 110
  • Банско
И мене ме смаза яко този случай от Перник, вече трети ден не мога да престана да мисля. Направо не мога да спра, съзнанието ми е все там.

# 111
  • France
Че все по-често ми се случва да се надявам, че някой потребител е трол, отколкото да приема, че има И такива хора.

# 112
  • София
Филчо, те троловете са истински хора. Не само го мислят, но и изпитват удоволствие да подбуждат скандали, а ако и припечелват им е най-добре.

# 113
  • France
По принцип е така, Ре. За съжаление. Но има и такива, които предпочитам да ни провокират, отколкото наистина да имат такива дефицити. За тяхно добро.

# 114
Замислих се, че също имах съученик, който като дете тормозеше и бесеше котки.
Момчето не беше добре с главата. Бяха три деца и баща военен. Според мен бяха жертви на насилие у дома.
Наскоро видях по - големия му брат, който се оказа че е алкохолик, сестрата е избягала далеч в чужбина, а моя съученик е останал да живее сам в жилището където бяха цялото семейство. Според мен е психически увреден.
Доказано е, че хора които са склонни да извършват такива зверства с животни са психопати и имат реални психически проблеми.
Сега тези двамата искат да ги изкарат, че основния им мотив са били парите, но според мен един нормален човешки мозък дори не може да наблюдава подобни сцени на насилие, а какво остава да ги извършва. Дори си има описание това в психологията, как нормалния мозък отхвърля тези сцени.
Според мен такива хора дават сигнали в много ранна възраст и са напълно способни да извършват зверства и с хора. За да гледаш и извършваш такива извращения независимо върху какъв обект, все едно и също нещо е счупено в мозъка ти.
Такива хора трябва да са доживотно в затвора.

# 115
...че и двама са се събрали, заедно да зверстват!
Това е потресаващо.
Не съм, и нямам намерение да гледам нищо по въпроса- чета само тук из форума.

# 116
Нямам сили да гледам и аз такова нещо, сърцето ми ще се пръсне имам чувството при такива кадри

Но гледах сутринта интервю как са били заловени и защо е отнело 6 месеца да ги проследят, да съберат доказателства и как човека, който е задействал сигнала е трябвало да преравя видеоматериал, за да установят на каква локация се случва (гледах, повръщах от отвращение и пак гледах - казва). Мъжът-изрод е верен последовател на (можете да се досетите коя) партия и публикува често проруски памфлети. Жената е поредната от няколко такива жени, които е скланял към такива изродщини.
Тъпа история, но пък добре са ги заковали сега, остава правосъдието да им наложи максимума, че и отгоре. И тайно се надявам в затвора да има животнолюбци и леко да си понесат и справедливостта на тълпата.

# 117
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Уф, и за капак от около три седмици ни изчезна котарачето
(вина имам голяма, трябваше да го кастрираме, а не да му пазим достойнството). Още се надявам, че е някъде са сваля мацки, ама... Sad
Детето вчера се разплака и ме попита - какво ако са го хванали тези хора... не, че на мен не ми мина и това през ума.

# 118
  • Галифрей
Ол това е най-страшното, надявам се че не са го пипнали онези изроди.  Според мен е добре и сигурно някъде се крие. Потърсете из квартала си. Една съседка така си изгуби котката търсехме я и намерихме в едно мазе. Дано скоро да го намерите стискам палци 🫂

Искрено се надявам тия двамата изроди долни да си получат заслуженото. Да ги бият и да ги затворят в нещо като тъмница!

# 119
Че тъкмо се стопли, с изключение на тези 2-3 дни и ние пак всички сме болни…

Общи условия

Активация на акаунт