За какво си мислите постоянно напоследък? - Тема №2

• 48 028
  • 750
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Моя приятелка изиска от инспектората становище, след което емблеми от фирмата печалбар и купи на дъщеря си прекрасни и качествени памучни тениски и суичъри  в искания цвят, върху които заши емблемите определени за училището за 1/3 от стойността на униформата от изкуствена материя. Говоря за елитно софийско училище.
Моите деца вече са големи, но ви съветвам да не мълчите за нищо, което не одобрявате в училище, защото нишовите печалбари (с ръководството на училището начело) разчитат именно на това и на родителския страх “ще ни помислят за бедни” Confused
След две деца, ако сега подготвям първокласник, сумата, която ще ми е необходима ще бъде до 100 лева. Всичко нагоре е ненужно и маловажно. Изключвам дрехите разбира се, които при скокове на растежа характерни за възрастта са всесезонни.

Последна редакция: нд, 27 юли 2025, 00:39 от buni

# 526
Записват си децата в училища според джоба. Уж образованието е безплатно, но не съвсем.

# 527
Образованието е безплатно, но като сложиш всичко необходимо + допълнителните уроци и курсове на детето - не е така. Моите деца се падат в класове, в които събират нормални пари за празненства и завършване. Но приятелки се оплакват от големи суми - 150 лв за тържество с басейн за 1 клас + по 50 лв за всяка госпожа и т.н. Явно това е до късмет какви са родителите и какви представи имат за детските купони.

Въпреки, че съм наясно с плюсовете на униформите, страшно се радвам, че моите деца нямат такива. Много ми е готино детето да си ходи облечено както иска. Толкова да мразех униформите навремето, че и днес не мога да ги заобичам.

# 528
То затова има по - ,,елитни" и не толкова  училища. Изгъзиците са по желание на майките- екскурзии, тържества, подаръци.

# 529
  • София
Мисля си за календара със задачите идния месец и за краткото моренце, което предстои. Мисля си и за това, че трябва да продължа да се надграждам и е крайно време да седна сериозно да уча.

# 530
То затова има по - ,,елитни" и не толкова  училища. Изгъзиците са по желание на майките- екскурзии, тържества, подаръци.
В седмокласната тема, дори тоалетните бяха критерии. То вярно, че е важно, но за мен лично текучеството на учители е по-важен критерии отколкото какви са тоалетните.

# 531
А нима текучествтото на учители може да бъде предвидено за в бъдеще...?

# 532
Е сигурно може някак. В първото училище на сина ми от 1 до 4 клас се смениха точно 8 госпожи. Естествено, преместих го от това училище.

# 533
Трябва да имаш близък,  познат,  запознат с конюнктурата- иначе как ще знаеш?! То да не е LinkedIn,  да следиш кой работи във фирмата Wink
Според мен,  начално училище се избира по местоположение и база, а средно- по профил и по престиж. Всичко останало е на късмет.

# 534
На мен приятели ми дадоха униформи и.. смениха униформите в училище. Сега дадох 150 лв за нови униформи.

# 535
Всичко в предварителното проучване показваше, че това училище е устойчиво. Да, ама не, оказа се, че нещо се е случило и всичко се е объркало. Имаше 2 паралелки с най-опитните учители и оттам насетне всички бяха с нови учители, нашият клас изтегли късата клечка, момичето което бяха назначили не се справи и като започнаха едни смени, безкрайни. Накрая влизаше дори чистачката само за да ги им казва да не говорят и да мълчат, нито се преподаваше, нито се учеше, въобще кошмар. В крайна сметка и директорката смениха и в момента пак има добри отзиви за училището, просто ние бяхме изтеглили късата клечка. Така че познати, непознати, предварително проверяване на нещата, никога няма на 100 процента гаранция, че ще е така както е било.

Това с униформите е с цел да се купуват нови, както с учебниците. Едно време и аз и сестра ми изкарахме на учебници втора употреба, за синът ми съм купувала все нови учебници, все нови издания и прочее, нито можем да ги продадем, нито да купим ползвани.

# 536
За училище до седми клас няма какво толкова да се избира, освен сградата и да няма от малцинствата, ама сегашните майки са с претенции, не знам какъв им е критерия за елитност, освен материалното положение на родителите, т.е. средата.

# 537
За училище до седми клас няма какво толкова да се избира, освен сградата и да няма от малцинствата, ама сегашните майки са с претенции, не знам какъв им е критерия за елитност, освен материалното положение на родителите, т.е. средата.

Не е така, точно от 1 до 4 клас учителката е най-важното нещо. Ако е добра ще научи децата и как да учат, и как да се държат, и ще положи добри основи.

# 538
Много сте ми интересни как точно избирате средата на съучениците на децата си?!
Къде няма чалга и наркотици, вейпове и тормоз под някаква форма?

# 539
  • София
Рамацоти, пррочети седмокласните теми.
Аз съм на мнение, че трябва да се работи към уеднаквяване на качеството на образованието, защото в София добива страшни размери борбата за "елитна" гимназия.

Общи условия

Активация на акаунт